![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
|
ΙΣΧΥΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ DE FACTO ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)
ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΠΙΖΝΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ! ΠΡΟΣΟΧΗ: Ὁ ἄγνωστος Νόμος 3984/11 ὁ ὁποῖος θά ἰσχύσει ἀπό 1η Ἰουνίου 2013 ἀναγκάζει ὅλους τούς Ἕλληνες νά εἶναι ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ χωρίς φυσικά νά τούς ρωτήσει. Ὅποιος λοιπόν δέν κάνει Ὑπεύθυνη Δήλωση στήν ὁποία νά γράφει σαφῶς «δέν ἐπιθυμῶ νά ληφθοῦν τά ὄργανά μου πρός μεταμόσχευση» ἄν τυχόν χαρακτηρισθεῖ ἐγκεφαλικά νεκρός καί ἐφ' ὅσον συναινέσουν οἱ συγγενεῖς του, τοῦ παίρνουν τά ζωτικά ὄργανα καί φυσικά πεθαίνει. Last edited by takis69; 29-05-2013 at 23:00. Λόγος: ΠΗΓΗ makeleio.gr |
|
|
|||
|
|||
|
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ
|
|
|
|||
|
|||
|
ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Αδελφοι ηρεμηστε και κανετε μια προχειρη εκτιμηση της αξιας σας βασει του τιμοκαταλογου οργανων... Ζεύγος μάτια: $ 1.525 Κρανίο: $ 607 Κρανίο με δόντια: $ 1.200 Ώμος: $ 500 Χέρι και Αντιβράχιο: $ 385 Μισό λίτρο αίματος: $ 337 Σπλήνα: $ 508 Στομάχι: $ 508 Λεπτό Έντερο: $ 2.519 Νεφρά: $ 262.000 Χοληδόχος κύστη: $ 1.219 Δέρμα: $ 10 ανά τετραγωνική ίντσα Στεφανιαία: $ 1.525 Καρδιά: $ 119.000 Ήπαρ: $ 157.000 Παρακαλουνται οι Χρυσαυγιτες να μην το κανουν,υπαρχει αλλος τιμοκαταλογος για οργανα ζωων... ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "ΤΟ ΝΗΣΙ". ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ (ΕΜΕΙΣ) ΘΑ ΗΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ. The.Island.2005.DVDRip.Xvid-Merciful [AGENT] (download torrent) - TPB αφου κατακρεουργησαν και ρημαξανε ολοι τους οικονομικα το κρατος, δεν εχει απομεινει απο που να βγαλουν χρηματα.....και μιλαμε για εκ. ευρω....και σκεφτηκανε να κατακρεουργουν τα σωματα μας χωρις την συγκαταθεση μας....φανταστειτε ποσοι θα πεθανουν με συνοπτικες διαδικασιες....για να οικονομησουν καποια δις ευρω απο αυτους που εχουν τρις ευρω και θελουν μεταμοσχευση εδω και τωρα.... Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι οι αξιότιμοι νεοέλληνες χειρούργοι δεν θα βγάζουν κόσμο "εγκεφαλικά νεκρό" για να πάρουν τα όργανα; Εδώ αν δεν δώσει φακελάκι σε αφήνουν να πεθάνεις, υπάρχει περίπτωση λοιπόν να μην αρχίσουν να βγάζουν εγκεφαλικά νεκρό αβέρτα όποιον έχει π.χ. ένα χτύπημα στο κεφάλι; Και μετά η τηλεόραση θα μιλάει για "δώρο ζωής" "αερογέφυρα αγάπης" και άλλα τέτοια. ΙΣΧΥΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ DE FACTO ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ! (ΒΙΝΤΕΟ) |
|
|
|||
|
|||
|
Μιά ερώτηση, τα παιδιά κάτω των 18, τι θα κάνουν;
|
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
H μόνη διαφορά είναι ότι αν έχεις κάνει την δήλωση δεν μπορούν να συνενέσουν οι συγγενείς, δεν είναι κρίμα όμως να στερήσεις το συγγενολόϊ από μερικές χιλιάδες δολλάρια. ![]() Πέρα από την πλάκα αν νομοθετούσα θα έβαζα και μία παράγραφο που θα έγραφε ότι όσοι κάνουν αυτήν την δήλωση δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα σε λήψη οργάνων ούτε για αυτούς, ούτε για τις οικογενείες τους, αν ποτέ βρεθούν σε τέτοια ανάγκη, αν μη τι άλλο θα ήταν πιό δίκαιο. έτσι δεν είναι αγαπητέ Τάκη ;
Last edited by frits; 29-05-2013 at 23:53. |
|
|
|||
|
|||
|
Nομίζω ότι στην δήλωση που κάνεις, αν κάνεις, συμπεριλαμβάνεις και τα ανήλικα τέκνα.
|
|
|
|||
|
|||
|
Στην πράξη δεν αλλάζει τίποτα από ότι ίσχυε μέχρι τώρα, απλά αυτό το τσακάλι της πολιτικής, ο Λοβέρδος, κατάφερε να στρέψει πολλούς απέναντι σε κάτι που μπορεί να χαρίσει ζωή σε πολύ κόσμο...
|
|
|
|||
|
|||
|
Σε αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ για βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής.
Με την παρούσα υπεύθυνη δήλωσή μου, (γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου περί ψευδούς δηλώσεως) σας δηλώνω ότι: σε περίπτωση θανάτου μου δεν επιθυμώ να ληφθούν τα όργανά μου προς μεταμόσχευση, δεν επιτρέπω σε κανέναν (συγγενή μου ή τρίτο ή οποιονδήποτε φορέα δημόσιο ή ιδιωτικό), σε οποιονδήποτε χρόνο, και για οποιαδήποτε αιτία, να ανακαλέσει αυτή την απόφασή μου, ομοίως δεν εκχωρώ σε κανέναν, κανένα δικαίωμα στη σωματική μου ακεραιότητα πριν και μετά τη σωματική μου αποβίωση. Η παρούσα μπορεί να ανακληθεί μόνο από εμένα με συμβολαιογραφική πράξη. Επίσης αιτούμαι να ... γνωστοποιήσετε την παρούσα προς όλους τους αρμόδιους φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που με οποιονδήποτε τρόπο εμπλέκονται με το θέμα (και συνεπώς τους θεωρώ ενημερωμένους). Τα ανωτέρω ισχύουν και για τα ανήλικα τέκνα μου: Ονοματεπώνυμο Ημερομηνία γέννησης 1. _ 2. _ 3. _ 4. _ Ο δηλών Ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο : Ημερομηνία και τόπος γέννησης : Αριθμός δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου : Διεύθυνση κατοικίας : Τ.Κ. : Τηλέφωνο επικοινωνίας : Τόπος και ημερομηνία : , / / . Υπογραφή…………..…………………………………………… ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Α) Συμπληρώστε το έντυπο δήλωσης με όλα τα στοιχεία που αναγράφονται και βεβαιώστε την υπογραφή σας από Δημόσια Αρχή (ΚΕΠ, Αστυνομία, Δήμο κτλ), και κρατείστε αντίγραφο. Αν έχετε παιδιά συμπληρώστε τα. Προσοχή όμως, μόλις συμπληρώσουν τα παιδιά τα 18 χρόνια θα πρέπει να κάνουν μόνα τους, πάλι τη δήλωση. Β)Στείλτε την πρωτότυπη δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους: Είτε με απευθείας παράδοση, είτε με αποστολή (με κούριερ ή με φαξ όχι με συστημένο), είτε με δικαστικό επιμελητή. Κρατείστε το αποδεικτικό αποστολής και ζητείστε αριθμό πρωτοκόλλου. Γ) Κοινοποιήστε, αν επιθυμείτε, τη δήλωση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), στο ΙΝΚΑ (ή και σε άλλο φορέα που εσείς κρίνετε) με κούριερ ή με φαξ. Προς τον · Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων _Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα _Φαξ : 2107255066, τηλ: 2132027021, 2132027017, (υπόψη κ. Προέδρου), 24ωρο τετραψήφιο τηλέφωνο: 1147, e-mail : eom@eom.gr Κοινοποίηση: · Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) Πλουτάρχου 3, Αθήνα 10675 FAX : 2107258663, τηλ. : 2107258660-2, 2107295031-2 (υπόψη κ. Προέδρου) · ΙΝΚΑ / Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, Γ΄ Σεπτεμβρίου 13 Αθήνα – 10432, Φαξ : 2103633976, τηλ. : 21036325443 ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ: Ιδού η φόρμα άρνησης Δωρητή Οργάνων ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΑΜΕΣΑ Επειδή καμία εμπιστοσύνη δεν έχω στο κράτος, αύριο θα πάμε οικογενειακώς να την κάνουμε. Δεν θέλω, αν ο μη γένοιτο χρειαστεί να μπει ο Κωνσταντίνος μου ή η Βίκυ μου στο νοσοκομείο, να ανησυχώ για το αν οι γιατροί θα κάνουν το καλύτερο. Με όλο το σεβασμό στους συναδέρφους μου, τα συμφέροντα θα γίνουν μεγάλα κι εγώ δε θα το αφήσω στην τύχη. Ο νόμος είναι απαράδεκτος, προσωπικά δε βλέπω που αποσκοπεί. Κατ'εμέ είναι εκ του πονηρού. Βασικό σημείο είναι η άρση της άρνησης με συμβολαιογραφική πράξη. Εν καιρώ θα αποφασίσω.... · |
|
|
|||
|
|||
|
Απόσπασμα:
Αν υποθέσουμε Γιάννη ότι το "σύστημα" αν υπάρχει, βάζει στο μάτι κάποιον επειδή έχει ένα νεφρό ΟΥΑΟΥ..!!! πιστεύεις ότι θα το σταματήσει η υπεύθυνη δήλωση; Αναρωτιέμαι πράγματι αν κάποιος την κάνει και είναι εγκεφαλικά νεκρός ή σχεδόν νεκρός τέλος πάντων με ποιό τρόπο μπορεί να την επικαλεστεί ο ίδιος στην κατάσταση που θα βρίσκεται... ![]() Mήπως είναι καλύτερα να κάνουμε και ένα τατουάζ σε εμφανές σημείο που να λέει "μη με τεμαχίζεται δεν είμαι δωρητής οργάνων".... ![]() Μην τσαντιστείς χιούμορ κάνω...
|
|
|
|||
|
|||
|
Αντιγράφω απ τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων... Εμένα με καλύπτουν αυτά που διευκρινίζει. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΜ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ 1ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ «Η ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΑ» Αθήνα, 23/05/2013 Με την παρούσα ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) επιθυμεί να ενημερώσει και να καθησυχάσει τους πολίτες της χώρας, σχετικά με την έναρξη ισχύος της διάταξης του νόμου, που προβλέπεται από την παρ. 2 του αρ.9 του ν.3984/2011 «Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων» και αφορά την αφαίρεση οργάνων από αποβιώσαντες δότες. Σύμφωνα με το νόμο αυτό «Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του» (ν.3984/11 ως τροποποιήθηκε, με το ν. 4075/ΦΕΚ 89/11.4.2012). Η τροποποίηση αυτή πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής εισηγήσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 2011. Η «αντίθεση» στην αφαίρεση οργάνων εκφράζεται με σχετική δήλωση, που αποστέλλεται, ανά πάσα στιγμή, στον ΕΟΜ και διασφαλίζει ότι: · στη περίπτωση που ο πολίτης, που είχε προβεί σε αρνητική δήλωση, αποβιώσει και είναι ιατρικά σε θέση να δωρίζει τα όργανά του, ΔΕΝ θα πραγματοποιείται λήψη οργάνων. · η λήψη οργάνων θα επιτρέπεται μόνο στη περίπτωση που ο πολίτης δεν είχε κάνει αρνητική δήλωση και κατόπιν της έγγραφης συναίνεσης της οικογένειάς του. · σε περίπτωση άρνησης της οικογένειας, η δωρεά οργάνων ΔΕΝ θα πραγματοποιείται, είτε ο εκλιπών είχε κάνει αρνητική δήλωση είτε όχι . Άρα μέσω της δυνατότητας «αρνητικής δήλωσης», διασφαλίζεται η άρνηση του πολίτη να γίνει δότης οργάνων, ακόμα και αν η οικογένειά του το επιθυμεί. Υπογραμμίζεται, ότι ουδέποτε στην Ελλάδα όπως και στις άλλες χώρες της Ε.Ε., που πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις, κάτω από ισχυρά νομικά πλαίσια και ανεξαρτήτως νομοθετημένου τρόπου συναίνεσης, δεν έχουν ληφθεί μοσχεύματα από αποβιώσαντα δότη, χωρίς τη συναίνεση της οικογένειάς του ή ενάντια στην αρνητική του δήλωση. Ο ΕΟΜ, καταλήγοντας, εκφράζει τη λύπη του, καθώς στο γενικότερο πλαίσιο «εκφοβισμού» του κοινού χρησιμοποιείται ως μέσο και ο θεσμός της Δωρεάς Οργάνων, ένας θεσμός που έχει ως βάση και απαραίτητη προϋπόθεση την Κοινωνική Συναίνεση. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα δυσάρεστο, να κυκλοφορούν, αβίαστα και απερίσκεπτα, ακόμα και από επίσημους φορείς τέτοιες ανακοινώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό του κοινού από τον ανιδιοτελή σκοπό της Δωρεάς Οργάνων. Τελικοί αποδέκτες της ζημίας αυτής δεν είναι άλλοι από τους πάσχοντες ασθενείς, οι οποίοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους, για τη σωτηρία της ζωής τους, στην ανεύρεση ενός μοσχεύματος. Ο ΕΟΜ απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες και στην ελληνική κοινωνία και υπερασπιζόμενος το δικαίωμα των ασθενών στη λυτρωτική γι’ αυτούς μεταμόσχευση, δηλώνει ότι η Δωρεά Οργάνων, μετά το τέλος της ζωής, αποτελεί σύμβολο της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ προσφοράς, η οποία πραγματοποιείται και θα εξακολουθήσει να πραγματοποιείται συναινετικά και με σεβασμό στην επιθυμία του ατόμου και της οικογένειάς του. |
![]() |
|
|