GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 09-08-2012, 12:48
TEOSS Ο/Η TEOSS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1100 GS R 51/3 CB250RS
Προεπιλογή Απάντηση: Να πάρει HONDA CROSSTOURER 1200 ή BMW GS 1200 ?

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων
Εμένα συγκεκριμένα για να πάρω το 1200GS με μαστίγωναν 3 ημέρες και νύχτες.
Αφήστε δεν θέλω να θυμάμαι.
Έλα μεταξύ μας, πες την αλήθεια … κι εσύ το Varadero γούσταρες αλλά αναγκάστηκες μετά τα βασανιστήρια να ξεπέσεις στο GS …
Reply With Quote
Παλιό 09-08-2012, 14:08
ltsiorak Ο/Η ltsiorak βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2010
Περιοχή: veroia
Μoto: VFR 1200 DCT, HONDA VARADERO 1000, XT 660R,

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από TEOSS Εμφάνιση μηνυμάτων
Εσύ που θεωρείς ότι δεν αξίζει … δεν έριξες ούτε σεντ και σωστά έπραξες. !!!
Τι κόφτεσαι όμως για τα γούστα και το πορτοφόλι άλλων ???
και ποιος σε ειπε οτι δεν ειχα μπεμπε???? οτι δεν εχω πληρωσει χιλιαδες ευρα στις μαμακιες τους... οτι δεν εχω πληρωσει μεταφοριες με το τσουβαλι....

με δουλευετε ωρε?

εχω αλλαξει μηχανακια και μηχανακια... αναξιοπιστα σαν τα μπεμπε δεν ειδα...

προχθες στο καφε με φιλους, ενας εκ των οποιο με ADV, στα καλα καθουμενα εσκασε η αναρτηση... ηλεκτρομαγνητικες και μπουρδες....

Με αρεσει η RT και το στησιμο της, εκεινη παρεπιπτωντος δεν χαλαει τοσο... αλλα το GS θα το καταταζα στα χειροτερα που εχω οδηγεισει και πληρωσει...
οσο για το varadero, ολοι ξερουμε οτι εινα η τελεια λυση για ορθιο ταξιδη με γνωρισματα on off, τωρα μην αρχισουμε παλι τις ιστοριες, ειναι τοσο ον οφφ οσο ειναι και το GS...
ειναι αξιοπρεπες μηχανακι και δεν χαλαει. ειναι σημαντικο να μην χαλαει...

Αν θελετε μια συγκριση αναμεσα σε χοντα και μπεμπε , ας μιλησουμε για το vfr 1200 με το κ1300... να δουμε εκει το τη γινετε... 40 000 χλμ και δεν εχω καμια βλαβη, δουλευει και στα κοκκινα... τα κ1300 που βρισκονται αληθεια?

οσο για το θεμα μας, δεν υπαρχει συγκριση αναμεσα σε crosstourer και GS, καμια απολυτος σχεση...

επιμενω στο φιλο να δει το triumph, με αρεσε παρα πολυ ασχετα αν εχω καποιο κολλημα και δεν το εχω παραλαβει ακομη.

Last edited by ltsiorak; 09-08-2012 at 14:12.
Reply With Quote
Παλιό 09-08-2012, 14:09
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)

Γιατί νομίζεις βγάζω τέτοιο κόμπλεξ απέναντι του;
ΟΚ αποκαλύφθηκα δεν μπορώ να κρύβομαι άλλο.
Reply With Quote
Παλιό 09-08-2012, 14:19
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ltsiorak Εμφάνιση μηνυμάτων
και ποιος σε ειπε οτι δεν ειχα μπεμπε???? οτι δεν εχω πληρωσει χιλιαδες ευρα στις μαμακιες τους... οτι δεν εχω πληρωσει μεταφοριες με το τσουβαλι....

με δουλευετε ωρε?

προχθες στο καφε με φιλους, ενας εκ των οποιο με ADV, στα καλα καθουμενα εσκασε η αναρτηση... ηλεκτρομαγνητικες και μπουρδες....

Με αρεσει η RT και το στησιμο της, εκεινη παρεπιπτωντος δεν χαλαει τοσο... αλλα το GS θα το καταταζα στα χειροτερα που εχω οδηγεισει και πληρωσει...

οσο για το θεμα μας, δεν υπαρχει συγκριση αναμεσα σε crosstourer και GS, καμια απολυτος σχεση...

επιμενω στο φιλο να δει το triumph, με αρεσε παρα πολυ ασχετα αν εχω καποιο κολλημα και δεν το εχω παραλαβει ακομη.
Αυτό το "είχα" (που αλήθεια θα είναι δεν λέω κάτι άλλο) πολύ μου αρέσει.
Αν εσένα σου έκατσε σαράβαλο μάλλον θα πρέπει να είναι όλα.
Ε;

(αν και ξέρω άνθρωπο που λέει ότι είχε και τι προβλήματα του έβγαλε αλλά ξέρω μια χαρά ότι δεν είχε ποτέ - εσένα πάντως σε πιστεύω δεν έχω λόγο για το αντίθετο)

...και εγώ έχω αλλάξει αρκετές μηχανές αν και "κυρίως" μηχανές (καθημερινές) είχα δυο BMW και ένα Honda τα τελευταία 15 χρόνια, 5 το καθένα (τώρα πια έχω μια βέβαια, πάνε τα μεγαλεία). Το συμπέρασμα μου είναι ότι το Honda ήταν ότι πιο σαράβαλο έχω οδηγήσει (σοβαρά μιλάω, μακράν)... σημαίνει ότι αυτή είναι η Honda;
Όχι βέβαια γι' αυτό και δεν το βροντοφωνάζω όποτε βρω ευκαιρία (αν και η γνώμη μου για τα πλαστικά τους πχ. μάλλον είναι η αντικειμενική αλήθεια), όπως οι 2-3 εσείς για την GS και την BMW (ΜΕΣΑ στο BMW GS forum κιόλας).

Όταν όμως λες "το GS θα το καταταζα στα χειροτερα που εχω οδηγεισει και πληρωσει" (δηλ. ξεφεύγουμε από το προσωπικό σου συμπέρασμα αξιοπιστίας, αλλά κρίνουμε πια και... οδήγηση) τότε μιλάμε για σοβαρό υποκειμενισμό... Διαφωνείς με τεράστιο ποσοστό του μοτοσυκλετιστικού πλανήτη (και δεν εννοώ GS κατόχους).

Δικαίωμα σου βέβαια αλλά οκ "φωνάζει" το θέμα.

Last edited by NLS; 09-08-2012 at 14:23.
Reply With Quote
Παλιό 09-08-2012, 14:31
ltsiorak Ο/Η ltsiorak βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2010
Περιοχή: veroia
Μoto: VFR 1200 DCT, HONDA VARADERO 1000, XT 660R,

Απόσπασμα:
Αυτό το "είχα" (που αλήθεια θα είναι δεν λέω κάτι άλλο) πολύ μου αρέσει.
Αν εσένα σου έκατσε σαράβαλο μάλλον θα πρέπει να είναι όλα.
Ε;

(αν και ξέρω άνθρωπο που λέει ότι είχε και τι προβλήματα του έβγαλε αλλά ξέρω μια χαρά ότι δεν είχε ποτέ - εσένα πάντως σε πιστεύω δεν έχω λόγο για το αντίθετο)

...και εγώ έχω αλλάξει αρκετές μηχανές αν και "κυρίως" μηχανές (καθημερινές) είχα δυο BMW και ένα Honda τα τελευταία 15 χρόνια, 5 το καθένα (τώρα πια έχω μια βέβαια, πάνε τα μεγαλεία). Το συμπέρασμα μου είναι ότι το Honda ήταν ότι πιο σαράβαλο έχω οδηγήσει (σοβαρά μιλάω, μακράν)... σημαίνει ότι αυτή είναι η Honda;
Όχι βέβαια γι' αυτό και δεν το βροντοφωνάζω όποτε βρω ευκαιρία (αν και η γνώμη μου για τα πλαστικά τους πχ. μάλλον είναι η αντικειμενική αλήθεια), όπως οι 2-3 εσείς για την GS και την BMW (ΜΕΣΑ στο BMW GS forum κιόλας).

Όταν όμως λες "το GS θα το καταταζα στα χειροτερα που εχω οδηγεισει και πληρωσει" (δηλ. ξεφεύγουμε από το προσωπικό σου συμπέρασμα αξιοπιστίας, αλλά κρίνουμε πια και... οδήγηση) τότε μιλάμε για σοβαρό υποκειμενισμό... Διαφωνείς με τεράστιο ποσοστό του μοτοσυκλετιστικού πλανήτη (και δεν εννοώ GS κατόχους).

Δικαίωμα σου βέβαια αλλά οκ "φωνάζει" το θέμα.
δηλαδι γιατι να με εκατσε σαραβαλο? εγω δεν το πληρωσα? δωρο με το εκαναν?

στο κατω κατω οταν με καθετε ενα σαραβαλο και ειμαι ολη μερα στα συνεργεια δεν πρεπει η μπεμπε να το καταλαβει?

τεσπα, δεν θα το συνεχισω, κραταω την αποψη μου.... θα προτιμησω το νεο υδροψυκο διοτι ακουω νεα νεα φωτια... αντε να δουμε.

μεχρι τοτε θα παω με ενα triumph explorer.... οταν με το καλο με το φερουν...
Reply With Quote
Παλιό 09-08-2012, 14:38
napgeo Ο/Η napgeo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ΠΡΕΒΕΖΑ
Μoto: HONDA ΝΤ700

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ltsiorak Εμφάνιση μηνυμάτων

με δουλευετε ωρε?

οσο για το varadero, ολοι ξερουμε οτι εινα η τελεια λυση για ορθιο ταξιδη με γνωρισματα on off, τωρα μην αρχισουμε παλι τις ιστοριες, ειναι τοσο ον οφφ οσο ειναι και το GS...
ειναι αξιοπρεπες μηχανακι και δεν χαλαει. ειναι σημαντικο να μην χαλαει...

Αν θελετε μια συγκριση αναμεσα σε χοντα και μπεμπε , ας μιλησουμε για το vfr 1200 με το κ1300... να δουμε εκει το τη γινετε... 40 000 χλμ και δεν εχω καμια βλαβη, δουλευει και στα κοκκινα... τα κ1300 που βρισκονται αληθεια?

Αδερφέ σε ικετεύω.
Όχι τόσο ωμά την αλήθεια. Τους παλεύω 2 χρόνια τώρα και τους έχω πείσει. Δεν βλέπεις που έχουν φτάσει οι αυτοκτονίες στη χώρα. Εγώ έχω ρίξει πολλή νερό στο κρασί μου.
Κάνε το ίδιο σε παρακαλώ, Δείξε την μεγαλοψυχία που έχουμε εμείς οι αξιόπιστοι.
Κρίμα είναι έχουμε και τη γιορτή το 15γουστο……………………………
Reply With Quote
Παλιό 09-08-2012, 14:42
napgeo Ο/Η napgeo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ΠΡΕΒΕΖΑ
Μoto: HONDA ΝΤ700

Απόσπασμα:
Εμένα συγκεκριμένα για να πάρω το 1200GS με μαστίγωναν 3 ημέρες και νύχτες.
Αφήστε δεν θέλω να θυμάμαι.

Έχετε απόλυτο δίκιο. Τό κατάλαβα ότι η επιλογή σας είναι από εκβιασμό.

Κρίμα όμως να μην μπορείτε να χαρείτε την ελευθερία της μετακίνησης.

Μήν στενοχωρείστε όμως κάποια στιγμή όλα θα έρθουν στη θέση τους.
Κάποτε θα φύγει η τρόικα απο τον τόπο μας. Κάντε υπομονή λίγα χρόνια..................
Reply With Quote
Παλιό 09-08-2012, 14:44
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από TEOSS Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγώ δεν βάζω στοίχημα για τίποτα. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά ….
Απλά λόγο ιστορίας και του ότι η παραγωγή του αερόψυκτου δεν σταματά, δίνω πιθανότητα να συνεχίσει να παράγεται για κάποιο διάστημα. Ίσως μόνο ως adv (όπως στο 1150) …θα δούμε.
Δεν υπαρχει περιπτωση....EURO4 η αιτια. Τελικη ημερομηνια διακοπης παραγωγης δικυκλων οχηματων με προδιαγραφες καυσαεριων EURO3 που προκειται να κυκλοφορησουν επι ευρωπαικου εδαφους ειναι η 30/06/2012........γιαυτο και το υδροψυκτο GS....χωρις υδροψυξη δεν μπορουσε να πληροι την EURO4.
Εδω η ευρωπαικη νομοθεσια η οποια αρχιζει και προβλεπει το σημερα απο το 1997.

Απο εδω και στο εξης οτι πωλειται σε EURO3 ειναι ξεστοκαρισματα και late productions.

Σημειωστε οτι οι μοτοσυκλετες σε προδιαγραφες τυπου ''EURO'' ειναι ενα βημα πριν τα αυτοκινητα λογω μη υπαρχουσας τεχνολογιας -στις μοτοσυκλετες- για να τα ακολουθησουν. Ετσι ενω τωρα στα αυτοκινητα εφαρμοζεται η EURO 5 κι αργοτερα η EURO 6 στις μοτοσυκλετες εισηχθει η EURO 4.......αργοτερα βλεπουμε για τις υπολοιπες.
Αυτο συμβαινει διοτι οι κινητρες μοτοσυκλετων ναι μεν εχουν την ιδια αρχη λειτουργιας (μηχανες εσωτερικης καυσης) αλλα εχουν αλλα στοιχεια που τους επιτρεπουν απο 1000π.χ κυβικα να βγαζουν 180 ιππους χωρις υπερσιμπιεστη.

Reply With Quote
Παλιό 09-08-2012, 14:51
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από napgeo Εμφάνιση μηνυμάτων
Έχετε απόλυτο δίκιο. Τό κατάλαβα ότι η επιλογή σας είναι από εκβιασμό.

Κρίμα όμως να μην μπορείτε να χαρείτε την ελευθερία της μετακίνησης.

Μήν στενοχωρείστε όμως κάποια στιγμή όλα θα έρθουν στη θέση τους.
Κάποτε θα φύγει η τρόικα απο τον τόπο μας. Κάντε υπομονή λίγα χρόνια..................
Ζω με την ελπίδα φιλαράκι.
Θα προλάβουμε όμως;
Reply With Quote
Παλιό 09-08-2012, 14:56
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν υπαρχει περιπτωση....EURO4 η αιτια. Τελικη ημερομηνια διακοπης παραγωγης δικυκλων οχηματων με προδιαγραφες καυσαεριων EURO3 που προκειται να κυκλοφορησουν επι ευρωπαικου εδαφους ειναι η 30/06/2012........γιαυτο και το υδροψυκτο GS....χωρις υδροψυξη δεν μπορουσε να πληροι την EURO4.
Εδω η ευρωπαικη νομοθεσια η οποια αρχιζει και προβλεπει το σημερα απο το 1997.

Απο εδω και στο εξης οτι πωλειται σε EURO3 ειναι ξεστοκαρισματα και late productions.

Σημειωστε οτι οι μοτοσυκλετες σε προδιαγραφες τυπου ''EURO'' ειναι ενα βημα πριν τα αυτοκινητα λογω μη υπαρχουσας τεχνολογιας -στις μοτοσυκλετες- για να τα ακολουθησουν. Ετσι ενω τωρα στα αυτοκινητα εφαρμοζεται η EURO 5 κι αργοτερα η EURO 6 στις μοτοσυκλετες εισηχθει η EURO 4.......αργοτερα βλεπουμε για τις υπολοιπες.
Αυτο συμβαινει διοτι οι κινητρες μοτοσυκλετων ναι μεν εχουν την ιδια αρχη λειτουργιας (μηχανες εσωτερικης καυσης) αλλα εχουν αλλα στοιχεια που τους επιτρεπουν απο 1000π.χ κυβικα να βγαζουν 180 ιππους χωρις υπερσιμπιεστη.
Ωραία όλα αυτά αλλά η BMW το έχει ήδη πει ότι δεν θα εξαφανίσει άμεσα τον αερόψυκτο. Θα διατηρηθεί κάποια χρόνια τουλάχιστον τουλάχιστον στο R1200R (που είναι πιο "retro" στυλ).

Επίσης είπαν ότι μπορούν να καλύψουν νεώτερα EURO standards με αυτόν.
(απλώς υποθέτω δεν μπορούν να τον "πιέσουν" περαιτέρω ΚΑΙ να ακολουθήσουν τα νέα standards ταυτόχρονα)

Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω που το διάβασα.

Βέβαια δεν έχει σημασία γιατί ότι είναι να γίνει, θα το δούμε υποθέτω.
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης