![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Το Motorkote το συνιστά ο μάστορας που δουλεύει 50 χρόνια τα παλιά τα κλασσικά και εκεί η πρόσθεσή του σου επιτρέπει να κάνεις και κάποια "υπέρβαση" στις RPM του ρονταρίσματος χωρίς να "κολλήσει" ο κινητήρας ή και να το "ζεστάνεις" λίγο παραπάνω από αυτό που θα άντεχε. Μιλάμε για τεχνολογία του '40. Τα μέταλλα εκεί, μετά το ρεκτιφιέ είναι πολύ πιο "σφικτά" και μέσα σε 50 χλμ "κολλάει" πανεύκολα ο κινητήρας από την υπερθέρμανση. Στο στρώσιμο σου απαγορεύει να κάνεις πάνω από 20χλμ σερί απόσταση. Έχω στρώσει με πολύ (κυριολεκτικώς) ιδρώτα τρία (μόνο) παλιά μηχανάκια. Παλαιότερα η BMW σου έβαζε και μηχανικό στοπ στην ντίζα γκαζιού στο στρώσιμο για να μην ανοίγεις πολύ και κολλάνε οι κινητήρες και στο αφαιρούσε μετά το στρώσιμο. Γραμμένο και στα προσπέκτους αυτό. Είναι χρησιμοποιημένο, αποδεδειγμένο εκατοντάδες φορές και όντως βοηθάει το στρώσιμο το οποίο έτσι κι αλλιώς έρχεται μετά τις 10.000 χλμ στις μηχανές αυτές. Επαληθευμένο και από προσωπική εμπειρία. Στα 600χλμ το μηχανάκι να πηγαίνει με 80 και να τρέμει ολόκληρο απ το ζόρι και στις 10.000χλμ να βλέπεις 120 στο κοντέρ. Καμία σχέση με σύγχρονους κινητήρες και μέταλλα, πόσο μάλλον με γιαπωνέζικα. Αν κάποιος το έχει χρησιμοποιήσει εκατοντάδες φορές στην πράξη και έχει όντως πρακτική εμπειρία, θα τον ακούσω πολύ σοβαρά. Η θεωρία του καινούργιου κινητήρα δεν έχει καμία σχέση με αυτά που λέω (και μου είπαν) και με αυτά που εγώ στην πράξη έχω εφαρμόσει επιτυχώς και ανεπιτυχώς σε παλιούς κινητήρες. Και ναι, οι αντιπροσωπείες της BMW στο εξωτερικό τα πρώτα χιλιόμετρα του σύγχρονου boxer κινητήρα τα στρώνουν με ημισυνθετικά λάδια. Εφαρμοσμένο επιτυχώς, στην πράξη κι αυτό. |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
σημ. το duralube που αναφερει ειναι παρομοιο με το μοτορκοτε Σκεψου επισης οτι στην παλια εποχη που αναφερεσαι οι παλιοι αυτοι κυλινδροι στρωνανε με μονοτυπα λαδια!! Τα πολυτυπα ειναι σαφως ανωτερα και, κατα την αποψη μου αλλα και πολλων αναξερτητων τεστ, δεν χρειαζονται προσθετα! Απόσπασμα:
Κανεις δεν ξερει την ακριβη περιεκτικοτητα τους σε συνθετικα προσθετα παρα μονον οι εταιρειες που τα κατασκευαζουν και οι κατασκευαστριες οχηματων που τα παραγγελνουν και τα τοποθετουν στα προιοντα τους! Σε καμια περιπτωση ομως δεν ξεπερνουν το 30-35% σε συνθετικα προσθετα. Αν η BMW παραγγελνει και χρησιμοποιει ημισυνθετικα με περιεκτικοτητα συνθετικων εστερων 10% καλα κανει...., κι εσυ καλα κανεις και στρωνεις την μοτοσυκλετα με αυτα! Οταν ομως αγοραζεις εσυ λαδια τοτε δεν ξερεις την ακριβη περιεκτικοτητα σε συνθετικους εστερες κι ετσι δεν εξρεις αν κανεις καλο ¨η κακο! Η εμπειρια του καθενος μας, ακομα και των επαγγελματιων, ειναι σχετικη διοτι μια τυχον βλαβη απο τετοια χρηση ¨η χρηση αντιτριβικων προσθετων θα ερθει σε βαθος χρονου και ειναι δυσκολο εως αδυνατο να αποδειχθει!! ![]() Η εμπειρια δεν ειανι ο κανονας, τα ανεξαρτητα τεστ ειναι!!! Ειναι σαν το φαρμακο, το ιδιο το παιρνουν 1000 ανθρωποι με σωστα αποτελεσματα, ενας ομως θα την παθει απο την χρηση του λογω οργανισμου (π.χ. κατασκευης στην περιπτωση μας) κι αντε αποδειξε το ποιος ειναι ο ελαφαντας!! Σημειωσε οτι μεχρι προτινος η ΒΜW συνεστηνε ορυκτελαια 20/50 για την GS σε καθε αλλαγη. Θυμησου επισης οτι πουθενα στο βιβλιο κατασκευαστη και σε κανενα οχημα δεν αναφερει τυπο λαδιου (συνθετικα ¨η οχι) αλλα αντιθετως συστηνουν οτι ''η χρηση αντιτριβικων προσθετων πρεπει να αποφευγεται''! Last edited by GeorgeP; 05-08-2011 at 12:54. |
|
|
|||
|
|||
|
Ότι πεις.
Τζάμπα τα λόγια. |
|
|
|||
|
|||
|
αν εχεις να πεις κατι πανω σε αυτα που εγραψα εγω γραφτο.....εκτος αν θελεις να σε πληρωσουμε γιαυτα που γραφεις ωστε να μην τα λες ''τζαμπα''....... οποταν και απαξιεις να το κανεις.
Δεν σου ειπα οτι εχεις αδικο ουτε οτι εχεις δικιο! Σου εβαλα ενα λινκ να μελετησεις που περιεχει κειμενα και μελετες εμπειρων ανθρωπων, με εμπειρια, επιστημονων ΄που εχουν ασχοληθει με το θεμα πολλα χρονια. Αν το μελετουσες θα εβλεπες και την καταδικη του slick50 (οπως και αλλων αντιτριβικων) απο αμερικανικα δικαστηρια - με παραθετομενη την ετυμηγορια του δικαστηριου των 140 σελιδων - διοτι μετα απο μηχανολογικα μακροχρονια τεστ αμερικανικων Ινστιτουτων και απο ανθρωπους επιστημονες με εμπειρια και γνωσεις αποδειχτηκε οτι δεν πραγματοποιουσαν αυτα τα οποια υποσχοντο! Αν το μελετουσες θα εβλεπες την βλαβη που προξενησαν σε καποιους που το αγορασαν και το τοποθετησαν στα οχηματα τους!!! Αυτο θα σε εκανε να σκεφτεις δυο φορες για οποιοδηποτε αντιτριβικο προιον!!! Αλλα οχι, ο εμπειρικος μηχανικος ξερει καλυτερα!! Αν το μελετουσες θα εβλεπες οτι ο εμπειρος μηχανικος που αναφερεις εχει λαθος στα λεγομενα του ¨η τελος παντων εχει μια πιθανοτητα να ειναι λαθος στα περι στρωσιματος με αντιτριβικα προσθετα!!!!!. Παραπανω εγραψα την επικοινωνια μου με την Μοτορκοτε πριν καποια χρονια, το διαβασες? το προσεξες? Δεν εμπιστευτηκα κανεναν μηχανικο ....κι ευτυχωωωωωωωως!!! Εγω ετσι κανω αγαπητε φιλε γιωργο, πρωτα μελετω, ρωτω τους κατασκευαστες του προιοντος και μετα μιλω! Και αυτα τα μελετημενα που λεω τα αποδικνυω παραθετωντας τις δημοσιευμενες μελετες! Δεν επαφιεμαι στα λογια του καθε εμπειρικου μηχανικου ο οποιος στο φιναλε δεν θα μου πληρωσει την ζημια που τυχον θα παθω! Αλοιμονο αν πιστευα τα κουφια κι αναποδεικτα λογια του καθε εμπειρικου μηχανικου που επειδη εχει χρονια στο επαγγελμα ξερει τα παντα!! Αμα του πας την δημοσιευμενη καταδικη της duralube ξερεις τι θα σου πει? ''εγω δεν ειχα ποτε προβλημα'', κι αυτο για σενα ειναι αποδειξη αξιοπιστιας την οποια θες να περασεις και στους συμφουρμιτες περνωντας τους στο λαιμο σου αν............!! Ωραιος εισαι!!!!! Αλλα ξεχασα ''τζαμπα λογια''!! Μονο που εγω τα λογια μου τα γραφω απο μερακι και οχι απο αλαζονεια του ''δηθεν'' και του ''καπως''....., ουτε θελω να αποδειξω κατι και σε κανεναν. Κανε λοιπον την χαρη σε αυτους που θελουν να μαθουν κατι και μην τους αποπροσανατολιζεις! Αν καπου εχεις διαβασει οτι αντιτριβικα προσθετα και στρωσιμο μπορουν να συνυπαρξουν παραθεσε το κι ασε μας να το συζητησουμε!! Εσυ μπορεις να εισαι ο καλυτερος στο ειδος σου σε αυτο που κανεις αλλα ασχετος με αυτο που κανουν καποιοι αλλοι! Πες λοιπον ομορφα, ωραια και με αποδειξεις αυτο που θελεις να πεις και ασε τους άλλους που ξερουν 2 πραγματα παρα πανω να το αναλυσουν ωστε οι υπολοιποι να βγαλουν ασφαλη συμπερασματα κατα το δυνατον!!! Με κουφια λογια απο μερους σου, χωρις τεκμηριωση τους, τα οποια στα ειπαν/ακουσες δεν γινεται σοβαρη συζητηση και παιρνεις κι αλλους στον λαιμο σου! Last edited by GeorgeP; 05-08-2011 at 17:29. |
|
|
|||
|
|||
|
Βρε εγώ σου λέω για το Motorkote στα παλιά κλασσικά, που είναι κινητήρες 60 και 70 χρόνων, ποτέ στα καινούργια μηχανάκια όπως ποτέ κανένα πρόσθετο στα καινούργια, και το Slick50 ούτε να το δω δε θέλω. Τι κάθεσαι και μου λες;; Αυτά που γράφει το link σου (έλεος πια) νομίζεις δεν τα ξέρω;;;
Η δικιά σου GS έβγαλε πρόβλημα με ότι της έκανες και τώρα λες ιστορίες, η δικιά μου δεν έχει κάνει ούτε κιχ. Επειδή γράφεις ένα σωρό ανακρίβειες απ' τον καημό σου για τη GS και κανείς δεν έχει την όρεξη να ασχοληθεί με αυτά που γράφεις, νομίζεις ότι όλα είναι σωστά και εφαρμόσιμα;;; Αν αποπροσανατολίζει κάποιος αυτόκλητος σωτήρας περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον εδώ μέσα για τα BMW, ποιος νομίζεις ότι είναι; Και να πεις ότι έχει και BMW...
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Αν το διαβαζες θα εβλεπες και την σχεση, σαν υλικο, του μοτορκοτε με το duralube! giayto to ebala Απόσπασμα:
Εξάλλου δεν ειμαι ο μονος κατοχος προβληματικης GS! Δοξα τον Αλαχ το φορουμ ειναι γεματο απο δυσαρεστημενους κατοχους! Οσο για τις ανακριβειες ειπαμε, μελεταω και παραθετω τις μελετες στο φορουμ! αν αυτο λεγεται ανακριβεια τοτε τι ειναι το ''Το Motorkote το συνιστά ο μάστορας που δουλεύει 50 χρόνια τα παλιά τα κλασσικά...'', το 1950 που δεν υπηρχε μοτορκοτε τι εκαναν δηλαδη οι μαστορες? ¨η ''Είναι χρησιμοποιημένο, αποδεδειγμένο εκατοντάδες φορές και όντως βοηθάει το στρώσιμο...'' που πως πότε? φερε μου κατι γραμμενο πανω σε αυτο!! Εγω σου εφερα γραμμενα οτι λεω! Αν ειναι δυνατον αντιτριβικο σε καινουριο/ρεκτιφιε σε νεο, παλιο, παμπαλαιο, αρχαιο κινητρα, που εχει αναγκη ΟΛΕΣ τις τριβες που μπορει να υπαρξουν! Απόσπασμα:
Σαν αυτοκλητος σωτηρας λοιπον σε συμβουλευω να μην χρησιμοποιεις αντιτριβικα προσθετα στις κλασσικες σου μοτοσυκλετες διοτι: '' ''Tackling additives first, Ray was adamant: "Do not use any additives, because they can compete with the oil producers' additives. Oil suppliers formulate a balanced mix using a base lubricant with up to 20 additives to enhance performance." Ray called this formulation "a balanced recipe of ingredients." απο εδω http://classicmotorcycles.about.com/od/serviceandrepair/a/MotorcycleOilAdvice.htm οπου αναπτυσετε συζητηση για classic bikes! Τωρα εσυ ακου τον εμπειρο μηχανικο σου και οχι τον χημικο επιστημονα της Exxon Mobil που λεει τα παραπανω! Last edited by GeorgeP; 05-08-2011 at 19:09. |
|
|
|||
|
|||
|
Το κάθε πρόσθετο έχει <<ιδιότητες>>. Ανάλογα τον στόχο που έχει κάποιος , διαλέγει αυτό που του <κάνει>. Θέλει όμως προσοχή και καλό <ψάξιμο> για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.
Εάν υπάρχουν αμφιβολίες καλύτερα να μην χρησιμοποιείται . Ακόμα κι αν αποφασίσει κάποιος να βάλει κάποιο πρόσθετο πρέπει να ρωτήσει όλες τις λεπτομέρειες που δεν αναγράφονται στο …μπουκαλάκι ! π.χ. τι σημαίνει εφαρμογή κάθε 4 αλλαγές λαδιού ? ένας αλλάζει λάδια στα 5.000 χιλ, άλλος στα 10.000 ,άλλος στα 15.000χιλ. δηλαδή πόσο αντέχει ? για 20.000 ή για 60.000 ? ισχύει το ίδιο για κινητήρες μοτοσυκλετών που δουλεύουν με περισσότερες στροφές (μεγαλύτερο εύρος) με αυτούς των αυτοκινήτων? Μπορεί να <μπει> σε καινούριο κινητήρα, μόλις το όχημα βγει από την αντιπροσωπεία? Προϊόντα με επίστρωση <φιλμ> τεφλόν όπως slick 50 μπορεί να ωφελήσουν έναν παλαιό –ταλαιπωρημένο κινητήρα αυτοκίνητου, αλλά μπορεί να ζημιώσει (ίσως καταστρέψει) έναν σύγχρονο πολύστροφο κινητήρα μοτοσυκλέτας π.χ. CBR 600, S1000RR κ.α.!!! Υπάρχουν πρόσθετα κατάλληλα κυρίως για αγωνιστικούς κινητήρες ή για αργούς μεγάλους ντίζελ …. Προσοχή και ψάξιμο σε ότι αποφασίσει να χρησιμοποιήσει κάποιος.
|
|
|
|||
|
|||
|
Είχα βάλει και εγώ στο V-STROM μου και είδα τρομερή διαφορά στο κιβώτιο ταχυτήτων! Εγώ πάντως στα 2900ml που έπαιρνε ο κινητήρας έβαζα 200ml απο αυτό και το έβαζα σε κάθε αλλαγή λαδιών δηλαδή κάθε 6000 με 7000 χιλιάδες χιλιόμετρα. Πέντε αλλαγές. Δεν παρατήρησα κάτι στον συμπλέκτη παρά μόνο ότι οι ταχύτητες κουμπώνανε πιο γλυκά. Και ομολογώ ότι δεν το έψαξα καθόλου απλά μου το πρότεινε έτσι απλά (μπακάλικα) ένας φίλος. Ίσως να ήταν λάθος παρ'όλα αυτά δεν είχα κάποιο πρόβλημα.
|
|
|
|||
|
|||
|
Σας ευχαριστώ ΌΛΟΥΣ για τον ενδιαφερον
![]() ![]() ![]() ![]() ήρθε η ώρα να καταθέσω και την προσωπική μου μαρτυρια ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() το καλοκαιράκι το προγραμμα έλεγε εξωτερικα και επειδή αν κάτι μου καρφωθέι στον εγκέφανο το....κάνω ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() πρίν αναχωρήσω εβαλα το συγκεκριμενο (Αμερικανικο )προιον σε μοτερ-κιβώτιο και μετάδοση τα αποτελέσματα λοιπόν ![]() ![]() ![]() ![]() μετα απο 15000 χλμ περίπου![]() ![]() ![]() 1)Το μοτεράκι ακούγετε πιo smooth....(μαλακό) 2)Η κατανάλωση σε Λαδάκη μειώθηκε ΔΡΑΣΤΙΚΑ σε σχέση με αντίστοιχα χλμ σε αντίστοιχες καιρικες συνθήκες 3)το κιβώτιο έγινε πιό γλυκό ![]() αν και μετά απο 3000 ωομίζω επανήλθε στα κανονικα![]() ![]() ![]() 4)Στη μετάδοση(η χελώνα που λέω εγω..) ελαχιστοποιήθηκε εώς εκμηδενίστικε ο θόρυβος απο της τριβεσ ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
ααααα!!!!!! ...μας έσκασε επιτέλους.,.,., και έβαλες να μαλωσει και το μισο
σύμπαν για λόγου σου....
|
![]() |
|