GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Τεχνικά θέματα διάφορα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 28-01-2012, 04:19
Lupo Ο/Η Lupo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jun 2011
Περιοχή: Κύπρος (τόπος καταγωγής - Αθήνα)
Μoto: BMW R 1150 GS - Yamaha XV 750
Προεπιλογή Απάντηση: 1150 Γυρίζοντας το τιμόνι, σβήνει!

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από katsim Εμφάνιση μηνυμάτων
φιλε μου το εχω παθει κ γω!!!
κ μαλιστα σε ταξιδι στην Ουγγαρια!!μετα απο mobile care κ συνεργειο το εφτιαξα προχειρα οπως εσυ, αντεξε ενα χρονο!! βαλε τη μαμα καλωδιωση να τελειωνεις!!
Κ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΔΕΜΑΤΙΚΑ!!!
είμαι ήδη μια βδομαδα με το πρόχειρο και μόλις βρω λίγο χρόνο θα παω για την αλλαγή. Πολλοί το παθατε άρα προφανως και ξέρετε περισσότερα για το θέμα και θα σας ακολουθήσω. Ευχαριστω φιλε.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Alfa7 Εμφάνιση μηνυμάτων
Βασικά τα καλωδια έχουν γεράσει δηλαδή το πλαστικό περιβλημα τους έχει σκληρηνει πολύ
με αποτέλεσμα να μην έχει ελαστικότητα οπότε όλη η τάση στο στριψιμο του τιμονιού
πάει στις κολήσεις κάτω από το διακόπτη και τις ξεκολλά.

Εγω είχα αλλάξει όλα τα καλώδια με καινούργια ίδιας διατομής, που θα βρεις σε καταστηματα
ηλεκτρονικών και σε πολλά χρωματα.
Βγάλε όπως προείπαν το ηλεκτρικό τμημα του διακόπτη με την κρυφή βιδούλα και την φίσα
κάτω από το ντεπόζιτο. Στο πάγκο τωρα με την άνεση σου κόβεις και αλλάζεις ένα-ένα όλα
τα καλώδια αφου τα περάσεις μεσα σε ένα φαρδύ μαλακό μακαρονι.
- Κόβουμε τα καλώδια περί τα 2 εκ από τη μεριά της φίσας την οποία θα ξαναχρησιμοποιήσουμε.
- Το λευκό τμημα του διακόπτη (στη κλειδαριά από κάτω) έχει ένα καπάκι που κάνει ένα λαιμό, εκεί
που μπαίνουν τα καλώδια, μόλις τελειώσεις με τις αλλαγές και κλείσεις το καπάκι, αυτό το λαιμό
σφίξτον με μικρό tireUp ώστε η τάση από το στρίψιμο να πηγαίνει εκεί και όχι στις κολλήσεις.

Μετά από αυτη την επέμβαση δεν ξαναχάλασε ποτέ, την μοτό την έχει κολλητός μου και ξέρω....

Και ένα γενικό Tip, άμα σου κοπεί καλώδιο και είσαι στο δρόμο τότε το επισκευάζεις με μιά βελονα, απλά
τη καρφωνεις και στα δυο κομμένα τμηματα και μονώνεις...

Καλή επιτυχία..
!!!!
Πολύ λεπτομερείς συμβουλές!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ παρά πολύ.
Reply With Quote
Παλιό 29-01-2012, 14:23
ALX Ο/Η ALX βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Αθήνα
Μoto: BMW R1150GS
Προεπιλογή Απάντηση: 1150 Γυρίζοντας το τιμόνι, σβήνει!

Όταν πάμε μεγάλα ταξίδια, καλό είναι να έχουμε μαζί μας και δυο πράγματα. Δηλαδή μια πενσούλα, κάνα tyre up και καμιά μονωτική ταινία, δεν είναι βάρος. Εγώ πάντα έχω τέτοια πράγματα μαζί γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα τα χρειαστείς (κι όχι μόνο εσύ, αλλά κι ένας συν μοτοσυκλετιστής που έμεινε στο δρόμο. Θα του δώσεις μια βοήθεια)
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης