GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Γενικά > Ελλάδα και Κόσμος > Επικαιρότητα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 25-11-2012, 20:05
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250
Προεπιλογή Απάντηση: Το κατόρθωμα της κυβέρνησης.............

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac Εμφάνιση μηνυμάτων
Και μαμώ τις πολιτικές αναλύσεις....
Είσαι θεός....ζητω το έθνος
Τζάμπα είναι να λέμε λαλακίες σε αυτό το τόπο Κωστή,

το "θεός" το δέχομαι, με αρέσει αν και είμαι λιγουλάκι αλτρουϊστής...

εγώ πάντως στηρίζω τα λεγόμενά μου σε ότι έχει γίνει μέχρι τώρα και στον τόπο μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη τα προηγούμενα 60 χρόνια (μετά τον Β.Π. πόλεμο).

Όπως και να έχει εποχές 2000-2009 δεν θα τις ξαναδούμε είμασταν τυχεροί-άτυχοι που τις ζήσαμε.

Ζήτω ο ΠΑΟΚ...

Last edited by frits; 25-11-2012 at 20:26.
Reply With Quote
Παλιό 25-11-2012, 20:24
tramgs Ο/Η tramgs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2010
Περιοχή: αθ.
Μoto: gs1200

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Σου τα λεει και ο Γιαννης............

Εγω θα προσθεσω οτι το ταξι πρεπει να τσουλαει, αν καθεται στις πιατσες δεν εχει χρημα. Εγω οπως σου ειπα δεν καθομαι ποτε σε πιατσα παρα μονον για να ξεκουραστω, κι αυτο το κανω ουτως ωστε οταν ερθει η σειρα μου να φορτωσω να εχω ξεκουραστει καπως και να φυγω γεματος.

το ταξι πριν την κριση? ακου λοιπον φιλε μου καλε, ο ιδιοκτητης αυτου του τεμαχιου που εχω ειχε δωσει 200,000ε για την αδεια και 43,000 για το αυτοκινητο. Ολα με καταναλωτικο δανειο απο την Χ τραπεζα. Πληρωνε καθε μηνα 2000ε κεφαλαιο και τοκους.
Η εισπραξη του μηνα ηταν 200-250ε την ημερα με τις διπλες και τριπλες που επαιρνε. Ητοι 6000 μηνιαιως......μια χαρα εβγαινε.
Τωρα τα πραγματα εσφιξαν, τα 200-250 εγιναν 120-150 και η δοση στην τραπεζα δεν εβγαινε. Αποτελεσμα? μετανανστευση στην αυστραλια οπου δουλευει κι εκει ταξι με 4500$ αυστραλιας (3700ε) συν τα μπονους.

Δεν ξερω ο δικος σου ανθρωπος πως το δουλευει αλλα ο υπογραφων ασχετος-στραβογιαννο-πιλαφας ταξιτζης του λεει οτι βγαζει παραπανω μεχρι και αρκετα παραπανω. Αλλα ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΑΝ ΑΙΛΟΥΡΟΕΙΔΕΣ παρα τα 50 χρονια του.

Ολοι οι ταξιτζηδες ειχαν μαθει σε 4-5 ωρες να ειχαν βγαλει οτι χρειαζοντουσαν και να πηγαινουν σπιτια τους, τωρα που χρειαζεται να δουλεψουν πραγματικα λενε οτι δεν βγαινουν....διοτι δεν δουλευουν οπως πρεπει να δουλεψουν το ταξι.
Αυτη ειναι η γνωμη μου.

Οσο για την τιμη της αδειας.....δοξα το θεο λεω εγω..........να αραιωνουμε σιγα σιγα και να μεινουν οσοι αντεχουν, καμια 7000 ταξι δηλαδη ουτως ωστε να υπαρχει δουλεια για ολους με λιγοτερο κυνηγητο.
Οποιος εδωσε, οποτεδηποτε κι αν το εκανε αυτο, 200000 για την αδεια ειναι αρκουντως ηλιθιος πιστευοντας οτι το κρατος θα αφηνε απειραχτο το επαγγελμα. Απο τα χρονια του Μητσοτακη λεγεται οτι θα απελευθερωθει το επαγγελμα................
Και να ξερεις οτι, καινουριες αδειες δεν θα βγουν ποτε, απλως θα μεταβιβαζεται εργο σε ξενοδοχεια κι επιχειρησεις (9 θεσια, μινιν βαν, λιμουζινες με οδηγο), η δουλεια θα μειωθει κι αλλο κι ετσι δεν θα υπαρχει αγοραστικη αξια της αδειας. Ετσι κατα την συμπληρωση του 67 ετους του ιδιοκτητη η αδεια να παραδιδεται στο κρατος. Ισως να επιτρεπεται η μεταβιβαση της σε συγγενεις πρωτου βαθμου και μονον αν ο συγγενης ανοιξει βιβλια στον ΟΑΕΕ, αλλα ως εκει.
Έχω κοντινό μου συγγενή που τώρα άρχισε να τα παραδέχεται όλα αυτά που λες.Παλιά ίδρωνε το ποπουδάκι του μετά από 5 ώρες δουλειάς και γύριζε σπίτι για ξεκούραση

Last edited by tramgs; 25-11-2012 at 20:26.
Reply With Quote
Παλιό 25-11-2012, 20:27
tramgs Ο/Η tramgs βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Junior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2010
Περιοχή: αθ.
Μoto: gs1200

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από tramgs Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχω κοντινό μου συγγενή που τώρα άρχισε να τα παραδέχεται όλα αυτά που λες.Παλιά ίδρωνε το ποπουδάκι του μετά από 5 ώρες δουλειάς και γύριζε σπίτι για ξεκούραση
Ξέχασα. Γύριζε με γεμάτη τσέπη από τις διπλές/τριπλές.
Reply With Quote
Παλιό 25-11-2012, 21:44
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
παντως θα σου δωσω μια φιλικη συμβουλη...
μην κανεις την κουταμαρα να ανοιξεις με τους πελατες στο ταξι καμια συζητηση περι ...αναπτυξης υποστηριζοντας οτι ολα πανε καλα στη χωρα μας,επειδη βλεπω να τρως πολυ ξυλο...
και δεν ειναι ολοι σαν κι εμας,που ειμαστε φιλοι σου,κατανοουμε τις οποιες "ιδιαιτεροτητες" σου και σε αφηνουμε να ζησεις...
θα σου πω φιλικα μια διαπιστωση, δεν υπαρχει περιπτωση να μπει πελατης στο αμαξι και να μην μου ανοιξει πολιτικη συζητηση. Ευτυχως οπως προειπα σε πιο πανω ποστ μου με το 98% αυτων συμφωνουμε!!!

με αυτους που διαφωνω (ελαχιστοι) κοιταζω να τελειωνω την κουρσα γρηγορα...................
Reply With Quote
Παλιό 25-11-2012, 21:57
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Εδώ και δύο και πάνω χρόνια κάνουμε αυτές τις συζητήσεις. Αυτή η δόση, αν την πάρουμε, θα είναι κι η τελευταία. Ηδη έχει αρχίσει να γίνεται κουβέντα για ακόμη ένα κούρεμα της τάξης του 50%. Κι αυτό φυσικά δεν εγγυάται ότι τα προβλήματά μας θα λυθούν. Το τέρμα της πορείας είναι η δραχμή, αργά ή γρήγορα θα μας σπρώξουν. Δυστυχώς δεν είχαμε τους ΑΝΤΡΕΣ πολιτικούς να το κάνουν όσο ο λαός άντεχε ακόμη.
Τα περί ανάπτυξης που θα έρθει είναι φούμαρα. Ας ετοιμαστούμε για δύσκολα χρόνια κι ας ελπίσουμε για τα παιδιά μας. Η οικονομία της χώρας απλά δεν υφίσταται! Ανακύκλωση παροχής υπηρεσιών. Χρηματοδοτούμενη από το δημόσιο (δανεισμό).

Με την εφαρμογή των μέτρων που ψηφίστηκαν ότι έχει απομείνει από την αγορά θα πεθάνει. Το αργότερο το καλοκαίρι θα μιλάνε πάλι για νέα μέτρα για να καλύψουν τα νέα ελλείμματα. Πιστεύετε ότι θα συνεχίζουν να μας ταϊζουν για πολύ οι "εταίροι"; Θα μας κάνουν ένα τελευταίο δάνειο κι έξω από την πόρτα.....

Ψεύτης να βγω αλλά δε βλέπω πως μπορεί να αλλάξει αυτή η πορεία με τις υφιστάμενες πολιτικές ένθεν κακείθεν....
Reply With Quote
Παλιό 25-11-2012, 22:00
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
Πρωτον,εδω κάνει χχ και στην Ευρώπη χχχχ και ακριβώς γι αυτο το λόγο παρουσιάζονται τρελές ελλείψεις στα φάρμακα...
Δευτερον,αφού η Ευρώπη σε εξιταρει τοσο πολυ,σκέψου οτι εκει το κράτος πληρώνει τους φαρμακοποιούς...
Εχουμε μιλήσει κι απο κοντά και σου έχω εξηγήσει κάποια πράγματα τα οποία είχες καταλάβει αλλα απ οτι φαίνεται ξεχνάς...
Τέλος,εχε στο μυαλό σου οτι η ημιμαθεια ειναι χειρότερη της αμαθειας,οπότε μην κανεις τον παντογνώστη σε θέματα που δε γνωρίζεις...
Σταματαω αυτη τη συζήτηση επειδη δε θέλω αυτη σου η ιδιαιτεροτητα να κανεισ τον ειδικο σε ολα,να μασ κανει να χαλάσουμε τις καρδιές μας...
Επειδη γινεσαι προκλητικος μην ελεγχοντας το στομα σου σου λεω οτι δεν ειμαι ηλιθιος να ακουω τον καθε συνδικαλιστη οποιουδηποτε κλαδου ειδικα των φαρμακοποιων της ΔΕΗ και των ΠΟΕ ΟΤΑ. Εγω δεν θα ακουσω π.χ τον δικο σας αρχισυνδικαλιστη με τις 4 πολυκατοικιες στην Νεα σμυρνη και τα εκατομμυρια στην Ελβετια.
Ξερεις επισης πολυ καλα οτι συνδεομαι οικογενειακως με πρωην στελεχος τησ Glaxo, οποτε ξερω πολυ καλα τι παιζοταν στο κυκλωμα του φαρμακου οπως π.χ για τις πιεσεις του προεδρειου του συνδικαλιστικου σας φορεα επι σειρα ετων στο αρμοδιο υπουργειο για αυξησεις στις τιμες των φαρμακων ουτως ωστε να αυξηθει το κερδος των φαρμακειων. Οι μεταξυ τους συναντησεις γινοντουσαν στις αιθουσες συνεδριασεων των φαρμακευτικων εταιρειων............ο κοσμος το ειχε τουμπανο αλλα εγω τα μαθαινα απο πρωτο χερι.

Αν δεν τα ξερεις αυτα τοτε ΝΑΙ η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας γιαυτο πρωτα μαθε τα και μετα ανοιγεις το στομα σου Κωστα μου!!!

Υ.Γ. οτι χρωστουνται λεφτα στους φαρμακοποιους ειναι αληθεια, οτι ΣΗΜΕΡΑ υποφερετε οπως ολοι οι ελ. επαγγελματιες ειναι αληθεια, οτι κλεβουΜΕτο κρατος επι σειρα ετων οι περισσοτεροι ελ. επαγγελματιες ειναι επισης αληθεια.

Οποταν Κωστα μου μην θεωρεις οτι ζω σε αλλο κοσμο...............δυστυχως ειμαι πιο ενημερωμενος απο τον μεσο Ελληνα και δεν ζω στον αστερισμο του ΣΥΡΙΖΑ και του καθε αλητη συνδικαλιστη που κοιταει μονον την παρτη του αγνοωντας ολους τους αλλους ελληνες.
Reply With Quote
Παλιό 25-11-2012, 22:08
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων
Εδώ και δύο και πάνω χρόνια κάνουμε αυτές τις συζητήσεις. Αυτή η δόση, αν την πάρουμε, θα είναι κι η τελευταία. Ηδη έχει αρχίσει να γίνεται κουβέντα για ακόμη ένα κούρεμα της τάξης του 50%. Κι αυτό φυσικά δεν εγγυάται ότι τα προβλήματά μας θα λυθούν. Το τέρμα της πορείας είναι η δραχμή, αργά ή γρήγορα θα μας σπρώξουν. Δυστυχώς δεν είχαμε τους ΑΝΤΡΕΣ πολιτικούς να το κάνουν όσο ο λαός άντεχε ακόμη.
Τα περί ανάπτυξης που θα έρθει είναι φούμαρα. Ας ετοιμαστούμε για δύσκολα χρόνια κι ας ελπίσουμε για τα παιδιά μας. Η οικονομία της χώρας απλά δεν υφίσταται! Ανακύκλωση παροχής υπηρεσιών. Χρηματοδοτούμενη από το δημόσιο (δανεισμό).

Με την εφαρμογή των μέτρων που ψηφίστηκαν ότι έχει απομείνει από την αγορά θα πεθάνει. Το αργότερο το καλοκαίρι θα μιλάνε πάλι για νέα μέτρα για να καλύψουν τα νέα ελλείμματα. Πιστεύετε ότι θα συνεχίζουν να μας ταϊζουν για πολύ οι "εταίροι"; Θα μας κάνουν ένα τελευταίο δάνειο κι έξω από την πόρτα.....

Ψεύτης να βγω αλλά δε βλέπω πως μπορεί να αλλάξει αυτή η πορεία με τις υφιστάμενες πολιτικές ένθεν κακείθεν....
Δεν υπαρχει τετοια περιπτωση, αν θα γινει καποτε θα γινει ομαδικα απο την Ελλαδα, Ιταλια, Ισπανια, Γαλλια, Ιρλανδια και Πορτογαλια.
Αυτο ομως σημαινει διαλυση της Ευρωζωνης πραγμα που δεν το θελει η Γερμανια φυσικα γιαυτο και η μεταστροφη της η οποια συζηταει ακομα και την μειωση στα επιτοκια δανεισμου προς της ελλαδα στα δανεια απο το πρωτο μνημονιο και μετα μεχρι και με αρνητικο προσημο. Δλδ αυτη να δανειζεται με 1,5% και να δανειζει την ελλαδα με 1,25%. Συζηταει ακομα και διαγραφη χρεους αντι για κουρεμα..............Διαβαζε κι ακου τα νεα και τις ομιλιες της Μερκελ καθως και την αποδοχη αυτων απο την Λαγκαρντ.
Ακομα και ο Σοιμπλε τα μαζεψε προχθες απεναντι στην Λαγκαρντ.

Γιαυτο ανεμενε, θα εχουμε εξελιξεις συντομα........ευχαριστες. Δεν ειναι τυχαια η εξαιρεση του 50% των ιδιοκτητων ακινητων απο τον ενιαιο ΦΑΠ στο νεο φορολογικο, συνδεεται απολυτα με τα παραπανω που σου λεω.
Reply With Quote
Παλιό 25-11-2012, 22:11
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

Καλα...
@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@...

Καληνύχτα φωτεινε παντογνώστη!
Reply With Quote
Παλιό 25-11-2012, 22:27
frits Ο/Η frits βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Αχαρνές
Μoto: BMW R1200 GS 2005 YAMAHA TTR 250

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ortho Εμφάνιση μηνυμάτων

Μην είσαι τόσο απαισιόδοξος Γιάννη, ανέκαθεν είμασταν μία χώρα παροχής υπηρεσιών (τουρισμός, ναυτιλία) και υπό προϋποθέσεις μπορούμε να έχουμε εξιδεικεύμενη-ποιοτική και άρα κερδοφόρα αγροτική παραγωγή.

Το Σεπτέμβριο για πρώτη φορά το εμπορικό ισοζύγιο ήταν θετικό (-35%) οι εισαγωγές (αυτό πονάει και εμένα), είναι ένα δείγμα όμως ότι είμαστε κοντά στο να τρώμε όσα βγάζουμε. Με πολλή αίμα και δάκρυα είναι η αλήθεια και μάλιστα από κόσμο που στην συντριπτική του πλειοψηφεία δεν συμμετείχε στο πάρτυ της δεκαετίας του 2000.

Το πρόβλημά μας είναι ότι το κράτος μας ξόδευε (ακόμα και μέσω υμών για να κάνουμε και το χατήρι του GeorgeP ) πολλά περισσότερα από όσα έβγαζε, αυτό αλλάζει και ίσως είναι το κλεδί για το "γύρισμα" που λέγαμε.

Το θέμα "δραχμή" έπαιξε και από ότι φαίνεται θεωρήθηκε ασύμφορο προς το παρόν από τους δανειστές μας, στο μέλλον και με ισοσκελισμένους αν όχι πλεονασματικούς ισολογισμούς ίσως είναι χαρτί στα δικά μας χέρια πλέον.

Αυτό το άντεχε ακόμη ο λαός δεν το καταλαβαίνω, περιουσίες ολόκληρες θα είχαν εξανεμιστεί σε ένα βράδυ και αν σήμερα είναι δύσκολο να βρεις κάποια φάρμακα με την δραχμή θα ήταν αδύνατο.

Μιλάμε για πληθωρισμό της τάξης του 60-70%, τι να αντέξει ο λαός, άλλο κατεβαίνω από τις σκάλες έστω και κουτρουβαλώντας και άλλο πηδώ από το μπαλκόνι.
Reply With Quote
Παλιό 26-11-2012, 00:06
ortho Ο/Η ortho βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ, ΚΑΡΕΑΣ
Μoto: F 650 GS 2001, tweety!

Δηλαδή νομίζετε ότι θα μας κάνουν το χατήρι να μειώσουν τα επιτόκια;! Και μετά θα πάρουν σειρά Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ιρλανδοί. Και θα δεχτούν αυτά να τα πληρώνουν οι Γερμανοί!!!!!! Δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου! Με το που αισθανθούν σιγουριά για τις τράπεζές τους οι Γερμανοί θα πάρουμε τον πούλο. Και με τη δραχμή φτηνό εργατικό δυναμικό θα είμαστε, σε μιά χώρα χωρίς Ελληνες....

Υπάρχει μιά λύση. Μαζικές μηνύσεις κατά των πολιτικών για εμπαιγμό πρώτα από όλα του λαού! Για εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερώντων ( βλέπε siemens πχ για να μην αραδιάσω ονόματα και δημιουργήσω ίσως πρόβλημα στο φόρουμ ). Αυτό αν δεν κάνω λάθος λέγετε προδοσία. Κι εκ των υστέρων φαίνεται ότι προδότης δεν ήταν μόνο ο προ-προηγούμενος πρωθυπουργός αλλά το παιχνίδι πάει αρκετά πίσω, εκεί γύρω κοντά στα Ιμια.....
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης