Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP
Σου τα λεει και ο Γιαννης............
Εγω θα προσθεσω οτι το ταξι πρεπει να τσουλαει, αν καθεται στις πιατσες δεν εχει χρημα. Εγω οπως σου ειπα δεν καθομαι ποτε σε πιατσα παρα μονον για να ξεκουραστω, κι αυτο το κανω ουτως ωστε οταν ερθει η σειρα μου να φορτωσω να εχω ξεκουραστει καπως και να φυγω γεματος.
το ταξι πριν την κριση? ακου λοιπον φιλε μου καλε, ο ιδιοκτητης αυτου του τεμαχιου που εχω ειχε δωσει 200,000ε για την αδεια και 43,000 για το αυτοκινητο. Ολα με καταναλωτικο δανειο απο την Χ τραπεζα. Πληρωνε καθε μηνα 2000ε κεφαλαιο και τοκους.
Η εισπραξη του μηνα ηταν 200-250ε την ημερα με τις διπλες και τριπλες που επαιρνε. Ητοι 6000 μηνιαιως......μια χαρα εβγαινε.
Τωρα τα πραγματα εσφιξαν, τα 200-250 εγιναν 120-150 και η δοση στην τραπεζα δεν εβγαινε. Αποτελεσμα? μετανανστευση στην αυστραλια οπου δουλευει κι εκει ταξι με 4500$ αυστραλιας (3700ε) συν τα μπονους.
Δεν ξερω ο δικος σου ανθρωπος πως το δουλευει αλλα ο υπογραφων ασχετος-στραβογιαννο-πιλαφας ταξιτζης του λεει οτι βγαζει παραπανω μεχρι και αρκετα παραπανω. Αλλα ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΑΝ ΑΙΛΟΥΡΟΕΙΔΕΣ παρα τα 50 χρονια του.
Ολοι οι ταξιτζηδες ειχαν μαθει σε 4-5 ωρες να ειχαν βγαλει οτι χρειαζοντουσαν και να πηγαινουν σπιτια τους, τωρα που χρειαζεται να δουλεψουν πραγματικα λενε οτι δεν βγαινουν....διοτι δεν δουλευουν οπως πρεπει να δουλεψουν το ταξι.
Αυτη ειναι η γνωμη μου.
Οσο για την τιμη της αδειας.....δοξα το θεο λεω εγω..........να αραιωνουμε σιγα σιγα και να μεινουν οσοι αντεχουν, καμια 7000 ταξι δηλαδη ουτως ωστε να υπαρχει δουλεια για ολους με λιγοτερο κυνηγητο.
Οποιος εδωσε, οποτεδηποτε κι αν το εκανε αυτο, 200000 για την αδεια ειναι αρκουντως ηλιθιος πιστευοντας οτι το κρατος θα αφηνε απειραχτο το επαγγελμα. Απο τα χρονια του Μητσοτακη λεγεται οτι θα απελευθερωθει το επαγγελμα................
Και να ξερεις οτι, καινουριες αδειες δεν θα βγουν ποτε, απλως θα μεταβιβαζεται εργο σε ξενοδοχεια κι επιχειρησεις (9 θεσια, μινιν βαν, λιμουζινες με οδηγο), η δουλεια θα μειωθει κι αλλο κι ετσι δεν θα υπαρχει αγοραστικη αξια της αδειας. Ετσι κατα την συμπληρωση του 67 ετους του ιδιοκτητη η αδεια να παραδιδεται στο κρατος. Ισως να επιτρεπεται η μεταβιβαση της σε συγγενεις πρωτου βαθμου και μονον αν ο συγγενης ανοιξει βιβλια στον ΟΑΕΕ, αλλα ως εκει.
|
Έχω κοντινό μου συγγενή που
τώρα άρχισε να τα παραδέχεται όλα αυτά που λες.

Παλιά ίδρωνε το ποπουδάκι του μετά από 5 ώρες δουλειάς και γύριζε σπίτι για ξεκούραση