GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Ελλάδα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 21-09-2011, 12:40
Hekima Ο/Η Hekima βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Oct 2010
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μoto: R1200GS Συνοδηγός
Προεπιλογή Απάντηση: Διακοπή καταβολής σύνταξης για δικαιούχους του Δημοσίου

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Arkas Εμφάνιση μηνυμάτων
Έτσι ακριβώς !
Αυτό που είναι οδυνηρό,
είναι το "βίαιο" των προωθουμένων αλλαγών !
Θυμάμαι ότι παλαιά οι "εξ υπαξιωματικών",
μπορούσαν να φθάσουν μέχρι το βαθμό του συνταγματάρχη.
Κάποια στιγμή το άλλαξαν, μέχρι το βαθμό του ανθυπασπιστού.
Αυτό όμως, δεν έγινε από τη μια μέρα στην άλλη !
Έτσι, ο κάθε νεοεισερχόμενος, ήξερε μέχρι πού μπορεί να προαχθεί !

Αντιθέτως, οι προωθούμενες αλλαγές,
προκαλούν το λαϊκό αίσθημα
και οδηγούν τις πλείστες κοινωνικές ομάδες στην απόγνωση !

.

Έτσι ακριβώς, αλλαγές που έπρεπε να γίνουν ανά τα χρόνια, μέτρα που έπρεπε να πάρουν ανά τους καιρούς και όχι τόσο άμεσα και εκβιαστικά.

Αυτό είναι που μας ξεσηκώνει, μας εξοργίζει μας πνίγει, πολλά μαζί, πολλά μέτωπα να αντιμετωπίσεις, καταιγισμός μέτρων και αποφάσεων, κι εμείς απλοί θεατές σε ένα έργο που παίζουμε με το ζόρι κι επειδή δεν μπορείς έλληνα πολίτη ταλαίπωρε που ούτε βαζελίνη σου δίνουν να τα βάλεις με αυτούς που πραγματικά φταίνε, δυστυχώς τα βάζεις με τον αμέσως καλύτερο από εσένα. Θα τα χώσεις στον συνάνθρωπο σου που έχει καλύτερη δουλειά, καλύτερες συνθήκες εργασίας, χρήματα, περιουσία κτλ. θα βριστείς, θα χτυπηθείς, θα σικτιρίσεις την τύχη σου, τις επιλογές σου τη ζωή σου, μετά θα πεις υγεία να έχουμε συγνώμη φιλαράκι δεν εννοώ εσένα
και πάλι από την αρχή, έτσι είναι η ζωή.
Reply With Quote
Παλιό 21-09-2011, 12:42
Akyla Ο/Η Akyla βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Πειραίας
Μoto: R 1150 GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από tsompanis Εμφάνιση μηνυμάτων
είναι και το 70% των χέρσων χωραφιών,που περιμένουν κάποιον να τα αναστήσει αλλά που.....
Μόλις μπορέσω και αποκτήσω ένα τέτοιο χωράφι ευχαρίστως να το καλιεργήσω, αλλά τα οικονομικά μου δεν βολεύουν αυτή τη στιγμή να πάρω ένα και γενικά η αγορά έχει παγώσει ευτυχώς ή διστυχώς μερικοί βγήκαμε από φτωχές οικογένιες...φαύλος κύκλος, θες κεφάλαιο και τα δάνεια έχουν παγώσει, οπότε δεν υπάρχει επένδυση, χώρις επενδυση δεν μπορούν να υπάρξουν δανεια και πάει λέγωντας...μην μπούμε στην διαδικασία να σκεφτούμε ότι και αυτοί που τα έχουν στράφηκαν στα φωτοβολταϊκα γιατί τους τάξανε εύκολο χρήμα οπότε αμέσως η εκταση μειώνεται....και δεν είναι μόνο η γή είναι και η θάλασσα που μπορεί να αποδώσει αλλά και εκεί θέλει κεφάλαιο...χρηματοδότη ψάχνω και απο ιδέες έχω πολλές...ενδιαφέρεται κανείς?
Reply With Quote
Παλιό 21-09-2011, 12:48
Akyla Ο/Η Akyla βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2011
Περιοχή: Πειραίας
Μoto: R 1150 GS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac Εμφάνιση μηνυμάτων
Στο συναφι το δικό μου και της οικοδομής εδώ και δεκαπέντε χρόνια δεν υπάρχει έλληνας....ήρθε λοιπόν η εποχή να γυρίσουν τα πράγματα στα εργασιακά,γιατί είχε καλομαθει στο καθισιο ο ελληναρας...
υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος που λέει... δεν υπάρχει έλληνας γιατί οι εργολάβοι προτιμούν την ανασφάλιστη εργασία...δεν είναι τεμπελης ο Έλληνας αλλά δεν είναι και λ@λ@κας....

και εδώ ζημιώνονται όλοι...το κράτος που δεν εισπράτει....ο έλληνας που δεν δουλεύει και εν τέλει ο εργολάβος γιατι πλέον δεν έχει δουλειά αφού κανείς απο τους παραπάνω δεν έχει αγοραστική ικανότητα.... όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε...γιατί ναι... τα καθάρματα στην βουλή κλέψανε και θέλουν κρέμασμα...αλλά τότε όλοι κάνανε τα στραβά μάτια γιατί κλέβανε επίσης..ο καθένας στο ποσοστό που του αναλογεί
Reply With Quote
Παλιό 21-09-2011, 12:50
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Akyla Εμφάνιση μηνυμάτων
Μόλις μπορέσω και αποκτήσω ένα τέτοιο χωράφι ευχαρίστως να το καλιεργήσω, αλλά τα οικονομικά μου δεν βολεύουν αυτή τη στιγμή να πάρω ένα και γενικά η αγορά έχει παγώσει ευτυχώς ή διστυχώς μερικοί βγήκαμε από φτωχές οικογένιες...φαύλος κύκλος, θες κεφάλαιο και τα δάνεια έχουν παγώσει, οπότε δεν υπάρχει επένδυση, χώρις επενδυση δεν μπορούν να υπάρξουν δανεια και πάει λέγωντας...μην μπούμε στην διαδικασία να σκεφτούμε ότι και αυτοί που τα έχουν στράφηκαν στα φωτοβολταϊκα γιατί τους τάξανε εύκολο χρήμα οπότε αμέσως η εκταση μειώνεται....και δεν είναι μόνο η γή είναι και η θάλασσα που μπορεί να αποδώσει αλλά και εκεί θέλει κεφάλαιο...χρηματοδότη ψάχνω και απο ιδέες έχω πολλές...ενδιαφέρεται κανείς?
μημπως να καναμε μια ...ομαδικη σε χρηματοδοτη?
να μας κοστισει λιγοτερο?
Reply With Quote
Παλιό 21-09-2011, 12:52
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

Απόσπασμα:
υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος που λέει... δεν υπάρχει έλληνας γιατί οι εργολάβοι προτιμούν την ανασφάλιστη εργασία...δεν είναι τεμπελης ο Έλληνας αλλά δεν είναι και λ@λ@κας....

και εδώ ζημιώνονται όλοι...το κράτος που δεν εισπράτει....ο έλληνας που δεν δουλεύει και εν τέλει ο εργολάβος γιατι πλέον δεν έχει δουλειά αφού κανείς απο τους παραπάνω δεν έχει αγοραστική ικανότητα.... όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε...γιατί ναι... τα καθάρματα στην βουλή κλέψανε και θέλουν κρέμασμα...αλλά τότε όλοι κάνανε τα στραβά μάτια γιατί κλέβανε επίσης..ο καθένας στο ποσοστό που του αναλογεί
δυστυχως οποια οψη του νομισματος κι αν κοιταξεις τα ιδια ##### θα αντικρισεις...
αυτο ειναι το ελλαδισταν...
Reply With Quote
Παλιό 21-09-2011, 13:04
babisadve Ο/Η babisadve βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Σαλλλονίκη
Μoto: όχι Adve !!!

Απόσπασμα:
Δεν είναι έτσι ακριβώς.
9 στα 10 συνεργεία από τα οποία ζήτησα προσφορές (για οικοδομικές εργασίες) , ήταν ξένοι.
Όλοι τους δουλεύουν κανονικά, απαιτώντας τα ένσημα τους...
Reply With Quote
Παλιό 21-09-2011, 13:13
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από asotosios Εμφάνιση μηνυμάτων
να ενα ακομα παραδειγμα που δειχνει οτι μας λενε μονο την μιση αληθεια...για την φοβερη και τρομερη και πανω απο ολα δικαιη Ευρωπη τους...
δλδ ποιος μας ειπε οτι η ανιλικη μητερα στην Αγγλια, Γαλλια, Ολλανδια πληρωνεται απο το κρατος μεχρι το παιδι της να φτασει την ηλικια των 18ετων...και αν εχει και αλλο ανηλικο συνεχιζει να περνει το βοηθημα μεχρι και αυτο να φτασει τα 18 και μετα περνει συνταξη μητερας απο το κρατος...!!!

μας λενε οτι στην Ελλαδα δουλευουμε λιγοτερο απο ολους και οτι ειμαστε αραχτοι και λαιτ...ενω αποδεδειγμενα ολοι οι λαοι της Ευρωπης δουλευουν το 8ρακι τους αυστηρα και αμοιβωνται παραπανω απο εμας...και πεστε μου ποιος απο εμας δουλευει το 8ρακι του...εγω 10χρονια (που ειμαι στο επαγγελμα μου)τωρα δεν εχω δουλεψει 8ωρο αν τυχει και φυγω στο 8ωρο νιωθω οτι δουλεψα μιση μερα...και πριν απο το τωρινο μου επαγγελμα παλι δεν ηξερα τι σημαινει 8ωρο...

μας λενε οτι πληρωνουν περισσοτερους φορους (πλεον δεν υπαρχει περιπτωση καποιος να πληρωνει περισσοτερα απο Ελληνα) αλλα δεν μας λενε για την πραγματικα δωρεαν παιδεια και ιατροφαρμακευτικη...

και ποσα αλλα παραδειγματα...!!!

μας λενε μας λενε μας λενε αλλα μονο αυτα που τους συμφερουν και οχι ολη την αληθεια...με λιγα λογια μας βαζουν σε ενα τρυπακι που να νομιζουμε οτι οντως φταιμε εμεις και μας χωριζουν σε κοινωνικες ομαδες που θελουν να σφαζομαστε μεταξυ μας...ενω στην ουσια τα ξεπουλανε...
Μαλλον δεν καταλαβες τι λεει το κειμενο, στο τελος με τα κοκκινα γραμματα!! ''In adition to any social security at 62 years old.....'' λεει, οπερ και σημαινει οτι αυτα τα λεφτα θα τα παρεις στην ηλικια των 62 ετων επιοπροσθετως τις οποιας αλλης ασφαλισης εχεις!! Αλλα οπως ειναι λογικο κανεις δεν γινεται στρατιωτικος στα 40 του για να παρει συνταξη στα 62 με 22 χρονια υπηρεσιας αλλα στα 20 του. Κι αν δεν γινει στα 20 θα γινει στα 25 του δουλευοντας τα προηγουμενα χρονια καπου αλλου πληρωνοντας τις εισφορες του. Αυτο σημαινει το ''additional'' και οχι οτι ειμαι ανεργος μεχρι τα 40 και μετα γινομαι στρατιωτικος, διοτι πολυ απλα το οριο ηλικιας για να καταταγεις σαν πεζικαριος στην αμερικη ειναι τα 25 χρονια ενω για να μπεις στην σχολη του west point (αξιωματικων) τα 20 μετα το κολλεγιο.
Σε καθε περιπτωση 40 χρονια υπηρεσιας συνολικα (στο στρατο ¨η και αλλου και μετα στον στρατο) χρειαζονται για να παρει καποιος στρατιωτικος συνταξη στα 62 κι οχι νωριτερα.
Το ποσον των 4000$ μην σε εξιταρει διοτι η καθε χωρα εχει την δικια της μεγαλη ¨η μικρη οικονομια και η Ελλαδα δεν ειναι αμερικη.
Τελος και στην ευρωπη οι ανωτατες συνταξεις μετα απο 35-40 χρονια (ποτε λιγοτερο) ειναι 1800-2000ε.

Οσο για την μητερες που λες, σε αυτες τις χωρες οι φοροι πληρωνονται στο ακεραιο κι ετσι εχουν αυτες τις παροχες...στην Ελλαδα οχι!! Και μην μου πεις οτι ακομα κι αν πληρωνοντουσαν δεν θα......διοτι δεν το ξερει κανεις αυτο!!

Last edited by GeorgeP; 21-09-2011 at 13:15.
Reply With Quote
Παλιό 21-09-2011, 13:24
tsompanis Ο/Η tsompanis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ioannina

Απόσπασμα:

δεν χρειάζεται να το αγοράσεις το χωράφι ξέρεις,
μπορείς να το νοικιάσεις με συμφωνητικό για 15 χρόνια π.χ.
οι τιμές για στρέμμα στον νομό αττικής-βοιωτίας είναι 40 με 80 ευρώ τον χρόνο!
δεν χρειάζεται χρηματοδότηση

για τις ιδέες που λες και για χρηματοδότη,ρίξε π.μ αν θέλεις
Reply With Quote
Παλιό 21-09-2011, 13:35
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gepol Εμφάνιση μηνυμάτων
Θέλεις δηλαδή να μου πείς ότι εσύ δεν θα έπαιρνες καμία προσφορά από το κράτος, δεν θα έπαιρνες ποτέ αυτοκίνητο με απόσυρση(ναι, ζημιώνει το δημόσιο - άρα εσένα - και πλουτίζει μειοψηφίες και το χειρότερο δίνει λεφτά στην Αγγέλα!!! και λοιπούς), δεν θα ψώνιζες ποτέ χωρίς απόδειξη (πρόσεξε τι θα πεις) και πολλά άλλα? Θα με συγχωρέσεις αλλά δεν πρόκειται να σε πιστέψω. Αν ετύγχανε να ήσουν ΔΥ, και δεν δεχόσουνα επιδόματα και διάφορα άλλα θα σε πίστευα.

Ο πολίτης κάθε χώρας είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί την νομοθεσία, όσο και έχει δικαίωμα να απολαμβάνει πρόνοια και υπηρεσίες(τις πληρώνει άλλωστε) όποτε και αν αυτές του προσφέρονται. Η άρνηση όποιων εκ των δύο είναι επιλήψιμη στην μία περίπτωση και βλακώδης στην άλλη. Ο κάθε ένας από μας, έχει ένα και βασικό τρόπο αντίδρασης, που είναι η ψήφος του. Και εκεί άσε καλύτερα να μην ανοίξουμε κουβέντα.

Και στο κάτω το πρόβλημα σήμερα στην Ελλάδα, δεν είναι οι μερικοί που συνταξιοδοτήθηκαν νωρίτερα η ακριβά. Το πρόβλημα σήμερα στην Ελλάδα βρίσκεται κάτω από όποια και ####μ.....(σόρρυ πιπέρι ) πέτρα και να σηκώσεις, όπου και να κοιτάξεις, και σε αυτό φίλε μου έχεις τρομερή ευθύνη προσωπικά και εσύ και δεν έχεις κάνει τίποτα απολύτως για αυτό. Αλλιώς πήγαινε και πλήρωσε το χαράτσι μέσα από την ΔΕΗ, και μη μιλάς καθόλου, χαμογέλα μάλιστα.

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις?
Προτου μπω στην Ναυτιλια ο πατηρ μου, σαν διπλωματης, μου προτεινε να με κανει τελωνειακο ¨η λιμενικο με δολωμα την 25ετια....αρνηθηκα διοτι ηθελα να δουλεψω (18 ετων) κι οχι να τεμπελιασω!!

Για τις αποδειξεις εχω απαντησει πολλες φορες για το τι εκανα και το τι κανω, δεν ειμαι αμεπτος παντως.

Ο στρατιωτικος των 22 χρονων υπηρεσιας δεν εχει πληρωσει την συνταξη του που θα την παιρνει για τα επομενα 40 χρονια . Ακομα και διπλες εισφορες να πληρωνε παλι 22 χρονια δεν αρκουν για να αυγατισουν και να πληρωνεται 1500ε Χ 40 χρονια ητοι 480 μηνες. Αν κανεις τον πολλαπλασιασμο 1500Χ480 εχεις ενα ποσον των 720,000ε τα οποια ουδεποτε πληρωσε κανεις τους αλλα κι αν ακομα ειχαν πληρωθει δεν εχουν προλαβει να γινουν τοσα ωστε να πληρωθουν οι 720,000ε συν οι παροχες νοσηλειας, φαρμακων κ.λ.π!
Αρα δεν εχει πληρωσει ουτε την προνεια ουτε τις υπηρεσιες που θα του προσφερονται τα επομενα 40 χρονια. Σκεψου το αυτο.

Οσο για την ΔΕΗ και το χαρατσι ανοικω στις ευπαθεις ομαδες (ανεργια) οποταν δεν θα το πληρωσω αφου ως τετοιος ειμαι εγγεγραμμενος στην ΔΕΗ και στον ΟΑΕΔ απο 18μηνου. Απολαμβανω λοιπον της προνοιας και των υπηρεσιων του Ελληνικου κρατους διοτι επι 30 χρονια πληρωνα 2,5% επι του ακαθαριστου μισθου μου υπερ ΟΑΕΔ, το οποιο κανεις Δ.Υ. δεν πληρωσε ποτε, και την φορολογια μου κανονικα!! Δηλαδη και το 12μηνο επιδομα ανεργιας που επαιρνα εχω πληρωσει εκατονταδες φορες και τις φτωχες υπηρεσιες του κρατους προς εμε αλλες τοσες. Παρολα αυτα το επιδομα ειναι 12μηνο και η ασφαλιση μου στο ΙΚΑ εχει παψει να υφισταται. Ομως ο συνταξιουχος ετων 42 και την συνταξη του θα παιρνει και η ασφαλιση του θα υφισταται (με πολυ μικρες κρατησεις απο την συνταξη το τελευταιο).

Last edited by GeorgeP; 21-09-2011 at 13:37.
Reply With Quote
Παλιό 21-09-2011, 13:42
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac Εμφάνιση μηνυμάτων
Πες τα ρε μάστορα......έχουν βρει όλοι την καραμέλα με την ανεργία και αν τους πεις για κανένα μεροκάματο δύσκολο δεν βρίσκεις άνθρωπο...
Όλοι τεμπέληδες και ακαματηδες....οποίος θέλει να δουλέψει κάτι θα βρει να κάνει....
Στο συναφι το δικό μου και της οικοδομής εδώ και δεκαπέντε χρόνια δεν υπάρχει έλληνας....ήρθε λοιπόν η εποχή να γυρίσουν τα πράγματα στα εργασιακά,γιατί είχε καλομαθει στο καθισιο ο ελληναρας...
Αυτα last year!!! Το παρον ετος τα μεροκαματα που προσφερονται ειναι ανασφαλιστα κι επικυνδυνα πολλες φορες. Ρωτησα για delivery στην Νεα σσμυρνη και η προσφορα ηταν δικο μου δικυκλο και 500ε μισθο ανευ ΙΚΑ!!!
Σε ερωτηση μου τι γινεται αν εχω κανα ατυχημα στον δρομο η απαντηση ηταν ''ο πακιστανος δεν εχει τετοια προβληματα''. Εγω ομως εχω διοτι εχω οικογενεια με παιδι δεν ειμαι μονος και ξεμπαρκος σε αυτον τον κοσμο!!!
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης