GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 25-05-2012, 11:16
nanoshophellas Ο/Η nanoshophellas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2011
Περιοχή: ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μoto: R 1200 GSA 08
Προεπιλογή Απάντηση: Καταγγελία για Ασφαλιστική Εταιρεια

Mιχαλη καλη σου μερα στο προφιλ μου εχω το κιν μου.....Παρε με σε παρακαλς πολυ ενα τηλ.
Reply With Quote
Παλιό 25-05-2012, 11:54
theo Ο/Η theo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: ΡΙΟΝ
Μoto: Κ 1600 GT

κύριε Μιχάλη
Μετά απο 30 χρόνια σε ασφαλιστική εταιρεία έχω να σου πω τα έξεις .
Ότι και να σου λένε είτε έχεις πινακίδες είτε οχι δεν εχει καμια σημασία ,(και γιαυτό σου δίνουν 500 ευρώ )αυτό που εχει σημασία ειναι οτι όταν η ασφαλιστική εταιρεία δεν σε ικανοποιεί για οποιωνδήποτε λόγο και αιτία ο νόμος σου δίνει την δυνατότητα της αγωγής .
Όπως επίσης ο πελάτης που σου προκάλεσε το ατύχημα δεν μπορεί να πίεση την εταιρεία του να σε πλήρωσή . η δε νομοθεσία σχετικά με τον ιδιωτικό χώρο αναφέρει μόνο μισθωμένα παρκιν.
Απλά πρέπει χωρίς να το καθυστερείς να κατάθεσης το συντομότερο την αγωγή και όχι γιατί δεν σε πληρώνουν αλλά δεν σε ικανοποιεί το ποσόν της ζημιάς.
Reply With Quote
Παλιό 25-05-2012, 12:30
lakgs Ο/Η lakgs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2011
Περιοχή: ATHENS
Μoto: bmw1200gs

Μια αγωγή θα τους φέρει στα ίσα τους
Reply With Quote
Παλιό 25-05-2012, 15:28
siraxanz Ο/Η siraxanz βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Moderator

Ημερομηνία εγγραφής: Aug 2009
Περιοχή: Argos-Argolidas
Μoto: r1200gsa '08, Cagiva elephant 750e '95

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από lakgs Εμφάνιση μηνυμάτων
Μια αγωγή θα τους φέρει στα ίσα τους

Reply With Quote
Παλιό 25-05-2012, 15:44
Kosttis Ο/Η Kosttis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Γλυφάδα Αττικής
Μoto: R1200GS

Ζήτα από τη δική σου ασφαλιστική να στείλει πραγματογνώμονα και να συντάξει πλήρη και λεπτομερή έκθεση.

Να καταγράψει και τη τελευταία βίδα, ακόμα και αυτές που λείπουν....!!!!!

Βγάλε φωτογραφίες από τα σημεία πρόσκρουσης και στα δύο οχήματα.

Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα αποκατέστησε τη ζημία και με τα τιμολόγια στο χέρι, τη πραγματογνωμοσύνη και τις φωτογραφίες πήγαινε στο δικηγόρο σου.....Αυτός ξέρει τη συνέχεια.
Kosttis

ΥΓ.Σου πρότεινα να αποκαταστήσεις τη ζημία και μετά να καταθέσεις αγωγή, διότι αν η αγωγή σου βασίζεται σε προσφορά επισκευής τα δικαστήρια δεν επιδικάζουν τον ΦΠΑ.

Reply With Quote
Παλιό 28-05-2012, 14:41
Brandpet Ο/Η Brandpet βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Ηράκλειο
Μoto: GS1200 Adv

Σας ευχαριστώ πολύ, θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις
Reply With Quote
Παλιό 28-05-2012, 15:41
Alkinoos Ο/Η Alkinoos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2011
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: BMW R1200GS Adventure
Προεπιλογή

Εμένα ακριβώς ίδια περίπτωση, εγω παρκαρισμενος κ κλειδώμενο τιμονι κ αυτοκίνητο έκανε όπισθεν.
Έγινε δήλωση κανονικα κ άρχισε ο γολγοθας με τον πραγματογνωμωνα.
Την πήγα συνεργείο, ήρθε την είδε κ έγραψε ότι ήθελε.
Συγκεκριμένα, επειδη ήταν κλειδώμενο το τιμονι, έστρεψαν οι πλάκες κ το μηχανάκι πήγαινε στραβά ενω είχε σπάσει κ η βάση του εμπρός φτερού.
Ο πραγματογνωμωνας έκρινε πως επειδη είχε ίδια μηχανη κ επειδη η μια τσιμουχα έχανε λάδι, ότι η ζημια προυπηρχε (ότι δηλαδη είχα το μηχανάκι στραβό τόσο καιρο κ το κυκλοφορουσα) κ ότι δεν είναι δυνατόν να έγινε τέτοια ζημια απο το πέσιμο της μηχανής.
Αφου του ζήτησα απλα να βγουν για έλεγχο κ ας πανε καλυμπρα (δε ζήτησα αντικατάσταση) μου είπε πως μου έκανε χάρη που μου έβγαλε αντικατάσταση την Εξατμιση κ μου πρότεινε προκειμένου να μου βγάλει τα Μπροστινα για τσεκάρισμα, να μη μου βγάλει αντικατάσταση την Εξατμιση αλλα επισκευή.
Τσακωθηκαμε...
Κατόπιν επειδη είχα βαψει την μηχανη άλλο χρωμα (δηλωμενο φυσικα στην άδεια), τα σπασμένα-γρατσουνισμενα πλαστικα δε μου τα έβγαλε αντικατάσταση με καινούργια αλλα με μεταχειρησμενα. Δεν είχα πρόβλημα ούτε με αυτο αλλα 1ον δεν μπορούσα να βρω μεταχειρησμενα με τιμολόγιο ώστε να πάρω τα χρήματα μου μετα κ 2ον δεν μου πλήρωνε την βαφη τους γιατι το χρωμα δεν ήταν εργοστασιακο!

Εφαγα 3 μήνες με αυτη τη δουλεια.
Η ζημια ήταν 2300 Ευρω κ δε μου εβγαζε ούτε τα μισά.
Σε επικοινωνία που είχα απ´ευθειας με τον κύριο πραγματογνωμωνα ακούστηκαν διαφορα απο πλευράς μου αλλα δεν ιδρωνε το αυτί του.
Μετα απο ψάξιμο κ επειδη είμαι κ λίγο τρελός με κάτι τέτοιους μαλακες, έμαθα πως έχει δικο του συνεργείο μοτοσυκλετων κ περνει τις δουλειές απ´ευθειας κ ότι μου έκανε τέτοια για λόγους όπως ότι δε πήρε τη μιζουλα του η ότι δεν επέλεξα το δικο του συνεργείο να επισκευάσω τη μηχανη μου.

Ε ο τύπος ήθελε ξύλο. Δεν άντεχα άλλο.
Με καθυστερουσαν χωρίς λόγο, μου έκοβαν ότι λεφτα ήθελαν, είχα μείνει χωρίς μηχανη κ αλλα πολλα που έφτασαν το κόμπο στο χτένι.

Εμένα πλέον είχε σταματήσει να μου σηκωνει τηλέφωνα κ δε μπορούσα να τον βρω πουθενα.
Τελικα βρήκα κάποιον ασφαλιστη κοινό γνωστό κ του είπα στα ίσα να τον πάρει τηλέφωνο κ να του πει ότι αν σε 48 ώρες δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα εγω ο ίδιος θα πάω στο μαγαζι του κ θα έχουμε "αλλα".

Τελικα σε λιγότερο απο 48 ώρες με πήραν τηλέφωνο απο την ασφαλιστική που εκπροσωπούσε να πάρω την επιταγή μου. 2300 ούτε Ευρω λιγότερα.

Φίλε καλο κουράγιο. Κυνήγι θέλουν.
Reply With Quote
Παλιό 28-05-2012, 21:10
hairentin Ο/Η hairentin βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2011
Περιοχή: Σέρρες
Μoto: R1200GS 08

Δυστυχώς οι ενέργειες που πρέπει να κάνεις βασίζονται κατα μεγάλο μέρος στην οικονομική δυνατότητα σου ...
Περίπτωση με οικονομικά ζόρια ... εδώ πιέζεις με έγγραφα που μαζεύεις και τα στέλνεις με τρόπο που να φαίνεται οτι τα πήραν . Ζητάς ακριβώς όποια είναι η ζημιά χωρίς πολλά πολλά με τον πραγματογνώμονα τους . Αν ήταν ασφαλισμένη η δική σου , και είχες νομική προστασία τότε πάς στην επόμενη και σου βγαίνει οικονομικά .
Αν δεν έχεις οικονομικά ζόρια , και έχεις και λίγο χρόνο παραπάνω κάνεις τα εξής:
πάς σε έναν δικηγόρο που να ασχολείται αποκλειστικά με τροχαία (αν δεν σου τα πει καλά πάς και σε δεύτερο , πολλές φορές είναι ψιλο συνεννωημένοι με τις ασφαλιστικές) .
Κάνεις δική σου πραγματογνωμοσύνη , στην οποία περιλαμβάνεις κόστος μόνο για καινούρια ανταλλακτικά , ακόμα και για ότι μπορεί να διορθωθεί . Η παλαιότητα ανταλλακτικών που θα σου πούνε είναι πατέντα των ασφαλιστικών και δεν ισχύει για μη αναλώσιμα .
αφού κάνεις τα παραπάνω κάνεις αγωγή ταυτόχρονα στην υπεύθυνη του ατυχήματος , και στην ασφαλιστική εταιρία , ζητώντας το κόστος της επισκευής (με προτιμολόγια) και κάμια εμπορική μείωση της αξίας της μηχανής σου , καθώς ώς σοβαρός ιδιοκτήτης αν κάποτε αποφασίσεις να την πουλήσεις πρέπει να το δηλώσεις στον αγοραστή και αυτό θα ρίξει τη τιμή . Άρα πρέπει να αποζημιωθείς για αυτό . Φυσικά ζητάς και τα δικαστικά έξοδα .
Μπορείς ακόμα και να την φτιάξεις ώστε να αρχίσουν να τρέχουν οι τόκοι απο την στιγμή της κοινοποίησης στην ασφαλιστική .

Πάντως για να μην σου λένε μπούρδες , πρόκειται για καθαρή περίπτωση αστικής ευθύνης , και τα λεφτά πρέπει να τα πάρεις όπου και αν ήταν η μηχανή , είτε είχε πινακίδες είτε όχι .
Ακόμα και σε περιπτώσεις πάρκινγκ που αναφέρθηκε , τα λεφτά τα διεκδικείς κανονικά , απλά το πρόβλημα το έχει ο υπαίτιος για το αν θα τον καλήψει ή όχι η ασφαλιστική του , και όχι εσύ .
Reply With Quote
Παλιό 31-05-2012, 19:45
Brandpet Ο/Η Brandpet βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2010
Περιοχή: Ηράκλειο
Μoto: GS1200 Adv

για την ιστορία να σας αναφέρω ότι σήμερα επικοινώνησαν μαζί μου από την Τράπεζα της Ελλάδος που είναι και ο ελεγκτικός μηχανισμός των ασφαλιστικών εταιρειών. Μου ζήτησαν κάποια χαρτιά , οπότε το θέμα προχωράει ( θα σας ενημερώνω για να γνωρίζεται κ εσείς )
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης