GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 06-08-2012, 14:46
napgeo Ο/Η napgeo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ΠΡΕΒΕΖΑ
Μoto: HONDA ΝΤ700
Προεπιλογή Απάντηση: Να πάρει HONDA CROSSTOURER 1200 ή BMW GS 1200 ?

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από cintire Εμφάνιση μηνυμάτων
Δύσκολο το βλέπω. Η gs εμφανισιακά είναι ένα ισοροπημένο μηχανάκι που έχει και ήπιες γραμμές, αλλά και πιο sharp. Με αυτή την εμφάνιση ευχαριστεί ένα τεραστιο κοινό που μπορεί να την πληρώσει. Γιατί λοιπόν να φύγει κάποιος από την BMW και να πάει στην HONDA

Γιά την ποιότητα κατασκευής αντοχής και αξιοπιστίας. Και γιατί βαρέθηκε να γυρνάει σαν τον ζήτουλα στα συνεργεία. Και γιατί όταν ξεκινήσει να πάει κάπου θα φτάσει χωρίς οδική βοήθεια. Μπορώ να γράψω 3 σελίδες για το θέμα. Μήν έχετε λοιπόν απορίες....................................
Reply With Quote
Παλιό 06-08-2012, 14:49
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gemat Εμφάνιση μηνυμάτων
...πολυ δυσκολα θα βρεις Χοντακηδες που να τους αρεσει αισθητικα το Tourer...Μαλλον η Χοντα, εσας τους GSακηδες ειχε στο μυαλο της οταν το σχεδιασε μηπως και αρπαξει καποιο κομματακι απο τη πιτα του GS....

Για το λόγω αυτό είχε πτώση τζίρου 28% η bmw από την ημέρα που βγήκε στην κυκλοφορία το νέο θηρίο της HONDA...............
Reply With Quote
Παλιό 06-08-2012, 14:50
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από napgeo Εμφάνιση μηνυμάτων
Σωστός..............
Προσπάθησα να αγγίξω την αντικειμενικότητα του GSManiac.

Last edited by NLS; 06-08-2012 at 14:51.
Reply With Quote
Παλιό 06-08-2012, 14:53
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από napgeo Εμφάνιση μηνυμάτων
Για το λόγω αυτό είχε πτώση τζίρου 28% η bmw από την ημέρα που βγήκε στην κυκλοφορία το νέο θηρίο της HONDA...............
Α όχι επειδή είναι 8 ετών μοντέλο; * Πρέπει να μετράει λιγάαααακι και αυτό.

Καλά μην ελπίζετε σε δάφνες. Το Triumph στους ανθρώπους που ξέρουν τι θέλουν θα πάει καλύτερα από εσάς. Σε αυτού που ΔΕΝ ξέρουν τι θέλουν θα πάει καλύτερα το MultiStrada 1200. Εσείς θα πάρετε τα περισσέματα πάλι.

Αλλά ξέρω το άγχος σας δεν είναι πως θα πάτε εσείς, αλλά πόσο θα πέσει η BMW (κάτι σαν τους βάζελους με τον κόμπλεξ στο γαύρο στον ποδόσφαιρο είστε)

* 8 χρόνια μοντέλο σημαίνει ότι έχει σημερινούς αναβάτες 1200GS που όταν βγήκε το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ μοντέλο, πήγαιναν ακόμα γυμνάσιο.

Last edited by NLS; 06-08-2012 at 14:57.
Reply With Quote
Παλιό 06-08-2012, 17:20
ltsiorak Ο/Η ltsiorak βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2010
Περιοχή: veroia
Μoto: VFR 1200 DCT, HONDA VARADERO 1000, XT 660R,

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων

Καλά μην ελπίζετε σε δάφνες. Το Triumph στους ανθρώπους που ξέρουν τι θέλουν θα πάει καλύτερα από εσάς. Σε αυτού που ΔΕΝ ξέρουν τι θέλουν θα πάει καλύτερα το MultiStrada 1200. Εσείς θα πάρετε τα περισσέματα πάλι.

Αλλά ξέρω το άγχος σας δεν είναι πως θα πάτε εσείς, αλλά πόσο θα πέσει η BMW (κάτι σαν τους βάζελους με τον κόμπλεξ στο γαύρο στον ποδόσφαιρο είστε)

* 8 χρόνια μοντέλο σημαίνει ότι έχει σημερινούς αναβάτες 1200GS που όταν βγήκε το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ μοντέλο, πήγαιναν ακόμα γυμνάσιο.
Μηπως θυμασε ποτε βγηκε το varadero? νομιζω εκλεισε 13 κοντα χρονια...

εγω επιμενω στο trumph....

Οσο για τις κακοηθιες και τις αιδιες που ανεφερες, δες λιγο στις "βλαβες", δεν θαο συνεχισω διοτι εχω παρατηρησει οτι εισαι πολυ φανατισμενος με τη μαρκα... εδω μιλαμε για μηχανακια και οχι με φανατισμο, εχω αλλαξει αρκετες μαρκες, πανω απο 5 και με καμια δεν εμεινα κολλημενος, ειχα και μπεμπε...

οταν τον κολλητο μου τον εχουν ταραξη στους αξονες και συμπλεκτες ε δεν θα πω το παλικαρι να παρει μπεμπε... στα 8 χρονια εναν αξονα δεν καταφεραν να βελτιωσουν....

Το crosstouer ειναι καθαρα απεναντι στο multi.... μονο που το τελευταιο καιει κινητηρες απο λαδια.....

Εγω στοχευω σοτ triumph παντως αλλα περιμενω και το νεο υδροψυκτο μπεμπε , οχι για την υδροψυξη αλλα για το νεο ηλεκτρονικο συστημα... οπως επισης και για το νεο σασμαν.

βλέποντας....
Reply With Quote
Παλιό 06-08-2012, 18:49
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ltsiorak Εμφάνιση μηνυμάτων

Οσο για τις κακοηθιες και τις αιδιες που ανεφερες, δες λιγο στις "βλαβες", δεν θαο συνεχισω διοτι εχω παρατηρησει οτι εισαι πολυ φανατισμενος με τη μαρκα... εδω μιλαμε για μηχανακια και οχι με φανατισμο, εχω αλλαξει αρκετες μαρκες, πανω απο 5 και με καμια δεν εμεινα κολλημενος, ειχα και μπεμπε...

οταν τον κολλητο μου τον εχουν ταραξη στους αξονες και συμπλεκτες ε δεν θα πω το παλικαρι να παρει μπεμπε... στα 8 χρονια εναν αξονα δεν καταφεραν να βελτιωσουν....

Το crosstouer ειναι καθαρα απεναντι στο multi.... μονο που το τελευταιο καιει κινητηρες απο λαδια.....

Εγω στοχευω σοτ triumph παντως αλλα περιμενω και το νεο υδροψυκτο μπεμπε , οχι για την υδροψυξη αλλα για το νεο ηλεκτρονικο συστημα... οπως επισης και για το νεο σασμαν.

βλέποντας....

Γιατί όσοι ζούν πάνω απο το αυλάκι έχουν ίδια άποψη. Μήπως φταίει το καυσαέριο η απλά είμαστε Άνθρωποι χαμηλών τόνων και αξιόπιστοι. Πρέπει να το ψάξω.

Χρόνια πολλά αδερφέ...........
Reply With Quote
Παλιό 06-08-2012, 19:27
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ltsiorak Εμφάνιση μηνυμάτων
Χαχαχαχα καλό. Δεν κατάλαβα τη σύγκριση. Συγκρίνουμε μια μηχανή που ήταν μέτρια ήδη από τη δημιουργία της και πέρα με μια μηχανή που από τα 8 χρόνια που κυκλοφορεί τα 7.5 (θα έλεγα 8 αλλά δεν πειράζει) είναι η βασίλισσα της κατηγορίας της. Καλό καλό δεν λέω.

Απόσπασμα:
Good for you. Συμφωνώ εξάλλου. Απλώς θα περίμενα να δούμε και τίποτα που μπορεί να βγει στο εξάμηνο επάνω.

Απόσπασμα:
Μα τώρα μου λες κάτι; Να δω... το θέμα "βλάβες"; Τις έχω δει. Και λοιπόν; Ξέρεις μοντέλο χωρίς βλάβες εσύ; Δεν το ανοίγω το θέμα λυπάμαι, δεν πα να λες ότι θες. Εμένα 5 χρόνια δεν μου έχει βγάλει τίποτα άξιο λόγου "ειδικά επειδή είναι η BMW GS". Και ξέρεις κάτι; Δεν αισθάνομαι τυχερός για αυτό. Κανονικός αισθάνομαι. Λυπάμαι. Όσο και αν θες, εγώ δεν θα είμαι από αυτούς τους κατόχους GS που σου αρέσουν προφανώς. Τους παραπονιάρηδες. Δεν έχει καμία σχέση με κόλλημα. Το μόνο μου κόλλημα είναι το τι έχω ζήσει με κάτι και η εμπιστοσύνη μου σε αυτό (πχ. εμπιστεύομαι και το Honda Accord επειδή έχω δει ένα να πηγαίνει στον 25ο χρόνο ζωής του με τελική και τέσσερα άτομα από Πειραιά στα σύνορα βόρεια ή να σπάει το καπάκι του κυλίνδρου και η ζημιά να είναι 60 ευρώ αντί αλλαγή μοτέρ). Επί 10 χρόνια η BMW στους δυο τροχούς με έχει όχι βγάλει ασπροπρόσωπο, αλλά με έχει σώσει κιόλας (επανειλημένα). Τι να κάνω τώρα. Συγνώμη κιόλας (και δεν με θεωρώ και εξαίρεση κιόλας). Να κάνω ότι δεν το βλέπω και να προτιμήσω το... θέμα "βλάβες"; Κάτσε εσύ (και οι αντίστοιχοι) να το διαβάζεις και να το ξαναδιαβάζεις και να λες τι καλά που δεν πήρες 1200GS. Λέμε τώρα. Χαχαχα.

Εγώ δεν θα πω ψέματα δεν έχω αλλάξει πολλές μάρκες. Δικά μου δίτροχα (δεν μιλάω τι έχω οδηγήσει βέβαια) είχα μόνο Honda και BMW. Επιστροφή στη Honda εκτός απροόπτου μόνο σαν "συμβιβασμός" μου ακούγεται. Τι να κάνουμε έτσι το βλέπω εγώ.

Απόσπασμα:
Ναι και καμιά 20αριά πραγματικά άλογα παραπάνω. Και κανονικό στήσιμο για πίστα (για το είδος του). Το μόνο που μοιάζουν είναι ότι και τα δυο θα προτιμούσαν να μην δουν χώμα. Α και το CT θεωρώ ότι είναι πιο ταξιδιάρικο.
Το τι θα βγάλει το CT είναι νωρίς για να το μάθουμε. Άσε που θα πουλήσουν πολύ λιγότερα από τα MS άρα θα αργήσουμε περισσότερο (στατιστικό είναι το θέμα).

Απόσπασμα:
Σου εύχομαι να πάρεις όι επιθυμείς. Όμως ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ότι επιθυμείς. Όχι να μην το πάρεις και μετά να ψάχνεις να δικαιολογήσεις σε εσένα και τους γύρω σου γιατί έκανες καλά που δεν το πήρες. If you know what I mean.

Απόσπασμα:
βλέποντας....
Πάντα.

Last edited by NLS; 06-08-2012 at 19:35.
Reply With Quote
Παλιό 07-08-2012, 14:18
Gemat Ο/Η Gemat βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Μυτιληνη
Μoto: Honda XL1000VA Varadero 2007

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων

Αδικεις τις μοτοβιομηχανιες συγκρινοντας τες με τις ομαδες του Ελληνικου ποδοσφαιρου...
Δεν κατηγορηθηκε ποτε καμια απο τις μοτοβιομηχανιες για κολπα "κατω απο το τραπεζι"
Reply With Quote
Παλιό 07-08-2012, 14:29
Senior Member

Αν υπάρχουν κόλπα "κάτω από το τραπέζι" αυτό είναι ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ στις βιομηχανίες (auto/moto/whatever).

Δηλαδή σοβαρά πιστεύεις το αντίθετο;

Βέβαια εγώ δεν μίλησα για το τι κάνουν οι βιομηχανίες. Για τους πελάτες τους μίλησα.

Εκεί το θέμα είναι διαφορετικό, το "κάτω από το τραπέζι" είναι υποσυνείδητη διεργασία όταν μιλάμε για ακριβά υλικά αγαθά. Κάπως πρέπει να υπερασπιστούμε αυτό που δώσαμε τα λεφτάκια μας και πήραμε, κάπως να "μειώσουμε" αυτό που δεν πήραμε (άρα ήμασταν σωστοί και όχι επειδή κάναμε λάθος ή δεν μπορούσαμε) κλπ. Δεν είναι ακριβώς θέμα χαρακτήρα. Μην κοιτάς μόνο μηχανές, δες αυτοκίνητα, κινητά κλπ.

Στην περίπτωση της GS βέβαια (ή του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο - και τα περισσότερα αθλήματα εδώ που τα λέμε), είσαι σε κάτι πρώτος ήδη και αυτή τη θέση "καλείσαι" να υπερασπίσεις (δεν το λέω εγώ, τα παγκόσμια νούμερα το λένε, οι περισσότερες κριτικές κλπ.). Εσύ καλείσαι να πεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, γιατί οι άλλοι θα σε βγάλουν ότι είσαι.

Βέβαια το σωστότερο (όταν έχεις αυτό που θες τελικά - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ όμως), είναι να... χαλαρώσεις και να μη σε ενδιαφέρει αν σε βγάζουν ελέφαντα ή τυρανόσαυρο ρεξ.
(ούτε φυσικά να βγάλεις τους άλλους)

Αυτό πάει σε όλους μας (και εμένα φυσικά και σένα κλπ.).
Με την ευκαιρία χωρίς να θέλω να βγω off topic: Έχω αυτό που θέλω στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αν αυτή τη στιγμή ξανάβγαζα 18χιλ. από την τσέπη μου, πάλι το ίδιο θα έπαιρνα (το πιο καινούριο απλώς). Οπότε τα άλλα θέματα μου περισσεύουν.

Last edited by NLS; 07-08-2012 at 14:30.
Reply With Quote
Παλιό 07-08-2012, 19:00
TEOSS Ο/Η TEOSS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1100 GS R 51/3 CB250RS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από spiros75 Εμφάνιση μηνυμάτων
Με ρωτάει φίλος μου για το τι μηχανάκι να πάρει. Έχει περάσει από πολλά σχιστομάτικα τα τελευταία 10 χρόνια όλα δρόμου. Τώρα ψάχνεται για on off μια και του άρεσε το χωματάκι. Εγώ έχω gs και του λέω τα υπέρ της, αλλά δεν έχω καβαλήσει ποτέ την CROSSTOURER 1200. Στα λεφτά παίζουν σχεδόν στα ίδια πάνω κάτω. Έχει κανένας καμιά εμπειρία στα HONDA ?
Eυχαριστώ για τον χρόνο σας και καλές βόλτες
.
Εάν το φιλαράκι σου δεν έχει πρόβλημα με την κούραση και την υψηλή κατανάλωση που έχει μια μοτο της κατηγορίας όταν ταξιδεύει μονίμως πάνω από τα 200 klm/h και θέλει ως κύριο χαρακτηριστικό της μοτοσυκλέτας του ακριβώς αυτό (ταξίδια με 200+) ας κοιτάξει οποιαδήποτε μοτο εκτός από R1200GS.
Εάν επιθυμεί οτιδήποτε άλλο, η GS δεν έχει αντίπαλο χρόνια τώρα!
Οι νέες αφίξεις όπως XT1200Z, VFR1200X, Versys 1000 και Tiger Explorer 1200 δεν έχουν τίποτα καλύτερο να παρουσιάσουν έκτος από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως οι επιδόσεις του Tiger ή το αυτόματο κιβώτιο του Honda. Εάν γουστάρει κάποιο τέτοιο χαρακτηριστικό διαλέγει όποιο μοτο του το προσφέρει … συνολικά όμως σαν μοτοσυκλέτα της κατηγορίας <<travel enduro>> και << mega on-off>> η BMW R1200GS δεν παίζεται !!!

Εάν περιμείνει μέχρι την παρουσίαση του νέου GS θα γλυτώσει 2-3 χιλιάρικα παίρνοντας το υπάρχων ως …στοκ ! Όπως δηλαδή έχει γίνει και με τις ανανεωμένες εκδόσεις τα τελευταία χρόνια.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης