GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Previous Post   Next Post Next
Παλιό 05-04-2011, 11:39
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)
Προεπιλογή Απάντηση: Συμβουλή

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από bokis Εμφάνιση μηνυμάτων
Φίλε μου η μηχανή εκτός από τρέλα συνήθως κάποιος την αγοράζει ανάλογα με την χρήση που τις κάνει.Εμένα τα τελευταία χρόνια η μηχανή που έχω με βόλευε τρομερά. Τώρα αλλάζει ο τρόπος ζωής μου οπότε αλλάζει και η χρησιμότητα της μηχανής .Φυσικά δεν συγκρίνονται οι μηχανές.
Οχι δεν θα κάνω παρατήρηση στο εργοστάσιο αλλά προφανώς θα αλλάξω σέλα και ζελατίνα και γιαυτό ρώτησα εδώ εσάς που την οδηγείτε καιρό εάν πρέπει να προσέξω και κάτι άλλο;
Τώρα να μου εξηγείς τι είναι η μηχανή (λες και σου μιλάω σε σάιτ με αυτοκίνητα)... τέσπα.

Επίσης δεν θα μπω στο θέμα σε τι βολεύει η Steed γιατί πολύ απλά τη θεωρώ ΑΧΡΗΣΤΗ. Θεωρώ ότι είναι από τις μηχανές με μηδέν χρηστικότητα και έχουν συγκεκριμένο σκοπό (posing) και αυτός "δεύτερος" (γιατί οι πρώτοι σε αυτό το σκοπό είναι άλλες μηχανές). Ας μην ανοίξουμε αυτό το θέμα όμως.

Στο θέμα μας. Εγώ δεν έχω την 800GS οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω. Τα έχω ακούσει και εγώ αυτά που λες, αλλά προσωπικά όποτε ανέβηκα δεν τα κατάλαβα. Αυτά τα καταλαβαίνεις με τα χιλιόμετρα ΚΑΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ. Το σίγουρο είναι ότι ότι περίεργο θες για μια BMW, συνήθως κάποιος το φτιάχνει.

Όσο αφορά ότι πάνε να σε ψήσουν για την 1200GS έχω τα εξής να πω...

1) Η 1200GS είναι εμφανώς καλύτερη μηχανή γιατί πολύ απλά είναι από τις καλύτερες μηχανές στον Πλανήτη Γη.

2) Η 800GS είναι πολύ καλή μηχανή και ΔΕΝ την θεωρώ παιχνίδι.

3) Η 800GS είναι just right για την Ελλάδα. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ είναι υπερβολές και υπερκαταναλωτισμός (θύμα του και εγώ ο ίδιος). Αν βέβαια έχεις σκοπό να πηγαίνεις βόλτες μέχρι Ανδαλουσία και πίσω, οκ πάω πάσο.

4) Η 1200GS δεν έχει πρόβλημα στην κίνηση. Τα κιλά δεν υπάρχουν, το φάρδος επίσης και προσωπικά εμένα όποτε είμαι σε κίνηση, με εμποδίζουν τα παπιά. Όποιος δεν έχει γελάει, όποιος έχει (και δεν είναι από εκείνους που πάνε για σαφάρι πόλης με τριβάλιτσο κάθε μέρα επάνω) ξέρει τι εννοώ.

5) Καταλαβαίνω απόλυτα το άχτι για καινούρια. Σίγουρα έχει την ιδιαιτερότητα του να το στρώσεις εσύ να το πονέσεις κλπ. Τις δυο BMW μου τις είχα πάρει καινούριες και τις δυο. Ωραία εμπειρία. Να την περιμένεις όπως την θες, να ξέρεις τα χούγια της κλπ. Όμως όλες τις άλλες μηχανές συν όλα τα αυτοκίνητα που έχω αλλάξει ήταν μτχ. Η αλήθεια είναι ότι και αυτά τα "πόνεσα" μετά από λίγο καιρό. Όλα είναι θέμα του μυαλού.

6) Σίγουρα είναι καλή εποχή για μτχ και ειδικά στις 1200GS έχει παρατηρηθεί το εξής:

α) Την έχουν πάρει πολλοί από υπερκαταναλωτισμό και γρήγορα την έχουν ξαναλλάξει από υπερκαταναλωτισμό (προσωπικά θεωρώ αστείο να έχω πχ. του 8 και να πάρω του 10 εκτός αν βρω κάνα ΣΟΥΠΕΡ deal - ή αν 4-5 χιλιάρικα διαφορά μου είναι τίποτα... προσωπικά μου είναι ΑΞΙΟΛΟΓΟ ποσό). Άλλοι πάλι γλυκάθηκαν από τα 100+ άλογα και άλλαξαν κατηγορία (αυτοί δεν ήταν ποτέ συνειδητοί on-offάδες όμως).

β) Έχουν πέσει οι τιμές στα μτχ, κάτι που πριν την 1200 δεν συνέβαινε με τις BMW. Δυστυχώς αλλάξαν οι εποχές. Φταίει βέβαια ότι έχει μοσχοπουλήσει κιόλας, άρα έχεις επιλογές.

γ) Ακριβώς λόγω του "α" θα βρεις πολύ "καινούρια" μτχ που είναι καλύτερα από καινούρια στην πράξη. Ποτέ ζορισμένα, εξοπλισμένα καλά (για το All Way Round που δεν πήγαμε) κλπ.

ΟΜΩΣ εν τέλη, στην τσέπη σου δεν μπαίνει κανείς μας (ψέματα, μπαίνει το κράτος αλλά τέσπα), οπότε είναι απόφαση δική σου. Ξαναλέω, προσωπικά μηχανές με 1000+ κυβικά στο Ελλάντα είναι υπερβολάρα γενικώς. Αλλά αυτό είναι το αντικειμενικό... Το να βγεις για ψώνια όμως είναι πάντα υποκειμενικό πράγμα (ακόμα και στο super market - άλλα θα πας να πάρεις, ΚΑΙ ΑΛΛΑ επιπλέον θα φέρεις).

Last edited by NLS; 05-04-2011 at 11:49.
Reply With Quote

Κανόνες καταχώρησης