GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 09-08-2012, 16:03
NLS Ο/Η NLS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Feb 2009
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μoto: BMW R1200GS (από τους βλάκες που την είχαν πάρει καινούρια)
Προεπιλογή Απάντηση: Να πάρει HONDA CROSSTOURER 1200 ή BMW GS 1200 ?

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ltsiorak Εμφάνιση μηνυμάτων
δηλαδι γιατι να με εκατσε σαραβαλο? εγω δεν το πληρωσα? δωρο με το εκαναν?

στο κατω κατω οταν με καθετε ενα σαραβαλο και ειμαι ολη μερα στα συνεργεια δεν πρεπει η μπεμπε να το καταλαβει?

τεσπα, δεν θα το συνεχισω, κραταω την αποψη μου.... θα προτιμησω το νεο υδροψυκο διοτι ακουω νεα νεα φωτια... αντε να δουμε.

μεχρι τοτε θα παω με ενα triumph explorer.... οταν με το καλο με το φερουν...
Γιατί να σου έκατσε; Η λέξη εξηγεί. Λαχείο είναι. Όπως και αν έπαιρνες Rolls Royce (καλά εκεί μπορεί να μη σου τύχαινε γιατί θα το είχε ξεπατώσει η RR πριν στο δώσει για να μην έχεις παράπονο) ή Ferrari (ευκολάκι κιόλας) ή... γυναίκα. Τι να κάνουμε τώρα δηλαδή.

Όσο για το τι κατάλαβε ή όχι η BMW μην αμφιβάλλεις, απλώς μου φαίνεται ξεχνάς τους κανόνες τις αγοράς. Η ΚΑΘΕ (ΚΑΘΕ όμως) εταιρία κάνει ένα ζύγισμα του τι χάνει και τι κερδίζει με κάθε μια της κίνηση. Ότι μπορεί να μην έλαβες την υποστήριξη που περίμενες (που και αυτό εξαίρεση είναι), ένας τύπος στο Ελλαδιστάν, προσφανώς στη ζυγαριά τους δεν έλεγε και πολλά. Αν ήσουν ένας μεγαλοδικηγόρος στο Manhattan (και φρόντιζες να το μάθουν), θα σου είχαν αλλάξει μηχανή και θα σου είχαν δώσει και μια 2η δώρο.

Μάλλον σήκωσες την BMW πιο ψηλά από ότι έπρεπε (ψηλά είναι, αλλά δεν απέχει τίποτα χιλιόμετρα) και έτσι έσκασε πιο θεαματικά κάτω.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΕΙΝΑΙ, άσχετα με την ετικέτα τους.

Εξάλλου συγνώμη 2-3 χιλιάρικα έχει από τον ανταγωνισμό διαφορά (και μάλιστα από μερικά του νέου ανταγωνισμού δεν έχει καθόλου διαφορά τιμής ή είναι και φτηνότερη)... δεν είναι ότι πήρες μια μηχανή που έχει 20 χιλιάρικα διαφορά από τις αντίστοιχες. Θυμήσου αυτό που έγραψα για την Ferrari στο άλλο post παραπάνω.
Reply With Quote
Παλιό 09-08-2012, 16:13
ltsiorak Ο/Η ltsiorak βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2010
Περιοχή: veroia
Μoto: VFR 1200 DCT, HONDA VARADERO 1000, XT 660R,

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από NLS Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιατί να σου έκατσε; Η λέξη εξηγεί. Λαχείο είναι. Όπως και αν έπαιρνες Rolls Royce (καλά εκεί μπορεί να μη σου τύχαινε γιατί θα το είχε ξεπατώσει η RR πριν στο δώσει για να μην έχεις παράπονο) ή Ferrari (ευκολάκι κιόλας) ή... γυναίκα. Τι να κάνουμε τώρα δηλαδή.

Όσο για το τι κατάλαβε ή όχι η BMW μην αμφιβάλλεις, απλώς μου φαίνεται ξεχνάς τους κανόνες τις αγοράς. Η ΚΑΘΕ (ΚΑΘΕ όμως) εταιρία κάνει ένα ζύγισμα του τι χάνει και τι κερδίζει με κάθε μια της κίνηση. Ότι μπορεί να μην έλαβες την υποστήριξη που περίμενες (που και αυτό εξαίρεση είναι), ένας τύπος στο Ελλαδιστάν, προσφανώς στη ζυγαριά τους δεν έλεγε και πολλά. Αν ήσουν ένας μεγαλοδικηγόρος στο Manhattan (και φρόντιζες να το μάθουν), θα σου είχαν αλλάξει μηχανή και θα σου είχαν δώσει και μια 2η δώρο.

Μάλλον σήκωσες την BMW πιο ψηλά από ότι έπρεπε (ψηλά είναι, αλλά δεν απέχει τίποτα χιλιόμετρα) και έτσι έσκασε πιο θεαματικά κάτω.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΕΙΝΑΙ, άσχετα με την ετικέτα τους.

Εξάλλου συγνώμη 2-3 χιλιάρικα έχει από τον ανταγωνισμό διαφορά (και μάλιστα από μερικά του νέου ανταγωνισμού δεν έχει καθόλου διαφορά τιμής ή είναι και φτηνότερη)... δεν είναι ότι πήρες μια μηχανή που έχει 20 χιλιάρικα διαφορά από τις αντίστοιχες. Θυμήσου αυτό που έγραψα για την Ferrari στο άλλο post παραπάνω.
Δηλαδι ρε φιλος αντε εγω ημουν ενας.... εδω ολοι οι γνωστοι μου αλλαουν αξονες συνεχως... αυτους? δεν τους ακουει?

και αν δεν τους ακουει τοτε γιατι να προτινουμε το φιλο να παρει αλλη μια μπεμπε? για να του δειξουμε οτι κατι ειναι? και μετα οταν θα κοβει αξονες τι θα του πουμε? οτι του εκατσε?

συνγωμη αλλα δεν ειμαι την λογικης αυτης, προτιμω να του πω οτι να προσεξει, να δει να ακουσει και να ξερει οτι πολλα μπμπε κοβουν αξονες, κτλ και αστον μετα να αποφασισει αυτος....

δεν με αρεσει οχι το να κατηγορω, αλλα το να παρουσιασω κατι σαν πανακια ενω δεν ειναι... καλο το μπεμπε με αρεσει... παιρνω απο φιλους και κανω καμια βολτα... αλλα αυτο το συγκεκριμενο με τιποτα δεν το ξαναπληρωνω...

ελπιζω να καταλαβες οτι δεν ειμαι κολλημενος με τη μαρκα αλλα δεν με αρεσει να με κοροιδευουν, ειδικα οταν πληρωνω....

ετσι και το vfr μου που το πληρωσα χρυσο δεν το μετανιωσα, διοτι με εχει βγαλει ασπροπροσωπο παντου και παντα, το ιδιο και το βαραντερο...

ισως δεν ειναι τα τελεια μηχανακια... αλλα ειναι αξιοπιστα και τιμια για τα λεφτα τους.
Reply With Quote
Παλιό 09-08-2012, 16:16
TEOSS Ο/Η TEOSS βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: Αθηνα
Μoto: R 1100 GS R 51/3 CB250RS

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν υπαρχει περιπτωση....EURO4 η αιτια. Τελικη ημερομηνια διακοπης παραγωγης δικυκλων οχηματων με προδιαγραφες καυσαεριων EURO3 που προκειται να κυκλοφορησουν επι ευρωπαικου εδαφους ειναι η 30/06/2012........γιαυτο και το υδροψυκτο GS....χωρις υδροψυξη δεν μπορουσε να πληροι την EURO4.
Εδω η ευρωπαικη νομοθεσια η οποια αρχιζει και προβλεπει το σημερα απο το 1997.

Γιώργη, βοήθα λίγο γιατί στην παραπομπή σου δεν βρήκα την ημερομηνία που αναφέρεις (30/6/2012). Υπάρχει κάπου άλλου? Εάν ισχύει αυτό, σχεδόν το σύνολο των μοτό που πωλούνται είναι …στοκ !
Reply With Quote
Παλιό 09-08-2012, 16:18
napgeo Ο/Η napgeo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ΠΡΕΒΕΖΑ
Μoto: HONDA ΝΤ700

Απόσπασμα:
Ζω με την ελπίδα φιλαράκι.
Θα προλάβουμε όμως;

Μεγάλη κουβέντα αυτή.
Εγώ είμαι 53 μάλλον δέν θα προλάβω να δώ τη χώρα μου ελέυθερη.

Όλα τα άλλα είναι κουβέντες του αέρα......................
Reply With Quote
Παλιό 09-08-2012, 16:37
Senior Member

Απόσπασμα:
Δηλαδι ρε φιλος αντε εγω ημουν ενας.... εδω ολοι οι γνωστοι μου αλλαουν αξονες συνεχως... αυτους? δεν τους ακουει?

και αν δεν τους ακουει τοτε γιατι να προτινουμε το φιλο να παρει αλλη μια μπεμπε? για να του δειξουμε οτι κατι ειναι? και μετα οταν θα κοβει αξονες τι θα του πουμε? οτι του εκατσε?

συνγωμη αλλα δεν ειμαι την λογικης αυτης, προτιμω να του πω οτι να προσεξει, να δει να ακουσει και να ξερει οτι πολλα μπμπε κοβουν αξονες, κτλ και αστον μετα να αποφασισει αυτος....

δεν με αρεσει οχι το να κατηγορω, αλλα το να παρουσιασω κατι σαν πανακια ενω δεν ειναι... καλο το μπεμπε με αρεσει... παιρνω απο φιλους και κανω καμια βολτα... αλλα αυτο το συγκεκριμενο με τιποτα δεν το ξαναπληρωνω...

ελπιζω να καταλαβες οτι δεν ειμαι κολλημενος με τη μαρκα αλλα δεν με αρεσει να με κοροιδευουν, ειδικα οταν πληρωνω....

ετσι και το vfr μου που το πληρωσα χρυσο δεν το μετανιωσα, διοτι με εχει βγαλει ασπροπροσωπο παντου και παντα, το ιδιο και το βαραντερο...

ισως δεν ειναι τα τελεια μηχανακια... αλλα ειναι αξιοπιστα και τιμια για τα λεφτα τους.
Κοίτα εμένα οι γνωστοί μου με BMW πέρα από ότι έχω διαβάσει εδώ, τι να κάνω συγνώμη ζητάω, αλλά σε κανέναν δεν έτυχε άξονας.

Με βάση τις εμπειρίες σου, λέγε στους φίλους σου που δεν έχουν BMW να μην πάρουν. Εδώ μέσα δεν χρειάζεται τόσους... πυροβολισμούς. Εγώ στους φίλους μου που δεν έχουν BMW θα τους λέω να πάρουν. Ένας είναι 5 μέτρα πιο πέρα τώρα, πήρε μια του 2004 εδώ και μερικούς μήνες. Η πρώτη γενιά το πιο... σαράβαλο. Μια χαρά είναι.

Τώρα για τα VFR πχ. μπορείς να διαβάσεις τι έχουν βγάλει στο παρελθόν. Για το Varadero μπορώ να σου πω από εμπειρίες δικών μου φίλων (που διαφέρουν από όσα μας λέει ο Γιώργος πχ.). Ε τι να κάνουμε τώρα.

Κόλλημα με τη μάρκα ούτε εγώ έχω, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΟ μου έχει δημιουργήσει το πως ΜΟΥ έχουν φερθεί οι ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ δυο BMW. Θα δεις πως προτρέπω φίλο εδώ μέσα να πάρει Africa αντί Funduro. Δες εδώ στο θέμα ότι ΚΑΙ εγώ προτείνω το Triumph. Αλλά μέχρι εκεί. Στα δικά μου μάτια αλλά και στα μάτια της αγοράς, η GS είναι η GS και έχει λόγο η GS ότι είναι Η GS. Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αυτοί που διαφωνούν. Με ότι λόγο έχει ο καθένας αντικειμενικό ή υποκειμενικό.
Reply With Quote
Παλιό 09-08-2012, 16:39
Senior Member

BTW επειδή την κοπανάω, καλές διακοπές σε όσους δεν πήγαν. Θα σας διαβάζω περιοδικά...
(ίσως βάλω τον εαυτό μου να αρχίσει να χρησιμοποιεί και το tapatalk που δεν με έχω ψήσει μέχρι τώρα)
Reply With Quote
Παλιό 09-08-2012, 16:46
Senior Member

Απόσπασμα:
και ποιος σε ειπε οτι δεν ειχα μπεμπε???? οτι δεν εχω πληρωσει χιλιαδες ευρα στις μαμακιες τους... οτι δεν εχω πληρωσει μεταφοριες με το τσουβαλι....

με δουλευετε ωρε?

εχω αλλαξει μηχανακια και μηχανακια... αναξιοπιστα σαν τα μπεμπε δεν ειδα...

προχθες στο καφε με φιλους, ενας εκ των οποιο με ADV, στα καλα καθουμενα εσκασε η αναρτηση... ηλεκτρομαγνητικες και μπουρδες....

Το <<σκάσιμο>> δεν έχει σχέση με αυτό που αποκαλείς <<μπούρδες>> … ένα πρόβλημα σε παρτίδα παραγωγής της κατασκευάστριας εταιρίας αμορτισέρ …. γνωστό πρόβλημα και στο Varadero

Με αρεσει η RT και το στησιμο της, εκεινη παρεπιπτωντος δεν χαλαει τοσο... αλλα το GS θα το καταταζα στα χειροτερα που εχω οδηγεισει και πληρωσει...
οσο για το varadero, ολοι ξερουμε οτι εινα η τελεια λυση για ορθιο ταξιδη με γνωρισματα on off, τωρα μην αρχισουμε παλι τις ιστοριες, ειναι τοσο ον οφφ οσο ειναι και το GS...
ειναι αξιοπρεπες μηχανακι και δεν χαλαει. ειναι σημαντικο να μην χαλαει...

Αν θελετε μια συγκριση αναμεσα σε χοντα και μπεμπε (ΟΧΙΙΙΙ!!!), ας μιλησουμε για το vfr 1200 με το κ1300... να δουμε εκει το τη γινετε... 40 000 χλμ και δεν εχω καμια βλαβη, δουλευει και στα κοκκινα... τα κ1300 που βρισκονται αληθεια?

οσο για το θεμα μας, δεν υπαρχει συγκριση αναμεσα σε crosstourer και GS, καμια απολυτος σχεση...

επιμενω στο φιλο να δει το triumph, με αρεσε παρα πολυ ασχετα αν εχω καποιο κολλημα και δεν το εχω παραλαβει ακομη.
Μην αρχίσουμε τα περί αξιοπιστίας εταιριών με γενικεύσεις κ.α. …
Reply With Quote
Παλιό 09-08-2012, 16:46
napgeo Ο/Η napgeo βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2010
Περιοχή: ΠΡΕΒΕΖΑ
Μoto: HONDA ΝΤ700

Απόσπασμα:
BTW επειδή την κοπανάω, καλές διακοπές σε όσους δεν πήγαν. Θα σας διαβάζω περιοδικά...
(ίσως βάλω τον εαυτό μου να αρχίσει να χρησιμοποιεί και το tapatalk που δεν με έχω ψήσει μέχρι τώρα)

Καλά να περάσετε.
Και άμα τη επιστροφή πρώτα ο Θεός ίσως αλάξετε γνώμη.
Πάντως χωρίς υπερβολές αυτό. Με μια Honda στις καλοκαιρινές διακοπές πάντα επιστρέφεις ανανεωμένος και ξεκούραστος.
Και άμα βρεθείτε ΒΔ να μην ξεχαστείτε.
Καλές διακοπές.......................
Reply With Quote
Παλιό 09-08-2012, 16:58
Senior Member

Απόσπασμα:

....
Τι εννοείς <<κόβει>> άξονες ???
Αυτό το <<αλλάζουν συνεχώς>> πάλι τι είναι? Έχουν αλλάξει (και τι ακριβώς) κάποιο εξάρτημα στο σύστημα μετάδοσης, το όποιο ξαναχάλασε …το ξανά άλλαξαν …. ξαναχάλασε … το ξανά….

Τότε το πρόβλημα δεν είναι στην μοτό …ούτε στο ανταλλακτικό….
Reply With Quote
Παλιό 09-08-2012, 17:43
GeorgeP Ο/Η GeorgeP βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Μoto: VARADERO MK3

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από TEOSS Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιώργη, βοήθα λίγο γιατί στην παραπομπή σου δεν βρήκα την ημερομηνία που αναφέρεις (30/6/2012). Υπάρχει κάπου άλλου? Εάν ισχύει αυτό, σχεδόν το σύνολο των μοτό που πωλούνται είναι …στοκ !
Θοδωρη, η παραπομπη οριζει την νομοθεσια καυσαεριων συμφωνα με τα ετη παραγωγης δικυκλων.
Η euro4 αναγκαστικα θα εφαρμοζεται απο την 1/1/2013 σε ολα τα καινουρια δικυκλα, ετσι εκγριση τυπου δεν θα παιρνει κανενα δικυκλο αν δεν πληροι αυτην την προδιαγραφη ρυπων.

Αρα οι κινητηρες που θα πληρουν την euro 3 δεν θα παιρνουν εγκριση τυπου.

Ετσι οι εταιρειες δεν θα παραγουν τετοια δικυκλα και γιαυτον τον λογο η BMW βγαζει στην παραγωγη το υδροψυκτο GS που ολα δειχνουν οτι θα ειναι στις εκθεσεις τον γεναρη του 2013 αν οχι νωριτερα.

Καπου ειχα διαβασει, σε ξενο φορουμ για την BMW το αυστραλεζικο νομιζω, για την ημερομηνια 30/6/12 οτι η BMW θα σταματησει την παραγωγη του αεροψυκτου διοτι πολυ απλα δεν θα μπορει να ταξινομηθει πουθενα στην ευρωπη....ισως να κρατησει μια γραμμη για αγορες οπως της Κινας οπου εκει δεν υπαρχουν νομοι για τα καυσαερια.
Η αποφαση διακοπης, μια συγκεκριμενη ημερομηνια, του συγκεκριμενου μοντελου και οποιουδηποτε αλλου με προδιαγραφες euro 3, δεν υπαγορευεται απο καμια νομοθεσια παρα μονον απο την βουληση της καθε εταιρειας που σχετιζεται με την παραγωγη του νεου μοντελου και διαθεσης του στην αγορα.

Πληροφοριες για την σιγουρη διακοπη παραγωγης του αεροψυκτου θα βρεις:
http://bikerscurve.com/new-2013-bmw-r1250gs-liquid-water-cooled-boxer/
http://www.motorcyclenews.com/MCN/News/newsresults/New-bikes/2010/April/apr2310-bmw-gears-up-for-liquid-cooled-gs/

αλλα κυριως εδω (bmw motorrad) οπου στην πρωτελευαταια παραγραφο αναφερει:
....Apart from the euphoria surrounding the success of the new generation boxer engines, the end of the air-cooled, twin-cylinder horizontally-opposed engine was imminent. This engine design, which since 1923 had been inseparably linked with BMW motorcycles, was no longer able to meet the severe restrictions on noise and exhaust emissions......
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης