GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 09-07-2012, 22:53
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Καταθέσεις 5 δισ. ευρώ επέστρεψαν στις τράπεζες μετά τις εκλ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac Εμφάνιση μηνυμάτων
εγω τρελαινομαι............γιατι με ενδιαφερει και ο διπλα μου

τρελαινομαι ....γιατι ειμαι στην αγορα και μου λειπουν τα χρηματα των ανεργων και των αναξιοπαθουντων
στο κατω-κατω....μου λειπει η παρεα των φιλων μου, που δεν μπορουν να πιουν καφε μαζι μου ή ενα ποτηρι κρασι

τα τελευταια τρια χρονια....τα περισσοτερα ταξιδια μου ειναι μεταφορες και οχι νοικιασμενα, αλλα αυτο δεν εχει να κανει με την οικονομικη μου κατασταση, αλλα τις γνωριμιες μου
επειδη το ανεφερες....φετος δεν υπαρχει μεχρι τωρα μεταφορα ή σκιπεριλικι, ουτε για δειγμα, γιατι τα ναυλα ειναι ανυπαρκτα

τεσπα.........εσυ βλεπεις οτι δεν υπαρχει οικονομικο προβλημα και ολα ειναι καλα
Κωστα μου, Κωστα μου.........σε παρακαλω ρε φιλαρακι, δεν ειμαι βλακας!!

Επιτελους καποιοι εβαλαν μυαλο και σε ενα high class κλαδο οπως αυτον των γιοτ δεν υπαρχει ναυλος......ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΣ? Και απο αυτο θα κρινω αν υπαρχουν αναξιοπαθουντες στην Ελλαδα? Και οι πωλησεις των BMW, MERCEDES ειναι ανυπαρκτες, αρα οι αναξιοπαθουντες λογω κρισης πλυθηναν? Δεν ειμαι βλακας Κωστα μου.

Ξερεις ποσες BMW μοτοσυκλετες εχουν πουληθει στην Β.Ελλαδα το 2012? κατι για 10 κοματια ακουσα!!! Αρα στην Β.Ελλαδα η φτωχεια παει συνεφο ετσι δεν ειναι?
Κοπηκαν τα δανεια και η φτωχεια παει συνεφο........φυσικο μαλλον ειναι!

Τα φιλαρακια που σου λειπουν Κωστα μου -και μεσα σε αυτα κι εγω ειμαι σιγουρος και χωρις πλακα ¨η ειρωνια - ειναι γιατι επιτελους εμαθαν κι αυτα οτι η ζωη εχει και αυριο και πρεπει να φυλαγονται απο περιττα ΣΥΧΝΑ εξοδα.....ετσι οπως καναμε παλια δηλαδη.

Λες να μην εχω λεφτα να ερθω για καφε ¨η να παω για ενα κρασι? Εχω αλλα, σκεπτομαι οτι το κρασι θα στοιχισει ενα 25-30αρι και ο καφες ενα ταληρακι μεσα στο νερο, συνολο 35ε....προτιμω λοιπον να γεμισω το βαραντερο μου βενζινη με 25ε να παρω και 2 σαντουιτς απο το σπιτι και μια μπυρα απο τον δρομο και να τα φαω στην Αρβανιτσα στην Βοιωτια κατω απο τα ελατα!!
θα μου πεις ''πριν 2 χρονια τα εκανες και τα δυο ρε φιλαρακι'' και θα σου απαντησω ''ναι αλλα με δανεικα''!!!

Τωρα που τα δανεικα τελιωσανε καποιοι θα μαθουν να ζουνε οπως θα επρεπε να ζουνε και πριν ειτε με τον ευκολο τροπο αφου αποδεχθουν το ''τελιωσανε'' ειτε με τον δυσκολο τροπο της ''αυτοκτονιας''........
Για καποιους αλλους ΤΙΠΟΤΕ δεν αλλαξε διοτι ΠΑΝΤΑ ζουσαν ετσι, συνετα και συντηρητικα....για να εχουν σημερα να φανε.
Reply With Quote
Παλιό 09-07-2012, 23:12
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973
Προεπιλογή Απάντηση: Καταθέσεις 5 δισ. ευρώ επέστρεψαν στις τράπεζες μετά τις εκλογές

High class....οι διακοπές με ιστιοφόρο;;;;;;;
Έλα φιλαρακι....είσαι και στον χώρο της θάλασσας
Μακραν οι πιο οικονομικές διακοπές.....
Reply With Quote
Παλιό 09-07-2012, 23:43
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3
Προεπιλογή Απάντηση: Καταθέσεις 5 δισ. ευρώ επέστρεψαν στις τράπεζες μετά τις εκλ

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac Εμφάνιση μηνυμάτων
High class....οι διακοπές με ιστιοφόρο;;;;;;;
Έλα φιλαρακι....είσαι και στον χώρο της θάλασσας
Μακραν οι πιο οικονομικές διακοπές.....
σι σενιορ οτι πεις, μονον που πρεπει να μαζευτουν τοσα ατομα οσες και οι κλινες του ιστιοφορου για να ισχυει αυτο που λες και οχι απολυτα.........κι επειδη αυτο ειναι δυσκολο (οχι αδυνατον).....διακοπες με ιστιοφορο high class διακοπες.

Και δηλαδη για να καταλαβω τα 450ε -1000ε ανα ατομο και αναεβδομαδα (64-143ε την ημερα με ημιδιατροφη ειναι λιγα?

Ελα μην τρελαθουμε.............
Reply With Quote
Παλιό 09-07-2012, 23:58
gandreas Ο/Η gandreas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Mar 2010
Περιοχή: Αμπελόκηποι
Μoto: 1200gs
Προεπιλογή

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Σορρυ Αντρεα αλλα τις μηχανες εδω και τρια χρονια τις δινουν δωρεαν μαζι με το συμβολαιο συνεργασιας με την εταιρεια καφε. Εγω τουλαχιστον με αυτον τον ορο παω να μπω (αν θα μπω) στην δουλεια.

Οσο για το αναψυκτηριο, εξαρταται που το ανοιγεις αντρεα.......της Νεας σμυρνης παντως μεσα στο αλσος το οποιο πληρωνει τα μυρια οσα στον Δημο, το εχει γνωστος νεαροτατος ηθοποιος της μικρης οθονης ο οποιος σημερα (προχθες συγκεκριμενα) δηλωνει οτι τοσα χρονια ηταν μακακας που φυλαγε κατουρημενες ποδιες για ενα ρολο σε καποιο σηριαλ.
Επισης στην Νεα Σμυρνη επι της Παλαιολογου υπηρχε ενας ''Γρηγορης'', κοσμοσυρροη καθε μερα, σημερα ο ιδιοκτητης του απεκυρηξε τον ''Γρηγορη'' και το εκανε δικο του με δικο του ονομα. Οταν τον ρωτησα γιατι το εκανε μου ειπε οτι ''δεν ειναι ηλιθιος'' και οτι ο τζιρος του εσπρεσσο καφε του...κρατησου....ειναι 60 κιλα τον μηνα.......κανε τους υπολογισμους σου με 2,5ε τον καπουττσινο και βγαλε συμπερασμα.
Γιώργο στο ξαναλέω ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται . Εγώ δίνω περίπου 120 κιλά μόνο εσπρεσο τώρα που δεν έχει δουλειά και σου υπογράψω ότι το μαγαζί είναι ζημιογόνο.

Πραγματικά θα χαρώ να τα πούμε από κοντά για να σου αποδείξω με χαρτί και μολύβι πως έχει το πράγμα.

Ο φίλος σου έφυγε από την αλυσίδα για να μπορεί να "κλέψει" από όπου μπορεί, για να σωθεί μια και μόνο έτσι επιβιώνουν τα μικρα μαγαζιά.
Και απλά για να σε βάλω σε σκέψη, πες ότι ανοίγεις ένα ταχυφαγείο και στοιχίζει 100.000 + 1500 δεη + 1000 ενοίκιο + 2000 ο κάθε υπάλληλος + 500 το ΤΕΒΕ+ 250 νερό ++++++++ Το κράτος σε φορολογεί με 23%φπα και (25% με 30% στο τέλος αλλά άστο αυτό) Πόσους καφέδες πρέπει να πουλήσεις για να βγεις
Και για να σε βοηθήσω ανά 300ευρώ θες και ένα υπάλληλο.
Σου γράφω μόνο αυτα μια και είμαι από το κινητό.:banghead:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Reply With Quote
Παλιό 10-07-2012, 00:16
gsmaniac Ο/Η gsmaniac βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: May 2009
Περιοχή: πειραιας
Μoto: GS1200adve - BMW2002 MONT 1973

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
σι σενιορ οτι πεις, μονον που πρεπει να μαζευτουν τοσα ατομα οσες και οι κλινες του ιστιοφορου για να ισχυει αυτο που λες και οχι απολυτα.........κι επειδη αυτο ειναι δυσκολο (οχι αδυνατον).....διακοπες με ιστιοφορο high class διακοπες.

Και δηλαδη για να καταλαβω τα 450ε -1000ε ανα ατομο και αναεβδομαδα (64-143ε την ημερα με ημιδιατροφη ειναι λιγα?

Ελα μην τρελαθουμε.............

Δεν έχεις ιδέα.....δεν πειράζει όμως, γιατι δεν πρόκειται να σου ανοίξω τα ματιά εγω
Reply With Quote
Παλιό 10-07-2012, 21:14
italos Ο/Η italos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: Athens-Gerakas
Μoto: R1200GSadv

Καταρχάς σε ότι ειπώθηκε πιο πάνω για τις καταθέσεις.......έχοντας την εμπειρία απο το χώρο μπορώ να πώ ότι ναι 99/100 δεν έχουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς σάλιο και μόλις 1/100 έχουν πραγματικά λεφτά και κάθονται. Αυτό μιας και το υέμα έκανε λόγο γοα τις καταθέσεις.....

Μην μπερδευόμαστε με προσωπικά ζητήματα και ας έλθουμε λιγάκι στο τώρα....και ας μείνουμε στα ελληνικά δεδομένα χωρίς συγκρίσεις κτλ κτλ

Ξεκινώντας θα ήθελα να πώ για τους 2εκ έλληνες που ζούνε κάτω απο το όριο της φτώχειας για αυτούς δεν λέμε τίποτα είναι ξεχασμένοι αμο μένα απο όλους μας απο το κράτος απο την κοινωνία γενικά και δυστυχώς και απο τον Θεό τον ίδιο(σχώρα μου Θεούλη αλλά κάνε κάτι για αυτό το κόσμο σε παρακαλώ).

Πάμε τώρα στα ελληνικά δεδομένα...τα τωρινά και ας μιλήσουμε με 1-2 παραδείγματα...ξεχνάμε παρελθόν μέλλον ...μιλάμε μόνο για το παρόν.

Παράδειγμα 1ο

4μελή οικογένεια ...μπαμπάς...μαμά ....2 παιδιά ....1 ανήλικο ένα φοιτητής....εργάζονται και οι 2 γονείς(σπάνιο??? ας το λάβουμε όμως) ......χωρίς δάνεια..... χωρίς να χρωστάνε πουθενά.....μένουνε σε ενοίκιο....κάντε τον ισολογισμό της οικογένειας....

'ΕΣΟΔΑ

Μισθοί:2500euro(και οι 2 μαζί...κα πολλά έβαλα)

ΣΥΝΟΛΟ 2500,00EURO

'ΕΞΟΔΑ

Ενοίκιο:500euro
Σίτηση:450euro(αδύνατον αλλά ας βάλουμε τόσα)
ΔΕΗ:150euro
ΕΥΔΑΠ:50euro
ΟΤΕ:40euro
Kοινόχρηστα:40euro
Βενζίνες:200euro
Eνοίκιο φοιτητή με συγκάτοικο:150euro
Έξοδα φοιτητή: 80euro την εβδομάδα=240euro
Χαρτζηλίκι μικρού: 3 euro την μέρα=70euro
Φροντιστήριο μικρού: 200euro
Μικροέξοδα: 100euro

ΣΥΝΟΛΟ:2150,00

Άρα μένουν σε αυτήν την μεγαλόμεσαία πλέον οικογένεια 350,00euro το μήνα να καλοπεράσει. να βάλει δηλαδή όλα τα υπόλοιπα έξοδα μιας οικογένειας ανά μήνα. Ο μπαμπάς και η μαμά για να πληρώσουνε το χαράτσι που τους ήρθε σε 2 διμηνιαίες δόσεις και είναι 500,00euro....κόψανε φυσικά το τσιγάρο(καλό στην υγεια τους κάνανε μωρέ), κόψανε τις αθλοπαιδίες στο μικρό γιό, κόψανε την όποια έξοδο κάνανε τον μήνα...κόψανε κόψανε κόψανε και πάλι πρέπει να δανειστούνε για να τα βγάλουνε πέρα......γιατί έχουνε και τα χαράτσια...έχουνε και την ασφάλεια και το service toy είδους πολυτελείας του αυτοκινήτου...έχουν και το σήμα του για να κυκλοφορεί.έχουνε και έναν γιατρό ...έχουνε έχουνε έχουνε......

Ερώτημα

Πόσο γρήγορα θα τρέξει αυτή η οικογένεια στη τράπεζα?

Παραδειγμα 2ο(πραγματικό φίλου καλού)

Ζευγάρι νιόπαντρο με πολιτικό γάμο φυσικά(χαχαχαχαχα)ηλικίας 28ετών και οι δύο τους . Μπαμπάς εργάζεται μαμά εργάζεται , μένουν στο ενοίκιο , δεν έχουν τίποτα απο δάνεια, η κοπέλα είναι έγκυος.

ΕΣΟΔΑ

Μισθοί 1400euro(ναι και οι 2.....)

ΕΞΟΔΑ

Ενοίκιο 400euro
Σίτηση (πείνας) 200euro
ΔΕΗ 100euro
ΝΕΡΟ 30euro
ΟΤΕ 40euro
ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ 30euro
ΒΕΝΖΙΝΕΣ 150euro
ΜΙΚΟΡΟΕΞΟΔΑ 300euro(καπνίζουνε και οι 2 τους)

Μένουνε 150euro για να κάνουνε την τρελή ζωή που κάνουνε τώρα...σπίτι σπίτι σπίτι.........

Διάφορα έξοδα γέννα......ασφάλειες....φόροι...κτλ κτλ...χωρίς να έχω βάλει μέσα τίποτα σε έξοδο για να κάνουνε.....

Ερώτημα

α) Το παιδί να το κάνουνε με δανεισμό απο τράπεζα ή να το ρίξει η κοπέλα???????

Αυτά είναι 2 απο τα καλά παραδείγματα οικογενειών που δεν είναι χρεωμένες πουθενά. Πείτε μου εσείς πως ζούνε και τι πρέπει να κάνουνε.....Φανταζόμαστε πώς είναι για ανθρώπου που απλά δεν καάνε κάτι κακό στη ζωή τους. Απλά πείρανε ένα στεγαστικό για να έχουνε σε 35 χρόνια ένα σπίτι και τα πράγματα γίνανε όπως γίνανε.....

Θέλω να καταλήξω που????????

Ο χρεωμένος πλέον δεν έχει μαντήλι να κλάψει......

Αυτός που δεν είναι χρεωμένος αργά η γρήγορα θα αναγκαστεί να προβέι σε δανεισμό για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του

Αυτός που δεν θα δανειστεί για να πληρώσει τις ανάγκες του δεν θα τρώει ούτε φασόλι.

Φιλαράκια καταλάβετέ το τα πράγματα είναι πολύ χάλια και θα γίνουν χειρότερα.......δυστυχώς η ζωή στην ελλάδα είναι ακριβή για έναν περίεργο λόγο.....οι μισθοί πέφτουν συνεχώς.....πλέον δύσκολα βρίσκεις οικογένεια που να δουλεύουν όλοι......

Δεν ξέρω που θα καταλήξει η όλη κατάσταση ...εμένα ακόμα δεν έχει χτυπήσει η πόρτα(σήμερα...αύριο δεν ξέρω και το αύριο το εννοώ) αλλά χτυπάει του δίπλα μου.....που έκανε τη χαζομάρα να πάρει το δάνειο γτ τότε δουλευε και αυτός και η γυναίκα του και πέρνανε ένα εισόδημα . αλλά τώρα η γυναίκα δεν δουλεύει και ο άνθρωπος θα πεθάνει απο την στεναχώρια του που θα του πάρουνε το σπίτι......

Η κατασταση είναι χάλια έχουμε γίνει όλοι ζόμπι.....

Όλα πλέον θεωρούνται πολυτέλεια, δεν μιλάω για καφέδες ,διακοπές κτλ κτλ που θεωρούνται βασικα πράγματα για ένα κανονικό βιοτικό επίπεδο ενός ανθρώπου που θα ζήσει 70 χρόνια μια ζωή, αλλά για το φαγητό το ρευμα το νερό αυτά πλέον είναι πολυτέλεια...όσοι τα ε΄χουμε ακόμα είμαστε καλά.....όσοι κάνουνε και τα προηγούμενα( καφέδες ,διακοπές κτλ) έχουνε ένα άριστο βιοτικό επίπεδο...για τους πιο πάνω δεν μιλάω........

Και εγώ πολύτέλεια είναι που είμαι στο net και μα λα κι ζο μαι τώρα στο φορουμ

Σταματήστε να τσακωνόσαστε εγώ αυτό εγώ το άλλο...δεν έχει ουσία....τώρα θα δείξουμε όλοι αν είμαστε άνθρωποι και έλληνες ή μπάσταρδοι και σπόροι......

Βοηθάττε ο ένας τον άλλον όσο μπορεί να δούμε που θα κατλήξει η κατάσταση....και έχει ο ΘΕΟΣ

Ή θα κάτσουμε να τα ανχτούμε όλα υτά ή πρέπει έστω και τώρα όλοι να κάνουμε κάτι...κάθε μέρα ο καθένας απο τη δικιά του μεριά...έτσι ώστε αυτό το κάτι να εξαπλωθει και να γίνει κάτι μεγάλο.....

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Reply With Quote
Παλιό 10-07-2012, 22:51
paschalis Ο/Η paschalis βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Dec 2009
Περιοχή: thessaloniki
Μoto: R1200GS '04

Συγκλονιστικη προσεγγιση απο εναν ανθρωπο που ειναι μεσα στα πραγματα.
Τωρα θα βγει ο δευτερος Γιωργης που καταφερνει και ζει χωρις να δουλευει(δευτερος μετα τον Νταλαρα εννοω) να αμφισβητησει ολα τα νουμερα παραθετοντας τα δικα του..
Reply With Quote
Παλιό 11-07-2012, 00:42
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από italos Εμφάνιση μηνυμάτων
Καταρχάς σε ότι ειπώθηκε πιο πάνω για τις καταθέσεις.......έχοντας την εμπειρία απο το χώρο μπορώ να πώ ότι ναι 99/100 δεν έχουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς σάλιο και μόλις 1/100 έχουν πραγματικά λεφτά και κάθονται. Αυτό μιας και το υέμα έκανε λόγο γοα τις καταθέσεις.....

Μην μπερδευόμαστε με προσωπικά ζητήματα και ας έλθουμε λιγάκι στο τώρα....και ας μείνουμε στα ελληνικά δεδομένα χωρίς συγκρίσεις κτλ κτλ

Ξεκινώντας θα ήθελα να πώ για τους 2εκ έλληνες που ζούνε κάτω απο το όριο της φτώχειας για αυτούς δεν λέμε τίποτα είναι ξεχασμένοι αμο μένα απο όλους μας απο το κράτος απο την κοινωνία γενικά και δυστυχώς και απο τον Θεό τον ίδιο(σχώρα μου Θεούλη αλλά κάνε κάτι για αυτό το κόσμο σε παρακαλώ).

Πάμε τώρα στα ελληνικά δεδομένα...τα τωρινά και ας μιλήσουμε με 1-2 παραδείγματα...ξεχνάμε παρελθόν μέλλον ...μιλάμε μόνο για το παρόν.

Παράδειγμα 1ο

4μελή οικογένεια ...μπαμπάς...μαμά ....2 παιδιά ....1 ανήλικο ένα φοιτητής....εργάζονται και οι 2 γονείς(σπάνιο??? ας το λάβουμε όμως) ......χωρίς δάνεια..... χωρίς να χρωστάνε πουθενά.....μένουνε σε ενοίκιο....κάντε τον ισολογισμό της οικογένειας....

'ΕΣΟΔΑ

Μισθοί:2500euro(και οι 2 μαζί...κα πολλά έβαλα)

ΣΥΝΟΛΟ 2500,00EURO

'ΕΞΟΔΑ

Ενοίκιο:500euro
Σίτηση:450euro(αδύνατον αλλά ας βάλουμε τόσα)
ΔΕΗ:150euro
ΕΥΔΑΠ:50euro
ΟΤΕ:40euro
Kοινόχρηστα:40euro
Βενζίνες:200euro
Eνοίκιο φοιτητή με συγκάτοικο:150euro
Έξοδα φοιτητή: 80euro την εβδομάδα=240euro
Χαρτζηλίκι μικρού: 3 euro την μέρα=70euro
Φροντιστήριο μικρού: 200euro
Μικροέξοδα: 100euro

ΣΥΝΟΛΟ:2150,00

Άρα μένουν σε αυτήν την μεγαλόμεσαία πλέον οικογένεια 350,00euro το μήνα να καλοπεράσει. να βάλει δηλαδή όλα τα υπόλοιπα έξοδα μιας οικογένειας ανά μήνα. Ο μπαμπάς και η μαμά για να πληρώσουνε το χαράτσι που τους ήρθε σε 2 διμηνιαίες δόσεις και είναι 500,00euro....κόψανε φυσικά το τσιγάρο(καλό στην υγεια τους κάνανε μωρέ), κόψανε τις αθλοπαιδίες στο μικρό γιό, κόψανε την όποια έξοδο κάνανε τον μήνα...κόψανε κόψανε κόψανε και πάλι πρέπει να δανειστούνε για να τα βγάλουνε πέρα......γιατί έχουνε και τα χαράτσια...έχουνε και την ασφάλεια και το service toy είδους πολυτελείας του αυτοκινήτου...έχουν και το σήμα του για να κυκλοφορεί.έχουνε και έναν γιατρό ...έχουνε έχουνε έχουνε......

Ερώτημα

Πόσο γρήγορα θα τρέξει αυτή η οικογένεια στη τράπεζα?

Παραδειγμα 2ο(πραγματικό φίλου καλού)

Ζευγάρι νιόπαντρο με πολιτικό γάμο φυσικά(χαχαχαχαχα)ηλικίας 28ετών και οι δύο τους . Μπαμπάς εργάζεται μαμά εργάζεται , μένουν στο ενοίκιο , δεν έχουν τίποτα απο δάνεια, η κοπέλα είναι έγκυος.

ΕΣΟΔΑ

Μισθοί 1400euro(ναι και οι 2.....)

ΕΞΟΔΑ

Ενοίκιο 400euro
Σίτηση (πείνας) 200euro
ΔΕΗ 100euro
ΝΕΡΟ 30euro
ΟΤΕ 40euro
ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ 30euro
ΒΕΝΖΙΝΕΣ 150euro
ΜΙΚΟΡΟΕΞΟΔΑ 300euro(καπνίζουνε και οι 2 τους)

Μένουνε 150euro για να κάνουνε την τρελή ζωή που κάνουνε τώρα...σπίτι σπίτι σπίτι.........

Διάφορα έξοδα γέννα......ασφάλειες....φόροι...κτλ κτλ...χωρίς να έχω βάλει μέσα τίποτα σε έξοδο για να κάνουνε.....

Ερώτημα

α) Το παιδί να το κάνουνε με δανεισμό απο τράπεζα ή να το ρίξει η κοπέλα???????

Αυτά είναι 2 απο τα καλά παραδείγματα οικογενειών που δεν είναι χρεωμένες πουθενά. Πείτε μου εσείς πως ζούνε και τι πρέπει να κάνουνε.....Φανταζόμαστε πώς είναι για ανθρώπου που απλά δεν καάνε κάτι κακό στη ζωή τους. Απλά πείρανε ένα στεγαστικό για να έχουνε σε 35 χρόνια ένα σπίτι και τα πράγματα γίνανε όπως γίνανε.....

Θέλω να καταλήξω που????????

Ο χρεωμένος πλέον δεν έχει μαντήλι να κλάψει......

Αυτός που δεν είναι χρεωμένος αργά η γρήγορα θα αναγκαστεί να προβέι σε δανεισμό για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του

Αυτός που δεν θα δανειστεί για να πληρώσει τις ανάγκες του δεν θα τρώει ούτε φασόλι.

Φιλαράκια καταλάβετέ το τα πράγματα είναι πολύ χάλια και θα γίνουν χειρότερα.......δυστυχώς η ζωή στην ελλάδα είναι ακριβή για έναν περίεργο λόγο.....οι μισθοί πέφτουν συνεχώς.....πλέον δύσκολα βρίσκεις οικογένεια που να δουλεύουν όλοι......

Δεν ξέρω που θα καταλήξει η όλη κατάσταση ...εμένα ακόμα δεν έχει χτυπήσει η πόρτα(σήμερα...αύριο δεν ξέρω και το αύριο το εννοώ) αλλά χτυπάει του δίπλα μου.....που έκανε τη χαζομάρα να πάρει το δάνειο γτ τότε δουλευε και αυτός και η γυναίκα του και πέρνανε ένα εισόδημα . αλλά τώρα η γυναίκα δεν δουλεύει και ο άνθρωπος θα πεθάνει απο την στεναχώρια του που θα του πάρουνε το σπίτι......

Η κατασταση είναι χάλια έχουμε γίνει όλοι ζόμπι.....

Όλα πλέον θεωρούνται πολυτέλεια, δεν μιλάω για καφέδες ,διακοπές κτλ κτλ που θεωρούνται βασικα πράγματα για ένα κανονικό βιοτικό επίπεδο ενός ανθρώπου που θα ζήσει 70 χρόνια μια ζωή, αλλά για το φαγητό το ρευμα το νερό αυτά πλέον είναι πολυτέλεια...όσοι τα ε΄χουμε ακόμα είμαστε καλά.....όσοι κάνουνε και τα προηγούμενα( καφέδες ,διακοπές κτλ) έχουνε ένα άριστο βιοτικό επίπεδο...για τους πιο πάνω δεν μιλάω........

Και εγώ πολύτέλεια είναι που είμαι στο net και μα λα κι ζο μαι τώρα στο φορουμ

Σταματήστε να τσακωνόσαστε εγώ αυτό εγώ το άλλο...δεν έχει ουσία....τώρα θα δείξουμε όλοι αν είμαστε άνθρωποι και έλληνες ή μπάσταρδοι και σπόροι......

Βοηθάττε ο ένας τον άλλον όσο μπορεί να δούμε που θα κατλήξει η κατάσταση....και έχει ο ΘΕΟΣ

Ή θα κάτσουμε να τα ανχτούμε όλα υτά ή πρέπει έστω και τώρα όλοι να κάνουμε κάτι...κάθε μέρα ο καθένας απο τη δικιά του μεριά...έτσι ώστε αυτό το κάτι να εξαπλωθει και να γίνει κάτι μεγάλο.....

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Φίλε μου Νίκο, μεγάλη η χαρά που σε διαβάσαμε και πάλι,

έκαναν και ένα καλό οι χαζομάρες που γράφει ο Γιώργος....
Reply With Quote
Παλιό 11-07-2012, 01:44
yns Ο/Η yns βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2010
Περιοχή: Ηράκλειο
Μoto: F800GS (απ'τα χωμάτινα), DR250R

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από italos Εμφάνιση μηνυμάτων

Δεν θέλω να γράφω σε μη μοτοσυκλετιστικά threads για να μη χαλιέμαι με τα κουλά που γράφονται από μερικούς αλλά η προσέγγιση του Νικόλα (italos) πραγματικά περιγράφει την δραματική κατάσταση στην οποία έχουμε φτάσει. Ας προσγειωθούμε λοιπόν κι ας αποφασίσουμε επιτέλους πως δεν πάει άλλο. Δεν σχολιάζω περαιτέρω γιατί είναι πραγματικά ανώφελο με την ξεροκεφαλιά ορισμένων που εθελοτυφλούν (ή ορισμένες φορές φαίνεται σαν να εκτελούν υπηρεσία) δηλώνοντας πως όλα βαίνουν καλώς.
Reply With Quote
Παλιό 11-07-2012, 02:18
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Πολύ καλή η προσ'εγγιση Ιταλέ!

για να το ελαφρύνω λίγο. στο δεύτερο παράδειγμα η κοπέλα είναι έγκυος και καπνίζει!

δεν το πρόσεξε ο Σταύρος;!

Ανήκω κι εγώ σε εκείνους που έκαναν το λάθος και δανείστηκα για να φτιάξω ένα χώρο όμορφο που ήλπιζα να περάσω την επαγγλματική μου ζωή και τώρα βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο. Αλλά θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μην το χαρίσω στην τράπεζα. Εσύ τα ξέρεις καλύτερα, αλλά ελπίζω να μη μας κάνουν το χατήρι να δώσουν απευθείας χρήματα στις τράπεζες διότι θα κλάψουν μανούλες.

Αλλά έχω ακούσει και κάτι περίεργα ότι δάνεια έχουν "πουληθεί" σε ξένες τράπεζες...
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης