
07-08-2013, 18:19
|
|
Senior Member
|
|
Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1100 GS
R 51/3
CB250RS
|
|
Απάντηση: Προγραμματισμός εγκεφάλου R1200GS
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από JohnGS1100
Θόδωρε είπα να μη μπω στην διαδικασία να απαντήσω, απλά θα πω ότι έχεις δίκιο στο ότι δε γνώριζα πριν μήνες.
Ασχολούμαι επαγγελματικά με το tuning με όλες τις απαραίτητες άδειες και λειτουργώ σαν κατάστημα
και όχι σαν τυχοδιώκτης όπως επιχειρείς να το παρουσιάσεις στο forum.
|
Εσύ έπρεπε εξ αρχής να παρουσιαστείς σωστά λέγοντας τα ανωτέρω και με λοιπά λεπτομερή στοιχεία (τοποθεσία καταστήματος, τηλέφωνα κ.α.).
Να δώσεις στοιχεία της δουλειάς σου, καθώς και τεχνικά όπως τα διαγράμματα ροπής-ισχύος (που σου ζητήθηκαν μάλιστα) και με στοιχεία όπως που έγινε η μέτρηση, σε ποια μοτό(τύπος,μοντέλο,χιλ.) κ.α..
Καθώς επίσης τιμές (τουλάχιστον για τους έτοιμους χάρτες) και κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες σαν αυτές που αναφέρεις παρακάτω.
Έτσι εάν έπραττες, δεν θα μπορούσε κανείς να σε παρεξηγήσει.
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από JohnGS1100
Για τους boxer έχω κάνει τέτοια μελέτη με μηχανικούς από όλη την ελλάδα, Κυριάκος-motosport, bmw αθηνών, bmw Ηρακλείου και μηχανικούς από Αθήνα, συζητήσεις σε forum του εξωτερικού τέσπα έχω συζητήσει όλες τις λεπτομέρειες, αντοχές κλπ.
Όλοι σύκλιναν στο γεγονός ότι το μοτέρ βαλβιδίζει μετά τις 8,400-8,600 και ο στρόφαλος αντέχει μέχρι τις 9.000
(βλ. Hp2).
|
Ποιο HP2? ... ότι λέμε δεν αφορά του κινητήρες DOHC που είχε το HP2 sport το 2008 και από το 2010 όλα τα μοντέλα...αυτοί πάνε παραπάνω !!!
Αφορούν τα μοντέλα SOHC 2004-2009 - GS,RT,R,ST.
Το S έχει αρκετές διαφορές από το αδέλφια του και αντέχει παραπάνω.
Ακριβώς έτσι είναι ...αλλά είχες αναφέρει κάπου ότι έχεις πάει τον κόφτη στις 8.800, που κατά την γνώμη μου είναι πολλές για την μακροζωία του μοτέρ. Εξακολουθείς να έχεις εκεί τον κόφτη ή ήταν στο στάδιο των δοκιμών?
Ως 8.200σ.α.λ. το πολύ, θεωρώ ότι πρέπει να φτάνει.
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από JohnGS1100
Για εξοπλισμούς, πειράματα και εργαλεία έχω χαλάσει μια μικρή περιουσία για τους κλειδωμένους και ιδιότροπους bmsk και bmskp, αλλά χαλάλι γιατί βλέπω ότι η δουλειά αξίζει για τα gs ξεκινώντας πάντα με το γεγονός ότι ικανοποιούνται οι φίλοι που μου έδειξαν εμπιστοσύνη.
Αυτήν την εμπιστοσύνη δε θα τη πρόδιδα όχι μόνο επειδή τα μηχανάκια αξίζουν μια περιουσία αλλά και λόγω οτι λαμβάνω ικανοποίηση από την σωστή και επίμονη δουλειά..
Η μαμά χαρτογράφηση έχει μίγματα 15-16:1 μέχρι τις 5.000 στροφές και 14,5:1 από εκεί και πάνω, δηλ. παμπτωχα. Τα δε μοτέρ F650-F800 καίνε φλάντζα λόγω φτωχού μίγματος.
Με την νέα χαρτογράφηση τα μίγματα ρυθμίζονται 14,7:1 από ρελαντί μέχρι 2.800, 14:1 από 2.800 μέχρι 3.200, 13,5 από 3.200 μέχρι 5.200 και σταδικά γίνεται πλούσιο με αποκορύφωμα στις 7.500 που πάει στο 12,5 :1.
Κατάλοιπα από καύση δε μένουν λόγω θερμοκρασιών σε αυτές τις στροφές.
|
(κι εγώ γι΄αυτό πρότεινα το ... τελίκιασμα !!! )
Με αυτά τα στοιχεία που πλέον αναφέρεις ... πράγματι δεν υπάρχει θέμα επικαθήσεων!!!
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από JohnGS1100
Το δε αβανς ανεβαίνει μέχρι λίγο πριν το όριο που με απλή βενζίνη ίσα που ακούγονται πειράκια.
|
Χμμ.. καλό είναι να μην ακούγονται γιατί εάν συνδυάστει με τυχόν κακής ποιότητας ή νοθευμένη, τότε κινδυνεύει το μοτεράκι.
Οπότε 100άρα για <<ήσυχο>> κεφάλι!!!
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από JohnGS1100
Για το υπερόπτης και εγωιστής δεν έχεις δίκιο, ίσως είμαι λίγο πεισμων και επίμονος--ανησυχος σα χαρακτήρας,
|
Με τον χαρακτήρα (τον γραφτό τουλάχιστον) υπάρχει θέμα γιατί όταν βλέπω την μια να προκαλείς σε κόντρα τον Αλκίνο, την άλλη να πετάς ένα <<και τι θα καταλάβεις>> σε υποψήφιο πελάτη και συμφορουμήτη και αρκετά ακόμα δεν μου δίνεται εντύπωση επαγγελματία. Μάλλον πρέπει να δείξεις λίγη προσοχή σε τέτοιες εκφράσεις ώστε να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις και να μην δίνεις λανθασμένη εικόνα του εαυτού σου.
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από JohnGS1100
όμως σου έστειλα pm, σε κάλεσα στο κινητό
|
pm δεν έχω λάβει, το τηλ. είναι κλειστό για μεγάλα διαστήματα...
Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από JohnGS1100
από τότε ακόμα που ερευνούσα το θέμα για να ανταλλάξουμε πληροφορίες και να ζητήσω το λόγο που είσαι εναντίον (χωρίς να με γνωρίζεις προσωπικά) αλλά εσύ απαξίωσες..
Τεσπα θα σε παρακαλέσω να μείνουμε στα τεχνικά θέματα υπό την προυπόθεση να μην ειρωνεύεσαι και αν θέλεις μπορείς να βοηθήσεις με τα τεχνικά σου πολύ κόσμο στο forum.
Αυτά παιδιά είναι ώρα να πάμε διακοπές, καλό καλοκαίρι από εμένα 
|
Φαίνεται πάντως να έχεις κάνει καλή δουλειά. Καλή συνέχεια.
Last edited by siraxanz; 07-08-2013 at 23:32.
Λόγος: Παραμετροποίηση απαντήσεων
|