![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Επιστροφή στην Τιφλίδα και βουρ για το Καχέτι που υπερηφανεύεται για τα καλύτερα σταφύλια της Ασίας και κοντράρει στα ίσα αυτά του Ιταλικού Πιεμόντε.
Τα γνωστά... Οικογενειακή φιλοξενία, δοκιμή όλων των ποικιλιών σπιτικού κρασιού και το βράδυ έξοδος σε ζόρικες υπόγες για μπύρα με σφηνάκια vodka... Μπήκαμε ευθεία... . . ...και βγήκαμε παραπατώντας ζιγκ-ζαγκ, με το υδρωμένο ύφος της αγελάδας! Το 'χα ψιλιαστεί ότι παραήπια, από την ώρα που επέμενα στη συζήτηση ότι ο Σάρτρ ήταν από τη Σάρτη... ![]() Γυρίσαμε στο σπίτι με ταξί... Έπεσα πτώμα στο κρεββάτι, φέρνοντας στο μυαλό μου τους στίχους από ένα παλιό τραγούδι του George Brassens: "Στο δάσος του Clamart υπάρχουν αγριολούλουδα, στο βάθος της καρδιά μου υπάρχουν παλιοί φίλοι..." |
|
|
|||
|
|||
|
Από την παρέα των Γεωργιανών είχε πέσει η ιδέα να πάμε με τζιπ στο Σβανέτι πάνω στον Καύκασο, σ΄ένα χωριό έξω από τη Μέστια όπου έμενε κάποιος συγγενής τους.
Ο άσχημος καιρός λόγω εποχής (θερμοκρασίες -2 με -10), καθώς και ο κίνδυνος ταλαιπωρίας από ενδεχόμενο αποκλεισμό (εκεί οι νιφάδες του χιονιού είναι σαν μπιφτέκια), μΕ οδήγησαν στο να επιλέξω -για τη συνέχεια- το Batum, γνωστό θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα (με θερμοκρασίες 15 με 14 χαμηλή). Αλλαγή πλεύσης... Δεν μΕ καίγεται λυχνία, my friend! Βουρ για Aζαρία λοιπόν! Θα πάρω τηλέφωνο κι ένα παλιό φίλο που δούλευε Σαλονί και θα τη βρώ την άκρη. Έλα όμως που τα φιλαράκια από την Τιφλίδα είχαν κανονίσει να με φιλοξενήσει ένας φίλος τους ζωγράφος, που κι αυτόν τον φιλοξενούσε ο αδελφός του, επειδή έκανε κάποιες επισκευές στο σπίτι του... Τελικά την πέρασα μέγκλα! Εξαιρετικά τα κρασιά και του αδελφού και του ζωγράφου και του πρώην βενζινά. Εκεί δοκίμασα και το καλύτερο χατσαπούρι (τυρόπιττα Καυκάσου). Το Batum είναι ο πιο hot προορισμός για διακοπές Αρμενίων και Γεωργιανών. Σουλατσάροντας τη νύχτα σε εντυπωσιάζει με τα φωταγωγημένα σαν ζαχαρωτά κτίριά του, τα τεράστια πάρκα του και την αχανή παραλία. Πάσχει από ένα σύνδρομο μιμιτισμού κι εντυπωσιασμού, προσπαθώντας (χωρίς αντίπαλο) να πλασαριστεί σαν Miami of Black Sea... Ενώ οι δρόμοι που έχουν ανακατασκευαστεί, είναι άριστοι με κυβολίθους, πιθανόν στον επόμενο παράλληλο (παλιό δρόμο) να χρειάζεται hard enduro για να περάσεις! Φωτό no5: Ο Γεωργιανός αρχιτέκτονας "την είδε" Αntoni Gaudί Φωτό no6:Τα κορίτσια άπλωσαν τη ...μπουγάδα! Φωτό no8:Οι μισοί δρόμοι στο Batum προσφέρονται για hard enduro! Last edited by Uriah Heep; 12-11-2011 at 18:24. |
|
|
|||
|
|||
|
Και μερικές σκόρπιες σκέψεις για το ταξίδι...
Ξεκίνησα μουδιασμένος με μια ψυχολογική καθίζηση. Ακόμα δεν έχω ξεπεράσει τους πρόσφατους θανάτους του Νώντα και του Panvas. Ταξίδευα με ταχύτητα από 90 εως 110 χλμ/ωρα για χιλιάδες χιλιόμετρα, ταχύτητα που πιθανόν να ανάγκαζε αναβάτη GS1200 να προτιμήσει ένα αξιοπρεπές χαρακίρι, από το να με ακολουθήσει! Δεν ένοιωσα να κινδυνεύω (από τροχαίο) πουθενά, μέχρι τα σύνορα της Γεωργίας. Στη Γεωργία και την Αρμενία οδηγούν σαν τρελλοί!!! Πολύ προσοχή λοιπόν! Δολοφόνοι, κλέφτες, serial killers, ελεύθεροι σκοπευτές, βιαστές εν στύσει...δεν έπεσαν στην αντίληψή μου, ούτε ένοιωσα μια στιγμή να κινδυνεύω. Τα τοπία? Και στις 2 χώρες δεν έχουν τίποτα το ξεχωριστό για το Ελληνικό μάτι. Είναι σαν να ταξιδεύεις στα ...Αθάνατα Ελληνικά Βουνά! Δεν υπάρχει κάτι για να τρελλαθείς... Οι άνθρωποι? Όπως ακριβώς τους βλέπετε στις λαϊκές αγορές, στα παζάρια και στις οικοδομές στην Ελλάδα. Οι πόλεις? Κλασσικά απομεινάρια του πρώην ...Υπαρκτού. Εξαίρεση αποτελούν οι πρωτεύουσες (Τιφλίδα και Ερεβάν) με εντυπωσιακά κέντρα, σαν να βρίσκεσαι σε Ευρωπαϊκή χώρα, με όλες τις γνωστές φίρμες και εξαιρετικά φροντισμένα για να εντυπωσιάσουν. Με το που απομακρύνεσαι λίγο από το κέντρο, ξαναρχίζει η μιζέρια... Άμα είναι να πας για τις πόλεις, έχασες μεγάλε! Πάνε καμιά Πράγα καλύτερα! Για τα τοπία? Άστο είδαμε και καλύτερα! Και γιατί ενθουσιάστηκες? θα μΕ πεις... Μα δεν αξιολογώ τα ταξίδια μου εν είδει καλλιστείων...θα σΕ πω. Μου αρκεί που η ψυχή μου έχει την ταξιδιωτική διαθεσιμότητα, ...να εισπράξει υλικό περιφρονητέο... ...και την ικανότητα να φωταγωγεί τις ασήμαντες λεπτομέρειες της καθημερινότητας. Κι όταν σ' αυτό το παζλ προστεθεί η αγνή φιλία και η ακατέργαστη ανθρώπινη φιλοξενία στον ξένο τόπο... . . ...τότε μπορώ να λέω ότι κι αυτό το ταξίδι έκανε άλλο ένα σουξέ στην καρδιά μου! ![]() Εις ευτυχή και ασφαλή miles, φίλτατοι ταξιδευτές! Φωτό : Επισκευή ψυγείου στο κέντρο του Ερεβάν ΥΓ Για οποιαδήποτε πληροφορία στη διάθεση κάθε ταξιδιώτη, είτε τηλεφωνικά είτε εκ του σύνεγγυς στον Χολομώντα με hamsi, mangal, köfte, izgara, τα γνωστά... Last edited by Uriah Heep; 12-11-2011 at 19:53. |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Μπιλάρα, τα σέβη μου!
|
|
|
|||
|
|||
|
Χαίρομαι που το φραστικό μακιγιάζ αυτού του ταξιδιωτικού τσέπης, βρήκε αντανάκλαση στο χιούμορ σας...
Και σας ευχαριστώ βαθέως για τα ζουμερά κομπλιμάν! Επίσης ευχαριστώ, όλους όσους εισήλθαν στο παρόν ταξιδιωτικό παραμάγαζο, συμμετέχοντας στο αντιτουριστικό αυτό μπάρμπεκιου... Ευχαριστώ επίσης τον μεταφραστή μου (siraxanz) για την άμεση ερμηνεία του ημικατεργασμένου αλφαβητικού τουζλαμά. Για το βιβλίο? Δεν έχω γράψει ούτε το ένα τρίτο! Μακάρι κάποτε να ολοκληρωθεί και θα το βγάλω στα μανταλάκια. Δύσκολα πράματα! Έμειναν καμιά 250αριά φωτογραφίες... Αυτές, με ρακές, μανγκάλ και τα περαιτέρω... . . ...και με σχολιασμούς της ανάποδης μανιβελιάς! Soon... Εις ατελεύτητα και πολυοργασμικά miles φίλτατοι ταξιδευτές! ![]() Last edited by Uriah Heep; 15-11-2011 at 11:04. |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
![]() κόλλησα το πσι και το γουγλι ![]() .......................................................................................... Απόσπασμα:
Είθε..
|
|
|
|||
|
|||
|
ΚΙΑΛΟΟΟΟ.., ΚΙΑΛΟΟΟΟ....
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Ωραίος!! Μπράβο Βασίλη!!
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Χρησιμοποιουνταν απο τους παλαιους μοτοσυκλετιστες για να χαρακτηρισουν κατι υψηλης ποιοτητας. Λογω της φημης των εγγλεζικων μοτοσυκλετων εκεινης της εποχης(NSU-DKW) Βασιλη, το ταξιδι ειναι ζωη! Η περιγραφη του ταξιδιου απο εσενα, μαθημα! |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
![]()
|
![]() |
|
|