GS Forum

Πήγαινε πίσω   GS Forum > -----> Μοτοσυκλέτα > Γενικά - Μοτοσυκλέτα

Αγαπητά μέλη & φίλοι, το GS Forum, μετά από την πολυετή & καθ’ όλα επιτυχημένη πορεία του, εξακολουθεί να παραμένει online,

ώστε οι αναγνώστες του να έχουν πρόσβαση σε όλα τα θέματα του ενδιαφέροντός τους, για ενημέρωση και μελλοντική αναδρομή.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλο αυτό το διάστημα

και καταστήσατε την διαδικτυακή αυτή συντροφιά σημείο αναφοράς για τα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά δρώμενα και όχι μόνον.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι, το ταξίδι συνεχίζεται ...
Απάντηση

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιό 16-09-2010, 10:16
GregoryA Ο/Η GregoryA βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jul 2009
Περιοχή: Mytilene,Lesvos
Μoto: Honda ST1300 Pan European
Προεπιλογή Απάντηση: Αξονας GS 1200 Adv κατα την διαρκεια συγκριτικού!!!

Διευκρινιζω ότι ουδέποτε εκανα σύγκριση του varadero με gs. Κριτικάρω το gs αποκλειστικά και μόνο για τις βλάβες του, τα προβλήματα ποιότητας του σε σχέση με το κόστος του!!!!! Το varadero είναι <παλαιας κοπής> εργαλείο που καλώς ή κακώς είναι πολύ καλό για αυτά που μπορεί να κάνει και κάνει σίγουρα ευτυχείς τους κατόχους του!!! Αν κάποιοι επιμένουν να κάνουν το gs συγκρίσιμο με το varadero είναι λόγω της αγωνίας των να αποδεικνύουν το τέλειο της επιλογής των. Δεν είναι κακό να παραδέχονται κάποιοι, κάποιες ατέλειες της ακριβοπληρωμένης επιλογής των. Το αστείο είναι το αντίθετο. Αφήστε κατα μέρος το varadero και την Honda. Δεν φταίει αυτή για τα προβλήματα του GS. Αλλο εργοστάσιο κατασκευάζει και συναρμολογεί το GS. Εκει απευθυνθείτε!!!!
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2010, 10:45
Gemat Ο/Η Gemat βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Μυτιληνη
Μoto: Honda XL1000VA Varadero 2007

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από tsompanis Εμφάνιση μηνυμάτων
να το πάρουμε αλλιώς το πράγμα..

αλήθεια γιατί ποτέ μα ποτέ δεν κάνετε σύγκριση με τα v-strom?
ούτε στο βαραντέρο κλάμπ δεν εντόπισα κάτι,παρα μόνο τα σεντόνια του γιώργου.αντιθέτως και εκεί είδα ολόκληρες σελίδες αφιερωμένες στην σύγκριση με το gs.
μήπως τελικά μιλάμε για διακαή πόθο?

θεωρείται μια εντελώς διαφορετική μηχανή (το gs) μέτρο προς σύγκριση με το βαραντέρο και όχι αυτήν που πραγματικά πρέπει.το v-strom
για πες μου gemat γιατί έχω την εντύπωση πως είσαι αμερόληπτος και ο βλέπεις σωστά.απορία το έχω
Το V-Strom ειναι μια μοτοσυκλετα που πλησιαζει περισσοτερο το TDM παρα το βαραντερο. Επιπλεον ειναι αρκετα τιμια οσο αφορα το κοστος σε συγκριση με το προιον. Τελος δεν εχει δωσει δικαιωμα σε αστοχιες και βλαβες τοσες που να τραβηξει τα βλεματα. Αν ηθελα να εχω μια μοτοσυκλετα 650 κυβικα, σιγουρα το V-strom θα ηταν μεσα στις υποψηφιες επιλογες μου.

Το GS δε, προκαλει με την τιμη του και τη ποικιλια των βλαβων που διαβαζουμε σε διαφορες ιστοσελιδες να το σχολιασουμε!

Πιστευεις οτι αν ειχε 20000 ευρω αλλα ηταν πραγματικα αξιοπιστο, θα το σχολιαζαμε με τοση εμπαθεια? Το ιδιο και αν ειχε μεν προβληματα αξιοπιστιας αλλα ηταν σχετικα οικονομικο....
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2010, 11:43
ntinopoulos Ο/Η ntinopoulos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Jan 2009
Περιοχή: NIKEA-PIREAS
Μoto: 1200gs

Απόσπασμα:
να σου πω μια ιστορία σχετική,πριν ένα χρόνο
κατεβαίνω απο γερμανία-αυστρία λόγω δουλειάς καρφωτός για βελιγράδι θεσαλονίκη.
ξεκινάω απο λιουμπλιάνα φουλαρισμένος και αργοπορημένος,κλειδώνω στα 180 και κατεβαίνω την μεγάλη εθνική προς βελιγράδι.

απο πίσω και σε πολύ λίγο μπροστά μου ένα gs1200 άρι. τριβάλιτσο,μονός με ιταλικές πινακίδες.
σε πολλά σημεία 200αρίζαμε.κάτω απο 180 δεν πέσαμε με την καμία.
μια σταμάταγα εγώ έβαζα βενζίνη και χάνονταν αυτός,μια έβαζε αυτός και τον ξαναέβρισκα εγώ.χαθήκαμε στα σκόπια μετά απο 8 ώρες πατημένης κούρσας.

αυτό θα μπορούσα να το κάνω με πολλές τούρινγκ μηχανές μεγάλου κυβισμού.
με κάποια όμως που να κάνει και αυτο και να μπαίνει χαλαρά και χώμα με ασφάλεια και ας μην έχει τρελές επιδόσεις,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

και επειδή εδώ συγκρίνεται άσχετα μεταξύ τους μηχανάκια,
σας πληροφορώ πως αν το έκανε αυτό το ταξίδι με τέτοιο ρυθμό βαραντέρο,θα του είχαν φύγει 3 φορές τα καπάκια,μια οι τσιμούχες και θα είχε γίνει χρέπι.εκτός και αν πετούσε φλόκο 45τ.μ για να κρατηθεί στα 200 για καμιά 30αριά λεπτά.

ένα απο τα μηχανάκια της χόντα που αξίζει respect είναι το africa.άντε βαριά και το vfr αν και πολύ φτωχαδούρα.

όλα τα άλλα είναι πράσινα δαμάσκηνα και ψηλές ελιές.
ναι τίμια μηχανάκια και φθηνά αλλά ως εκεί.ζήσε το παραμύθι σου.
όχι όμως επειδή εσύ το ζεις,πρέπει όλοι να σε ακολουθήσουμε..ή να ζούμε το ίδιο.

έχετε σκεφτεί,ότι πολλοί φίλοι μας,έχουν τα φράγκα και την κ@υλα όπως οι γυναίκες τα παπούτσια,για να αγοράζουν πράγματα για την καλή τους..
αν είχαν βαραντέρο πόσα να του ρίξουν και απο που...εκτός και αν του βάλουν ίστιο 35άρι με ραντάρ κοτσαρισμένο,ψάχνοντας στίγμα για τον σαρωνικό

μοτοσυκλέτα κύριοι είναι έρωτας και μόνο.
όπως σε μια σχέση με κοπέλα ερωτεύεσαι πρώτα αυτό που βλέπεις και μετά τα υπόλοιπα έτσι και εδώ.

και τέλος georgep λάθη γίνονται πολλά και απο όλες τις εταιρίες.
διάβασε λίγο το θέμα περί ελεγχόμενης αξιοπιστίας και θα καταλάβεις τι εννοώ.(αλήθεια δεν σε είδα εκεί να μας πεις την γνώμη σου)

και τέλος τέλος,μια εταιρία όπως η bmw ;h triumph βγάζει μηχανές ή και αυτοκίνητα.και μόνο αυτά.
ασχολείται μόνο με αυτά και για αυτό ότι βγάζει το βγάζει σχεδόν στα όρια της τελειότητας και κάργα τεχνολογία.το καταλάβατε αυτό όταν φάγατε το αυγουλάκι που ακούει στο όνομα 675
δεν γίνεται και αλλιώς.αν κάνει πατάτα θα το κλείσει το μαγαζί.
σε αντίθεση με την χόντα που μπορεί να συνεχίσει να πουλάει αρμόνια,ενισχυτές,τηλεβόες,κιλίμια έχω,χαλιά έχω....
εισαι απαιχτος!
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2010, 11:45
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac Εμφάνιση μηνυμάτων
με 200.....και τριβαλιτσο,για πολλα χλμ το βαραντερο ΔΕΝ κανει
βασικα παυει να κανει απο τη στιγμη που γυριζεις το κλειδι στη μιζα και μετα!
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2010, 11:58
Senior Member

Απόσπασμα:
οπότε τώρα έχουμε μια πηγή που μας λέει ότι δεν σπάει...ελπίζω πάντως να είσαι πολύ καλός οδηγός και ο συνοδηγός άψογος.πρέπει να είναι μια εμπειρία!
σαν το bungee jumping ενα πραγμα στο λιγο πιο ...τρομακτικο!
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2010, 12:03
morfeas Ο/Η morfeas βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Sep 2009
Περιοχή: Π.Φάληρο-Ηλιούπολη
Μoto: R1200 GS ADV

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gemat Εμφάνιση μηνυμάτων
Το V-Strom ειναι μια μοτοσυκλετα που πλησιαζει περισσοτερο το TDM παρα το βαραντερο. Επιπλεον ειναι αρκετα τιμια οσο αφορα το κοστος σε συγκριση με το προιον. Τελος δεν εχει δωσει δικαιωμα σε αστοχιες και βλαβες τοσες που να τραβηξει τα βλεματα. Αν ηθελα να εχω μια μοτοσυκλετα 650 κυβικα, σιγουρα το V-strom θα ηταν μεσα στις υποψηφιες επιλογες μου.

Το GS δε, προκαλει με την τιμη του και τη ποικιλια των βλαβων που διαβαζουμε σε διαφορες ιστοσελιδες να το σχολιασουμε!

Πιστευεις οτι αν ειχε 20000 ευρω αλλα ηταν πραγματικα αξιοπιστο, θα το σχολιαζαμε με τοση εμπαθεια? Το ιδιο και αν ειχε μεν προβληματα αξιοπιστιας αλλα ηταν σχετικα οικονομικο....

για το vstrom μπορώ να σου πω πολλά πράγματα σαν κάτοχος του 1000 για 7 χρόνια σαν ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της λέσχης 5 χρόνια , σαν admin του φόρουμ κλπ κλπ.....καταρχήν το vstrom δεν έχει σχέση με το tdm ...πάει αυτό, δεύτερον έχει βγάλει προβληματάκια από σοβαρά έως μικροπροβλήματα, έχει πουλήσει τρελά , είναι κατα την ταπεινη μου άποψη η καλύτερη μοτοσικλέτα της κατηγορίας και δεν έχει ανταγωνιστή και φυσικά είναι πλέον ξεπερασμένο τεχνολογικά όπως και το varadero και έυχομαι να τα εξελίξουν και τα δύο !

συνέχιζω να λέω πως είναι ενοχλητικό το νήμα και πως έχει εξελιχθεί σε μια κόντρα ανεύ λόγου....τέλος θεωρώ πως το gs είναι ο βασιλειάς της κατηγορίας με 2ο το ΚΤΜ 990 και 3ο το ΤΕΝΕΡΕ ....απο εκεί και πέρα ας εξελίξουν οι εταιρείες τα μαστόδοντά τους και βλέπουμε....

ειρήνη τέκντα μου!
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2010, 12:05
Senior Member

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από GregoryA Εμφάνιση μηνυμάτων
Διευκρινιζω ότι ουδέποτε εκανα σύγκριση του varadero με gs. Κριτικάρω το gs αποκλειστικά και μόνο για τις βλάβες του, τα προβλήματα ποιότητας του σε σχέση με το κόστος του!!!!! Το varadero είναι <παλαιας κοπής> εργαλείο που καλώς ή κακώς είναι πολύ καλό για αυτά που μπορεί να κάνει και κάνει σίγουρα ευτυχείς τους κατόχους του!!! Αν κάποιοι επιμένουν να κάνουν το gs συγκρίσιμο με το varadero είναι λόγω της αγωνίας των να αποδεικνύουν το τέλειο της επιλογής των. Δεν είναι κακό να παραδέχονται κάποιοι, κάποιες ατέλειες της ακριβοπληρωμένης επιλογής των. Το αστείο είναι το αντίθετο. Αφήστε κατα μέρος το varadero και την Honda. Δεν φταίει αυτή για τα προβλήματα του GS. Αλλο εργοστάσιο κατασκευάζει και συναρμολογεί το GS. Εκει απευθυνθείτε!!!!
σσσσσσσ!μη ξυπνησει το παιδι και χαθει το ονειρο!
η πραγματικοτητα ειναι σκληρη...!
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2010, 12:17
manosamos Ο/Η manosamos βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Nov 2009
Περιοχή: ΠΕΡΑΜΑ-ΑΕΚΑΡΑ
Μoto: Varadero 1000 CBR 600F4 Honda C70 6V

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από Gemat Εμφάνιση μηνυμάτων
Varadero International Meeting 12
Μυτιληνη - Πειραια με καραβι,
Πειραια-Ευζωνες-Λεσκοβακ (Σερβια) πρωτη μερα
Λεσκοβακ-Βελιγραδι-Ζαγκρεμπ(Κροατια) Δευτερη μερα
Ζαγκρεμπ - Λιουμπιανα (Σλοβενια)-Ζαμς (Αυστρια) Τριτη μερα
Βολτες στις Τιρολεζικες Αλπεις (3 Μερες)
Ζαμς - Στελβιο (που δυστυχως ηταν κλειστο)-Φλωρεντια
Φλωρεντια - Πιζα- Ρωμη (απο επαρχιακους παραθαλασιους)
Ρωμη-Μπαρι
Μπαρι - Πατρα με καραβι,
Πατρα- Πειραιας
Πειραιας - Μυτιληνη με καραβι,

4.950 χιλιομετρα στο οδομετρο! (Εγω! οχι καποιοι γνωστοι ταξιδευτες..)
Γιωργη ειναι ασφαλη η διελευση απο πρωην Γιουγκοσλαβια?Εγω προτιμω απο Ιταλια.

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
σσσσσσσ!μη ξυπνησει το παιδι και χαθει το ονειρο!
η πραγματικοτητα ειναι σκληρη...!
Μην δεις Βαραντερά,αμεσως να τον χτυπησεις σαν χταποδι....

Last edited by manosamos; 16-09-2010 at 12:18.
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2010, 13:07
Gemat Ο/Η Gemat βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Περιοχή: Μυτιληνη
Μoto: Honda XL1000VA Varadero 2007

Απόσπασμα:
Αρχική Δημοσίευση από manosamos Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιωργη ειναι ασφαλη η διελευση απο πρωην Γιουγκοσλαβια?Εγω προτιμω απο Ιταλια.

Μην δεις Βαραντερά,αμεσως να τον χτυπησεις σαν χταποδι....
Ξεκινησα με καποιο φοβο τη διελευση των Βαλκανιων, αλλα οι φοβοι μου αποδειχτηκαν αβασιμοι...

Δεν εχω σπουδαια αποψη για Φυρομ, μια και τη περασα χωρις να σταματησω, αλλα στη Σερβια ειναι μια χαρα (αν και η φτωχια ειναι εμφανης). Η Κροατια θυμιζει μια "πολιτισμενη" Ελλαδα, και η Σλοβενια εχει ξεφυγει απο τα Βαλκανικα δεδομενα και θυμιζει Αυστρια!

Οι περισσοτεροι δρομοι ειναι καλοι και η κυκλοφορια με ΤΡΕΛΛΗ διαφορα πιο πολιτισμενη απο αυτη της Ελλαδας.

Απο περιγραφες φιλων που προτιμησαν να διασχισουν την Αλβανια, εχω σχηματισει την εντυπωση οτι οι δρομοι τους ειναι σε πολυ κακη κατασταση...

Το ταξιδι με καραβι Πατρα- Βενετια το εκανα το 2008 και μαλλον ειναι το προτεινομενο αν θελεις να ταξιδεψεις προς κεντρικη ευρωπη. Αλλα δεν παυει να ειναι 30ωρες μεσα στο καραβι....Επιπλεον εγω ηθελα να διασχισω τα Βαλκανια. Παντως μαλλον θα αργησω να ξαπαω απο εκει!
Reply With Quote
Παλιό 16-09-2010, 13:14
PACO Ο/Η PACO βρίσκεται εκτός σύνδεσης
Senior Member

Ημερομηνία εγγραφής: Apr 2010
Περιοχή: kareas
Μoto: GS1150ADV

v strom "ιδιο" συγκριτικα με tdm και οχι με varadero...το διαβασα και αυτο....
Reply With Quote
Απάντηση

Κανόνες καταχώρησης